Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Oude Stad toegankelijk voor rolstoelgebruikers - Christenen voor Israël
 • Een rolstoelgebruiker probeert de pas toegankelijk gemaakte straten in de Oude Stad van Jeruzalem uit. De renovatie was een 5.5 miljoen dollar project voor een 4 kilometers lang stratentraject. - Foto: City of Jerusalem
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Oude Stad toegankelijk voor rolstoelgebruikers

  9 juli 2019

  De drukbezochte toeristische plekken en woongedeeltes in het moslim-, christelijke en Armeense kwartier van de Oude Stad van Jeruzalem, zijn gerenoveerd met vier kilometer aan loopgedeeltes aan de zijkanten en een middengedeelte voor rolstoelgebruikers.

  Jeruzalems Oude Stad staat er niet om bekend dat het gemakkelijk lopen is door de straatjes. Maar nu kan de stad claimen dat rolstoel- en wandelwagenvriendelijke straten zijn aangelegd met een totale lengte van vier kilometer.
  Ongeveer negentig procent van de straten in het moslim-, Armeense – en christelijke kwartier van de Oude Stad onderging een uitgebreide renovatie, aldus Gura Berger, woordvoerder van het project.

  “Het is een project waaraan men al ongeveer vijftien jaar werkt,” zei Berger. “Met het ene doel om een 3000 jaar Oude Stad meer toegankelijk te maken; maar het is niet gemakkelijk uit te voeren.”
  De Oude Stad werd gebouwd tijdens de dagen van het Romeinse Rijk, met verdere uitbouw in de tijd van de Mamelukken en het Ottomaanse Rijk. Het resultaat bestaat uit ongelijke straatjes en stenen trappen die volgens het gemeentebestuur moeilijk begaanbaar zijn.

  De meeste straten in de Oude Stad zijn smal. De trappen zijn vaak voorzien van mini-hellingen in het midden, oorspronkelijk aangebracht om met kleine karren goederen in en uit de wijken te vervoeren. Jammer genoeg werken deze hellingen niet voor rolstoelgebruikers of kinderwagens. “Ze zijn onmogelijk te berijden met een stel wielen,” zei ze.
  Tegelijkertijd zijn de verschillende kwartieren van de Oude Stad levendige wijken waar samen zo’n 40.000 mensen wonen en waar tientallen historische plekken zijn.

  Als onderdeel van het toegankelijkheidsproject zijn straten met massieve straatstenen gelijk gemaakt, opritten en hellingen zijn aangelegd, in onder meer ook het gebied bij de Westelijke Muur; ook zijn handleuningen bevestigd aan trappen en moeilijke doorgangen.
  Er bestaat ook een gratis telefoonapp in acht talen die ‘Accessible JLM Old City’ heet (Toegankelijkheid Oude Stad van Jeruzalem). Deze app verschaft directe navigatie in de doorgangen. Iemand met een kinderwagen of een rolstoel kan zo een toegankelijke route vinden door de Oude Stad.

  Burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem noemde het project “uniek voor Jeruzalem en baanbrekend met het oog op andere oude steden over de hele wereld.” Het is niet echt bekend of de Oude Stad van Jeruzalem de eerste antieke locatie in de wereld is die uitgebreid werk gemaakt heeft van een betere toegankelijkheid.

  Het project was begroot op 5.5 miljoen dollar (20 miljoen sjekel) en werd bekostigd door het ministerie van Jeruzalem en Erfgoed, de Jeruzalem Ontwikkeling Autoriteit, samen met het ministerie van Toerisme, het Toegankelijkheidsdepartement van de Gemeente Jeruzalem, het Nationale Sociale Verzekeringsagentschap en de Israëlische Oudheidkundige Dienst.

  De uitvoering van het project was in handen van de Oost-Jeruzalem Ontwikkelingscompagnie. Door verschillende toegankelijkheidsadviseurs werd advies gegeven.

  Over de auteur