Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Nieuw wapen tegen terreurballonnen en drones - Christenen voor Israël
 • Palestijnse demonstrant met een ballon die met brandbaar materiaal over de grens met Israël zal worden gevlogen. - Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Nieuw wapen tegen terreurballonnen en drones

  Yochanan Visser - 11 juni 2019

  De nieuwe Palestijnse premier Mohammed Shtayyeh waarschuwde Israёl opnieuw over de inhouding van belastingopbrengsten die de Joodse staat int voor de Palestijnse Autoriteit. Tijdens een interview met The New York Times zei Shtayyeh dat Israёl een “hete zomer” tegemoet kon zien wanneer het doorgaat met de inhouding van 125 miljoen Euro per maand vanwege de PA’s halsstarrige weigering om te stoppen met de betaling van uitkeringen aan terroristen in Israёlische gevangenissen en hun families.

  De regering in Ramallah zou met de rug tegen de muur staan aldus de Palestijnse premier die verder waarschuwde dat de PA op instorten zou staan, iets wat Palestijnse leiders al jaren zeggen. Israёl ervaart al een hete zomer en niet alleen vanwege het ongewone warme weer. Het land wordt geteisterd door een aanhoudende golf branden die slechts in intensiteit is afgenomen.

  Er worden dagelijks nieuw branden gemeld. Het grootste deel van deze branden woedde de laatste tijd in de omgeving van Jeruzalem en deze week ook in Judea en Samaria, de zogenaamde Westelijke Jordaanoever. In het Joodse dorp Carmei Tzur dat gelegen is aan de weg van Jeruzalem naar Hebron bedreigde een enorme brand de zuidelijke wijken Tzur Jonathan en Tzur Shalem op woensdag.

  “Het systeem maakt het mogelijk om iedere ballon en vlieger die wordt losgelaten op Zuid-Israёl uit de lucht te schieten met een gewoon automatisch geweer.”

  De bewoners van de caravans en huizen in beide wijken werden tijdelijk geёvacueerd omdat de brand moeilijk onder controle was te krijgen en een gevaar vormde voor huizen en mensen. De brand was het gevolg van een molotovcocktail die door Palestijnse Arabieren uit Beit Umar over het elektronische veiligheidshek werd gegooid, aldus een lid van de beveiligingsdienst in Carmei Tzur die werd geїnterviewd door ondergetekende.

  In Samaria woedde een soortgelijke brand die met grote moeite onder controle van de brandweer werd gebracht. Ook deze brand nabij het Joodse dorp Itamar was het werk van pyromanen.

  Brandstichting als wapen

  Sinds november 2016, toen er ook een golf van enorme branden woedde in Israёl, heeft de brandweer in het land 1773 branden (Gaza-gebied uitgezonderd) geblust die honderden families beroofden van al hun bezittingen en duizenden hectares landbouw-en bosgrond hebben verwoest.

  Tachtig branden werden door de brandweer en politie grondig onderzocht op mogelijke brandstichting en de uitkomst van het onderzoek liet geen twijfel over de vraag of brandstichting het nieuwste wapen tegen Israёl is in de nimmer aflatende terreur oorlog tegen de Joodse staat. 71 branden waren aangestoken, aldus de Israёlische brandweer en politie.

  Ran Shlaf de belangrijkste onderzoeker aan de kant van de brandweer meldde dat alle branden uitsluitend woedden in gebieden waar Joden wonen. Hij rapporteerde verder dat alle gearresteerde pyromanen Arabieren waren en dat geen enkel ander land in de buurt van Israёl een dergelijke golf branden had ervaren over dezelfde periode.

  De Palestijnse Arabieren in Judea en Samaria lijken nu de tactieken van Hamas en Islamitische Jihad te hebben overgenomen, echter zonder de ballonnen en vliegers met brandbare materialen die in Gaza worden gebruikt. De situatie in Judea en Samaria vereist niet dat de Arabieren daar deze ballonnen en vliegers nodig hebben om brand te stichten. Het vervaardigen van Molotovcocktails is voldoende.

  Rondom Gaza zorgen de ballonnen en vliegers van de Palestijnse terreurbewegingen daar intussen nog altijd dagelijks voor branden. Hamas waarschuwde deze week dat het de aanvallen met de ballonnen en vliegers verder zou opvoeren wanneer Israёl niet voldoet aan de ‘voorwaarden’ van het ‘staakt-het-vuren’ dat volgens Hamas na de laatste mini-rakettenoorlog onofficieel werd afgesproken.

  Wapen tegen brandstichting

  De nieuwe stafchef van het Israёlische leger, Aviv Kochavi, bezocht het gebied rondom Gaza op vrijdagochtend en zei dat er nu definitief een einde moet komen aan wat in Israёl wordt aangeduid als de “vliegerjihad”. Om dat doel te bereiken heeft de IDF nu de beschikking gekregen over een nieuwe technologie met de naam SMASH 2000.

  Het systeem werd ontwikkeld door de Israёlische start-up Smart Shooter en stelt militairen in staat om uiterst doelgericht te schieten op een bewegend doel op de grond en in de lucht. Het Smash 2000 systeem verandert iedere soldaat in een scherpschutter en maakt het nu mogelijk om iedere ballon en vlieger die wordt losgelaten op Zuid-Israёl uit de lucht te schieten met een gewoon automatisch geweer zoals de M-16 of de nieuwe Tabor.

  Smash 2000 voorkomt het afvuren van een kogel die niet goed gericht is en laat de kogel pas los nadat het voor honderd procent zeker is dat het doelwit zal worden geraakt. Het systeem kan ook worden gebruikt tegen de onbemande vliegtuigen (UAV’s) van Hamas en Islamitische Jihad die in toenemende mate een bedreiging vormen voor eenheden van de IDF. Islamitische Jihad publiceerde onlangs een video waarin een droneaanval op een Israёlische tank was te zien.

  Sinds het begin van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ in maart 2018 hebben ballonnen en vliegers met explosieven of brandbare materialen voor 2.000 branden gezorgd in zuidelijk Israёl. Deze branden verwoestten 3.400 hectare bos-en landbouwgrond en veroorzaakten een ecologische ramp in zuid-Israёl.

  Testen met Smash 2000 hebben al aangetoond dat het systeem effectief is en de verwachting is dan ook dat er binnenkort eindelijk een einde zal komen aan de ‘vlieger jihad’.

  Over de auteur