Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Meer Iraans geld voor Hamas - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Meer Iraans geld voor Hamas

  Yochanan Visser - 6 augustus 2019

  Hamas krijgt naar verluidt 30 miljoen dollar per maand van Iran en dit geld gaat in zijn geheel naar de militaire opbouw van zowel Hamas als Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) aldus de Israёlische TV-zender Kanaal 13.

  In ruil voor de sterke toename in financiёle hulp wil Iran nauwkeurige informatie over de plaatsen waar Israёl zijn voorraad raketten heeft opgeslagen. Het nieuws over de toename in financiёle hulp aan Hamas – tot 2018 ontving Hamas slechts 6 miljoen dollar per maand – kwam na een bezoek van Hamasleiders aan Teheran waar men besprekingen hield met de top van het Iraanse regime.

  Op bezoek in Teheran

  De Hamasdelegatie werd geleid door Saleh al-Arouri, een terrorist die voorheen in zuidelijk Libanon woonde en verantwoordelijk was voor de recente toenadering tot de Islamitische Republiek (2017). Hamas en Iran verbraken grotendeels de diplomatieke relaties in 2011, nadat Hamas haar steun betuigde aan islamistische groeperingen in Syriё die probeerden om het regime van Bashar al-Assad omver te werpen.

  “Er is  brede consensus in Israёl over de toenemende Iraanse dreiging tegen het land maar er bestaat diepe verdeeldheid onder de politieke leiders over de aanpak van het probleem.”

  Al-Arouri is nu de plaatsvervangend leider van Hamas’ politieke bureau en woont nu in Gaza nadat Egypte hem toestond om zijn ballingschap, na een langdurig verblijf in Israëlische gevangenissen, in Libanon te beёindigen. “Wij zijn op dezelfde weg als de Islamitische Republiek – het pad van de strijd tegen de Zionistiche entiteit en de arrogante machten”, zei al-Arouri gedurende zijn bezoek aan Teheran. Eerder zei hij dat Israёl “een kankergezwel” is dat moet worden “verwijderd uit de regio”.

  Israël ondermijnen

  Hamas leider Ishmail Haniyeh had voor het bezoek gezegd dat de besprekingen “belangrijke resultaten” zou opleveren. De Hamas-leider kreeg geen toestemming van Egypte om de Gazastrook te verlaten om ook naar Teheran te reizen. De Egyptenaren, maar ook de Israёlische regering, zien met lede ogen hoe Gaza langzaamaan veranderd in een tweede Libanon en Syriё, waar de door de Qudsbrigade van de Iraanse Revolutionaire Garde opgerichte en gesteunde, terreurorganisatie Hezbollah het beheer over de grensgebieden met Israёl heeft overgenomen.

  Hezbollah is momenteel bezig om een tweede ‘verzetsfront’ tegen Israёl te vormen op de Syrische Golanhoogvlakte en heeft al een aantal militaire uitkijkposten op de Golan overgenomen. Een Israёlische functionaris vertelde Kanaal 13 dat de veiligheidsdiensten in de Joodse staat inschatten dat Hamas en PIJ zullen proberen om de IDF te dwingen om een gedeelte van de beschikbare defensiesystemen en mankracht naar het zuiden over te brengen. Doel daarvan is om de kracht van het Israёlische leger in het noorden van het land te ondermijnen.

  ‘Cirkel van vuur’

  PIJ onthulde onlangs hoe het raketten zonder geleidesysteem omvormt in precisiewapens. De door Iran opgerichte Palestijnse terreurgroep is al sinds 2007 in het bezit van raketten en was grotendeels verantwoordelijk voor de twee recente mini-oorlogen met raketten tegen Israёl, in november 2018 en het voorjaar van 2019. Een recent rapport dat vorige week door PIJ werd gepubliceerd beweert dat de raketten een “nachtmerrie” zijn voor de Israёlische regering en dat het belangrijke vorderingen had gemaakt in de capiciteit om “Zionistsche steden en nederzettingen” te terroriseren.

  “De cirkel van vuur” breidt zich uit schreef PIJ in haar rapport. Dat laatste is ongetwijfeld waar. De Palestijnse terreurgroep is nu in staatom noord  Israёl te bereiken met haar opgewaardeerde raketten en zegt dat het ook vitale plaatsen zoals de Ben Gurion luchthaven, de nucleaire reactor in Dimona en olieraffinaderijen in Ashdod en Haifa in het vizier heeft.

  De twee Palestijnse terreurgroepen in Gaza nemen nu hun orders van Qassem Soleimani de sluwe commandant van de Qudsbrigade en misbruiken het huidige staak-het-vuren met Israёl om hun militaire apparaat verder op te bouwen. Hamas en PIJ zijn niet geїnteresseerd om de schrijnende levensomstandigheden in Gaza te verbeteren met het geld dat men krijgt van Qatar en Iran. Integendeel, de humanitaire crisis in Gaza wordt misbruikt om de haat tegen Israёl aan te wakkeren onder het mom van de niet-bestaande ‘blokkade’.

  De Verenigde Naties en Egypte worden door de twee groeperingen gebruikt om het staakt-het-vuren in stand te houden ondanks sporadische nieuwe terreuraanslagen tegen het zuiden van Israёl.

  Politieke verdeeldheid

  Een reportage van het TV kanaal CAN (11) maakte op maandag duidelijk dat de bevolking van de dorpen en steden rondom Gaza genoeg heeft van de Israёlische passiviteit in het kader van de voortdurend groeiende dreiging vanuit Gaza. Geїnterviewde Israelis in Zuid-Israёl zeiden dat Hamas en PIJ de Israёlische premier Benyamin Netanyahu uitlachen om zijn politiek tegenover hen. Netanyahu ziet Gaza als een onderdeel van het Iraanse front tegen Israёl en richt zijn aandacht voornamelijk op dat grotere plaatje en voert een conflictmanagementpolitiek ten opzichte van Gaza.

  Israёlische commentatoren riepen vorige week Netanyahu op om een massale preventieve aanval uit te voeren op het Iraanse blok in Libanon, Syriё, Irak en Gaza. Anderen waarschuwden de premier voor een Iraanse provocatie die hem het premierschap zou kunnen kosten na de verkiezingen op 17 september. Er is  brede consensus in Israёl over de toenemende Iraanse dreiging tegen het land maar er bestaat diepe verdeeldheid onder de politieke leiders over de aanpak van het probleem.

  De IDF bereid zich ondertussen voor op een nieuwe confrontatie met Hamas en PIJ en hield vorige week een grote militaire oefening voor oorlog tegen de twee jihadistische bewegingen.

  Over de auteur