Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Voor 't eerst Egyptische christenen bij Loofhuttenfeest - Christenen voor Israël
 • Duizenden christenen uit heel de wereld tonen hun liefde voor Israël tijdens de jaarlijkse Jeruzalemmars. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Voor ‘t eerst Egyptische christenen bij Loofhuttenfeest

  24 oktober 2019

  Voor de 64ste keer vond dit jaar tijdens Loofhuttenfeest de Jeruzalemmars plaats met zo’n zeventigduizend deelnemers uit ongeveer 100 landen. Onder hen waren ongeveer vijfduizend christelijke Israëlliefhebbers die in Israël waren om het Loofhuttenfeest van de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICAJ) mee te vieren.

  ICAJ-directeur Jürgen Bühler zei: “Dit betoon van solidariteit door duizenden supporters van Israël uit de hele wereld die in Jeruzalem meelopen, is het beste antwoord op het wereldwijde antisemitisme.”

  Egyptenaren

  Voor de allereerste keer was er dit jaar in Jeruzalem ook een delegatie christenen uit Egypte aangekomen. Het is moeilijk voor Egyptenaren om Israël binnen te komen, omdat ze in hun eigen land met argwaan bekeken worden. Ook voor Israël ben je verdacht als je uit Egypte komt.

  Het nam verschillende maanden in beslag om 23 visumaanvragen af te werken. Tweeëntwintig visums werden ten slotte verstrekt, slechts een paar dagen voor de geplande reisdatum. Slechts zestien mensen kwamen uiteindelijk in Israël aan om de reis te maken.

  Een van hen, Johanna, zei: “Het is tijd om het kwaad te stoppen; de kracht van de boze is haat en slechte relaties tussen Egypte en Israël. Wanneer ik op straat loop in Israël en met Joodse mensen praat, geloven ze niet dat ik als Egyptische hier ben. Maar ik ben hier zeker. Het is nu de tijd uit te leven dat we bij elkaar horen, dat we de muur tussen ons afbreken. Het is tijd om elkaar lief te hebben en samen te aanbidden.”

  David Parsons, waarnemend voorzitter van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem, zei dat er groeiende belangstelling is voor Israël bij christenen in Arabische landen. Hij vermoedde dat dit waarschijnlijk (ook) te maken heeft met het feit dat de huidige Koptisch-Orthodoxe paus pelgrimage naar Israël aangemoedigd heeft.

  Over de auteur