Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Duitsland en het toenemend antisemitisme - Christenen voor Israël
 • Angela Merkel | Foto: M. Alster/Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Duitsland en het toenemend antisemitisme

  Yochanan Visser - 31 oktober 2019

  Duitsland is de belangrijkste Westerse sponsor geworden van de Palestijnse Autoriteit nadat de Verenigde Staten de financiёle hulp aan de PA grotendeels stopzetten vanwege de weigering van het Palestijnse leiderschap om een einde te maken aan de maandelijkse betalingen aan terroristen in Israёlische gevangenissen.

  Dit werd recentelijk door het Duitse tijdschrift Bild onthuld. Tijdens een persconferentie met PA-leider Mahmoud Abbas, twee maanden geleden, verklaarde Bondskanselier Angela Merkel openlijk dat haar regering nu de “grootste bilaterale sponsor in de Palestijnse gebieden” was geworden.

  Merkel is de laatste tijd bekritiseerd door Israёl over het schrikbarend toenemende antisemitisme in Duitsland, maar ziet klaarblijkelijk niet de relatie tussen dit fenomeen en de haatcampagne tegen Israёl die wordt geleid door de PA. Merkel’s regering gaf in 2018 alleen al 166,2 miljoen Euro aan de PA en een extra bedrag van 173,2 miljoen Euro aan UNRWA de VN-organisatie die sinds 1948 zorgt voor Palestijnse vluchtelingen en al hun nakomelingen.

  Tijdens de jaren dat zij de leider is van Duitsland gaf Merkel naar verluidt een bedrag van een half miljard dollar aan de PA en UNWRA dat de laatste tijd kritiek kreeg over de wijze waarop men de donaties besteedt en over schoolboeken waarin nog altijd leugens staan over Israёl.

  Merkel gaf ook opnieuw aan dat de zogenaamde tweestatenoplossing de enige wijze is waarop het Palestijns-Israёlische conflict kan worden opgelost en dat de Palestijnse Arabieren recht hebben op een beter leven. Zij beweerde verder dat deze oplossing in toenemende mate bemoeilijkt wordt maar gaf niet aan wie daarvoor volgens haar verantwoordelijk was.

  Terreurbeloningsbeleid

  De Germany blogspot van Fred Alan Medforth roept nu alle geciviliseerde landen op om de financiёle hulp aan de PA stop te zetten vanwege de weigering om te stoppen met wat in Israёl wordt aangeduid als de “betaling-voor-moord-politiek.”

  In nieuw gepubliceerde documenten bekende de PA dat over de eerste vijf maanden van 2019 een bedrag van 58 miljoen Euro werd betaald aan Palestijnse terroristen in Israёlische gevangenissen, een toename van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

  De Duitse regering blijft tegelijkertijd grotendeels passief in het bestrijden van het toenemende antisemitisme in Duitsland waar Berlijn nu Malmö in Zweden is gepasseerd als de Europese stad waar het antisemitisme ieder jaar het meeste toeneemt. Een groot deel van dit antisemitisme is gerelateerd aan Israёl.

  Antisemitisme

  De Israёlisch-Nederlandse expert op het gebied van Europees antisemitisme Dr. Manfred Gerstenfeld publiceerde op 3 oktober een onderzoek naar het antisemitisme in Duitsland waarin hij schreef dat nu 35 procent van de inwoners van Berlijn Israёl beschouwt als analoog met Nazi-Duitsland.

  Een recent rapport dat werd gepubliceerd door het Onderzoeks- en Informatie Centrum over anti-Semitisme in Duitsland (RIAS) maakte duidelijk dat in 2018 alleen 1058 gerapporteerde antisemitische incidenten in Berlijn plaatsvonden. Een groot gedeelte van deze vaak gewelddadige incidenten werden door Duitsers en niet door immigranten uit het Midden-Oosten veroorzaakt zegt RIAS.

  De nieuw opgerichte organisatie Berlijn Monitor zegt dat veel antisemitische incidenten in Berlijn Israёlgerelateerd zijn terwijl 28 procent van de Duitse bevolking in Berlijn van mening is dat de oprichting van de staat Israёl een slecht idee was.

  De zogenaamde Qudsdagmars die de Duitse regering weigert te verbannen ondanks openlijke Israёlhaat en die naar verluidt wordt georganiseerd door Hamas- en Hezbollahsupporters vond ook dit jaar plaats en een optreden van twee rappers tijdens een andere pro-Palestijnse betoging waarin zij opriepen om “Tel Aviv plat te branden” werd pas op het laatste moment verboden.

  Diplomatieke signalen

  Ondanks het feit dat Merkel zich regelmatig uitspreekt tegen het toenemende antisemitisme in haar land blijft zij doorgaan met het beschermen van Duitse handel met Iran dat aktief werkt aan de destructie van Israёl en stond toe dat honderdduizenden Israёl hatende immigranten uit het Midden-Oosten zich in Duitsland vestigden.

  De  Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, bekritiseerde de Duitse regering deze week voor het negeren van de Iraanse bedreigingen over genocide tegen Israёl en riep de regering Merkel op die bedreigingen te beschouwen als openlijk antisemitisme.

  Duitsland weigert ook om zijn steun voor de tientallen anti-Israёlresoluties in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stop te zetten.

  De burgemeester van Berlijn, Michael Mȕller, weigert verder om zijn afkeuring uit te spreken over anti-Israёlische haatfestivals in Berlijn en ontving deze zomer de burgemeester van Teheran.

  Duitsland is ook één van de belangrijkste EU-donors van illegale Palestijnse bouwprojecten in de zogenaamde C-gebieden. Deze gebieden in Judea en Samaria waar slechts weinig Palestijnse Arabieren wonen, zouden volgens de Oslo-akkoorden onder Israёlisch bestuur komen en ieder bouwproject zou moeten worden goedgekeurd door COGAT het IDF-orgaan dat verantwoordelijk is voor het civiele bestuur in de C-gebieden.

  De Israёlische monitororganisatie Regavim zegt dat er al 10,000 illegale bouwsels zijn opgetrokken in de C-gebieden met steun van de EU. Velen daarvan zijn prefab huizen die de EU aan Bedoeinen schonk die altijd in tenten hebben geleefd.

  Over de auteur