Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Doodscultus of levenscultuur - Christenen voor Israël
 • Dvir Sorek - foto: met dank
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Doodscultus of levenscultuur

  Yochanan Visser - 9 augustus 2019

  Dvir Sorek was pas 19 jaar oud toen hij naar verluidt werd doodgestoken door een Palestijns Arabische terrorist. De IDF-soldaat uit de Joodse gemeenschap Ofra in Samaria was op weg naar zijn kamer nadat hij boeken voor zijn leraren bij een yeshiva (bijbelschool) in Migdal Oz in Gush Etzion had gekocht. Zijn vader zei dat hij “licht in zijn ogen” had en de “hoeksteen” was van de yeshiva waar hij studeerde.

  Hamas en de Palestijnse islamitische Jihad (PIJ) hadden voorspelbaar lof voor de moordenaar van Sorek. PIJ noemde de moord “heroïsch” en “een belangrijke boodschap”. De dodelijke terreuraanslag volgde op de arrestatie van een Hamas-cel in Hebron die voorbereidingen trof voor een dodelijke bomaanslag in Jeruzalem. De terreurcel had een explosief van drie kilogram vervaardigd dat was gevuld met honderden stukjes metaal om ervoor te zorgen dat de bom tientallen Israëli’s zou doden.

  “Gelukkig zijn er ook Arabieren die besloten te breken met de doodscultus in de Palestijnse samenleving.”

  De terroristen kregen van Hamas opdracht om “cellen te vormen en om ontvoeringen, schietpartijen en steekaanslagen uit te voeren; wapens te kopen en nieuwe leden te werven voor terroristische activiteiten”, zei de Israëlische interne veiligheidsdienst Shin Beth in een verklaring. Hamas beweerde dat de aanslag op Sorek een teken was dat de zogenaamde (tweede) Intifada nog steeds aan de gang was en zwoer dat de “strijd zou voortduren totdat de bezetting is opgeheven en de kolonisten zijn verdreven”.

  Ophitsing

  Palestijns Arabische terreurgroepen, de Palestijnse Autoriteit en de Jordaanse koning Abdulla II proberen opnieuw om de Palestijnse massa’s op te hitsen in reactie op de acties van de Amerikaanse regering en het plan van de Israëlische regering om delen van Judea en Samaria te annexeren. De Jordaanse koning en PA-leider Mahmoud Abbas zijn naar verluidt van plan om niet-islamitische bezoeken aan de Tempelberg te gebruiken om een nieuwe golf van geweld op te wekken die het aanstaande vredesplan van Trump moet saboteren.

  PA-functionarissen beweren al dat “er een (niet-bestaand) Israëlisch plan met Amerikaanse steun is om de stad Jeruzalem en de Al-Aqsamoskee te ontdoen van Palestijnse Arabieren en er een heilige plaats voor Joden van te maken.” PA-vertegenwoordigers beweren ook dat Israël chemicaliën gebruikt om de fundamenten van de Al-Aqsa-moskee te eroderen, zodat het gebouw instort, waarna een nieuwe Tempel zal worden gebouwd.

  Palestijnse functionarissen beweren verder dat “Joodse kolonisten” dagelijks de Al-Aqsamoskee “bestormen” en verspreiden geruchten dat de “kolonisten” van plan zijn in te breken in de Al-Aqsamoskee tijdens het komende moslimfeest Eid al-Adha. De claim “bestormen” is een referentie naar geautoriseerde bezoeken van Joden aan de Tempelberg tijdens de rouwperiode voorafgaand aan Tisha B’Av, de jaarlijkse herdenking van de vernietiging van de twee Joodse Tempels gebouwd door koning Salomo en koning Herodes.

