Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Zoon van Hamas over de terreurgroep - Christenen voor Israël
 • Mosab Hassan Yousef verliet Hamas. Zijn broer volgde hem onlangs om ook een boekje open te doen over de terreurorganisatie.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Tweede zoon van Hamasleider Yousef doet boekje open over terreurgroep

  Yochanan Visser - 5 juli 2019

  Mosab Hassan Yousef, de zogenaamde ‘Groene Prins’, is de zoon van Hamas’ geestelijk leider Hassan Yousef. Mosab kwam de afgelopen jaren herhaaldelijk in het nieuws vanwege het feit dat hij Hamas beschreef als een corrupte organisatie die de levens van zowel Israёli’s als Palestijnse Arabieren opofferde voor haar doel om Israёl te vernietigen.

  De ‘Groene Prins’ werkte tegelijkertijd voor Hamas en de Israёlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Beth en liet zichzelf zelfs arresteren om zijn werk als spion voor Israёl te kunnen voortzetten. Uiteindelijk moest hij vluchten naar de Verenigde Staten om zijn leven veilig te stellen nadat hij zich in Israёl bekeerde tot het christendom.

  In de VS schreef Mosab een boek over zijn werk voor de Shin Beth. Het boek ‘De Zoon van Hamas’ werd door pro-Palestijnse activisten afgedaan als Israёlische propaganda en Mosab werd gezien als een collaborateur. In het naschrift van zijn boek schreef de ‘Groene Prins’ dat hij hoopte dat zijn boek zou leiden tot zelfonderzoek onder moslims die al eeuwen door corrupte regimes worden gebruikt om  de waarheid te verbergen. Ook schreef hij ook dat hij door het publiceren van zijn levensverhaal hoopte om anderen te inspireren die Joden of Israёl haten.

  “Ze betalen 180 Euro voor een maaltijd voor één persoon en een gezin in Gaza leeft van 90 Euro per maand?”

  “Ik hoop dat zij het punt bereiken zoals ik dat deed waarbij zij leren om het Joodse volk lief te hebben en hun leven te riskeren voor hen, net zoals ik dat deed. Dan zal er een sprankje hoop zijn,” schreef Mosab. Hij had ook een boodschap voor Midden-Oosten experts, regeringsofficials, academici en hoofden van inlichtingendiensten: “Ik hoop dat dit simpele verhaal zal leiden tot een beter begrip over de problemen en de oplossing daarvan in de meest geplaagde regio ter wereld”.

  “De uitdaging, vooral voor Israёlis en Palestijnen, is niet om een oplossing (voor het conflict) te vinden. De werkelijke uitdaging is om de oplossing te omarmen,” schreef de Shin Bethspion aan het eind van zijn boek.

  Broer verlaat Hamas ook

  Het verhaal van Mosab kwam op donderdag in een ander licht te staan nadat zijn broer Suheib Yousef bekend maakte dat hij Hamas ook had verlaten en was gevlucht vanuit Turkije naar een niet nader genoemd Aziatisch land. Daar eenmaal aangekomen nam hij contact op met de bekende Israёlische TV-journalist Ohad Hemo met het doel om een boekje open te doen over het werkelijke gezicht van Hamas.

  Hemo, die voor Kanaal 12 werkt in Israёl, vloog naar het Aziatische land en interviewde Suheib in een moskee. Suheib werkte voor de ‘politieke afdeling’ van Hamas en werkte vanuit Turkije waar hij een maand geleden besloot om de waarheid over de terreurorganisatie naar buiten te brengen. De ‘politieke afdeling’ van Hamas is in werkelijkheid een inlichtingendienst die zijn inlichtingen verkoopt aan Iran volgens Suheib.

  “Hamas onderneemt inlichtingen- en militaire operaties op Turkse bodem onder de dekmantel van de burgermaatschappij,” zei Yousef. “Ze hebben inlichtingencentra van waaruit ze geavanceerde afluisterapparatuur bedienen, om mensen en (Palestijnse) leiders in Ramallah af te luisteren”, voegde hij eraan toe. “Ze beschikken over geavanceerde apparatuur en computerprogramma’s om dit te doen”, onthulde de overgelopen Hamasspion die verder zei dat ook Israёlische telefoonlijnen worden afgeluisterd.

  “Ze (Hamas) werken met een buitenlandse agenda. Dit is niet voor de Palestijnse zaak. In plaats daarvan verkopen ze de informatie aan Iran in ruil voor financiële hulp,” verklaarde Suheib.

  Export van de crisis

  De zoon van Hassan Yousef onthulde ook dat Hamas voortdurend probeert om de crisis in Gaza te exporteren naar de zogenaamde Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) en om jonge Palestijnse Arabieren te ronselen die terreuraanslagen tegen Israёli’s moeten gaan uitvoeren. “Het doel van de aanslagen op de Westelijke Jordaanoever is om burgers te doden, niet voor het doel van ‘verzet’, noch Jeruzalem; niet om het Palestijnse land te bevrijden, en ook niet omdat ze Joden haten”, vertelde hij de Kanaal 12. “Ze sturen deze onschuldigen omdat ze de crisis [van Gaza] naar de Westelijke Jordaanoever willen exporteren,” aldus Suheib.

  De voormalige Hamas spion deed ook een boekje open over de enorme corruptie in Hamas. “Toen ik in Turkije woonde, was ik geschokt door het gedrag van de Hamasleden. Ze aten in de beste restaurants, ik zag ze eten op plaatsen waar een maaltijd 180 euro kostte. Ze hadden de gewoonte om elkaar uit te nodigen voor deze maaltijden,” verklaarde Suheib.

  “Ze betalen 180 Euro voor een maaltijd voor één persoon en een gezin in Gaza leeft van 90 Euro per maand?” vroeg hij retorisch.

  Suheib distantieerde zichzelf van zijn broer Mosab en wees op het feit dat hij nooit voor Israёl had gewerkt. “Ik heb Hamas nooit bedrogen en was loyaal aan de organisatie,” vertelde Suheib Hemo. Het ex-Hamaslid drukte de hoop uit dat zijn vader zijn politieke denkbeelden zou respecteren en riep hem op om zijn ogen te openen. “Ik roep de leiders van Hamas, inclusief mijn vader, op om af te treden en uit deze corrupte Hamasbeweging te stappen”,” zei hij. “Ik weet zeker dat mijn vader ook weet dat er veel corrupte leden zijn,” zei Suheib aan het eind van het interview voordat hij duidelijk maakte dat Hamas de oorzaak is van de vele problemen in Gaza

  Gevraagd naar zijn denkbeelden over Joden zei Suheib het volgende: “U bent mensen van het Boek en wij zijn moslims. We koesteren geen vijandschap jegens u.”

  De zoon van Hassan Yousef riep Hamas leider Ishmail Haniyeh op om zelf stenen te gooien naar Israёlische soldaten en om zijn eigen kinderen naar Israёl te sturen voor het uitvoeren van terroristische aanslagen. “Hoe profiteert Hamas van deze aanslagen? Niets,” zei Suheib. “Het is een racistische terreurorganisatie die gevaarlijk is voor het Palestijnse volk,” aldus het ex-Hamaslid.

  Thema

  Gazahamas

  Over de auteur