Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
'We zijn vastbesloten te overleven' - Christenen voor Israël
 • Premier Benjamin Netayahu en zijn vrouw Sara spreken met de media na een bezoek aan de familie van Dvir Sorek in Ofra. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  ‘We zijn vastbesloten te overleven’

  16 augustus 2019

  Premier Netanyahu en zijn vrouw Sara gingen op condoleancebezoek bij de familie van de vorige week vermoorde student Dvir Sorek. “Als ze konden, zouden de moordenaars allen om het leven brengen”.

  Afgelopen dinsdag gingen premier Netanyahu en zijn vrouw Sara Netanyahu op condoleancebezoek bij de familie van Dvir Sorek in Ofra. Netayahu zei na afloop: “We komen bij de familie Sorek vandaan, de familie van rabbi Herling die nu een kleinzoon verloren heeft. De laatste familiebijeenkomst van rabbi Herling was ter gelegenheid van de ‘brit milah’ (besnijdenis) van Dvir. Twee maanden na de besnijdenis werd rabbi Herling vermoord. Dvir kon zijn grootvader, rabbi Herling niet leren kennen. Rabbi Herling was een Holocaustoverlevende en een vechter, tot het laatste moment van z’n leven.”

  “Ze brachten een voorbeeldig gezin groot. We zagen de kinderen, hun onderlinge liefde, de liefde voor Israël en de liefde van de persoon die hen aantrok,” zei Netanyahu. “Dit is de plek waar dit afschuwelijke en weerzinwekkende misdrijf gebeurde. We hebben deze onschuldige jongen gezien die zo puur was, en nu zo wreed vermoord.”

  “Gisteren was ik in het huis van de president, tegelijk met de strijders van de Shin Bet. Samen met de andere veiligheidstroepen handelden ze snel en vonden de moordenaars.”
  De premier voegde eraan toe: “Wat ik hier in dit huis zag, is allereerst de vastberadenheid om zonder reserve ons land te blijven dienen. Het is ook onze vastberadenheid onze vijanden te bestrijden. Ieder die onze levens wil nemen, vinden we, hier en overal.

  Bid om troost voor de familie van Dvir SorekMeer gebedspunten We zijn vastbesloten om ons land te beschermen – dit zijn niet alleen maar woorden, maar het is de waarheid – totdat onze vijanden zich realiseren dat wij niet uitgeroeid kunnen worden, uit welke plek ook in de Palestijnse gebieden, zelfs niet uit deze plaats. We zullen doorgaan met ons hier te wortelen en de strijd voortzetten als dat nodig is, en jammer genoeg moeten we dat.”

  “Ik zei ook dat het Land van Israël pijn lijdt. We moeten de mentale kracht van deze familie zien en begrijpen hoe groot hun geestelijk uithoudingsvermogen is, en dat van ons volk. Als we dat niet hadden zouden we nooit in staat zijn vol te houden,” merkte Netanyahu op.

  De premier ging verder: “Ik vertelde de familie dat de moord op Dvir aangeeft dat de moordenaars op grote schaal ieder van ons zouden willen doden als ze konden. De reden waarom zij dat niet doen is niet omdat de ophitsende en hatelijke uitspraken niet overal aanwezig zijn, maar omdat ze het eenvoudig niet kunnen. Wij voorkomen dat zij dit doen, en we vinden hen allemaal … We zullen doorgaan met hen te bestrijden. Ik heb hen ‘rondstruinende beesten’ genoemd, maar ik denk dat ik daarmee dieren tekort heb gedaan.”

  De vrouw van de premier merkte op: “Het is pijnlijk om deze cirkel zich te zien sluiten, 19 jaar na de moord op Rabbi Herling, en te weten dat zijn grootvader heldhaftig zich teweerstelde toen hij door moordenaars werd aangevallen, en te weten dat dit moorden niet is gestopt. Degenen die ons willen doden, zijn daarmee niet opgehouden.”

  “Maar wij zijn hier in ons eigen land en we verdedigen ons – we bevinden ons niet in de doodsgroeven waar Dvirs grootvader doorheen ging tijdens de Holocaust, en waar heel ons volk en alle gezinnen doorheen gingen. Toen waren we slachtschapen en weerloos. Vandaag verdedigen we onszelf. Dvir was een soldaat, nog maar aan het begin van zijn diensttijd, maar hij had een grote dichterlijke ziel. Het doet pijn in je hart,” voegde Sara Netanyahu eraan toe.

  Thema

  terreur

  Over de auteur