  ‘Bouwen in plaats van vernietigen’

  Premier Binyamin Netanyahu reageerde op de moord op Dvir Sorek door te beloven de moordenaar op te sporen en door te beloven meer huizen voor Joden te bouwen in Samaria en Judea. De Israëlische premier beloofde ook Israёlische soevereiniteit in Israёl’s historische thuisland te waarborgen en legde de volgende verklaring af in Beit El in Samaria, waar hij een ceremonie bijwoonde voor het leggen van de hoeksteen voor 650 nieuwe wooneenheden:

  “Deze verwerpelijke terroristen komen om (ons) te ontwortelen; wij komen om te planten. Zij komen om te vernietigen; we komen om te bouwen. We zullen degenen die proberen ons van het leven te beroven aanhouden en we zullen onze wortels in alle delen van ons thuisland versterken,” zei Netanyahu.

  Door deze verklaring af te leggen, gaf de Israëlische premier niet alleen aan dat hij van plan is zijn belofte waar te maken om delen van Judea en Samaria te annexeren, maar ging ook in op de essentie van het nu 100-jarige conflict met de Palestijnse Arabieren. Aan de ene kant hebben we de doodscultus in de Palestijnse Arabische samenleving, die goed gedocumenteerd is en die tot op de dag van vandaag voortduurt. Aan de andere kant is er de Joodse cultuur van het koste wat kost conserveren van het leven die duidelijk zichtbaar is in Israël en die gebaseerd is op een Bijbels gebod.

  Een Israëlisch familielid dat te maken heeft met een terminale ziekte vertelde me vandaag dat hij heel verdrietig was dat een van zijn ‘broers’ op deze gruwelijke manier zijn leven had verloren. Terwijl een grote groep Israëlis een langdurige strijd voert om zijn leven met ongelooflijke vastberadenheid te redden, zoeken Palestijnse Arabische terroristen de dood voor Israëlische Joden, zei hij. “Ik huil om de broeder die ik heb verloren, het is zo frustrerend dat dit altijd maar doorgaat”, snikte hij.

  Gelukkig zijn er ook Arabieren die besloten te breken met de doodscultus in de Palestijnse samenleving, waar terroristen die Israëlis hebben vermoord maandelijkse toelagen van de Palestijnse Autoriteit ontvangen. Een van hen is Musab Yousef, de zoon van de spirituele leider van Hamas Hassan Yousef. Musab bijgenaamd ‘Groene Prins’, die talloze terreuraanslagen tegen Israëli’s heeft helpen voorkomen. Eind 2017 verbijsterde Musab de VN-Mensenrechtenraad door de waarheid te vertellen over de corrupte Palestijnse leiders die volgens hem verantwoordelijk zijn voor de doodscultuur in de Palestijnse samenleving en niets anders doen dan hun eigen zakken te vullen.

  Gazini Ganados

  Deze week kreeg Musab gezelschap van een half-Palestijns-Arabische deelnemer voor de Miss Universe verkiezing die in december zal plaatsvinden. Gazini Ganados, een Filipijnse met een Palestijnse Arabische vader, is trots op haar Palestijnse Arabische afkomst, maar gelooft niet dat dit haar tot een vijand van de Joodse staat zou moeten maken. Toen ik Ganados eerder deze week interviewde, had ze dit te zeggen over ‘het conflict’:

  “Het is samengevat in één woord: conflict. Er is niets goed aan een conflict tientallen jaren in stand te houden. Omdat ik de Filippijnen hoop te dienen door de titel te winnen, wil ik een voorbeeld stellen door contact te maken met Miss Israël en haar hand vast te houden. Laat de boodschap simpel zijn: schoonheid is in de mensheid maar ware schoonheid is in liefde. We hebben het allemaal nodig. Een conflict, ongeacht het excuus, is nutteloos en niet gewenst.”

  Gevraagd hoe ze denkt dat Palestijnse Arabieren hun doodscultuur kunnen verlaten en vrede kunnen omarmen, zei Ganados: “De Palestijnen en de rest van de wereld moeten begrijpen dat de mensheid één ras is, wij zijn het menselijke ras. Ik wil de wereld vertellen dat ik als een trotse Filipijnse, van elk mens, inclusief Israeliërs, houd. Ik geloof dat deze boodschap op zijn minst zal resoneren met Palestijnse vrouwen. ”

  Dvir Sorek werd op donderdagavond begraven. Hij was het derde lid van de Sorek familie die door een terreuraanslag om het leven kwam.

  Over de auteur