Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Winteractie 2019-2020 voedselpakketten Oekraïne van start! - Christenen voor Israël
  • Dora is blij met het bezoek en het voedselpakket
  • Israëlnieuws via Whatsapp

  • Video

    Winteractie 2019-2020 voedselpakketten Oekraïne van start!

    25 oktober 2019

    Veel Joden in Oekraïne leven in diepe armoede. Met een pensioentje van 50 tot 75 euro per maand, hebben ze nauwelijks genoeg geld om rond te komen. Vaak moeten ze kiezen: betaal ik voor verwarming, of koop ik medicijnen? Besteed ik geld aan huur, of koop ik wat te eten? Dankzij de voedselpakketten van Christenen voor Israël is het leven voor hen draaglijker in de barre en koude winters.

    Doneer online

    Doneer online en help de Joodse bevolking van Oekraïne de winter door.
    Eén voedselpakket kost € 10,-.

     

    Bekijk hier een sfeerimpressie van het inpakken en uitdelen van de voedselpakketten:

    Gert-Jan Segers (Fractievoorzitter ChristenUnie) was op bezoek in Oekraïne en beschreef wat de Voedselpakkettenactie met hem deed:

    Soms kun je de geschiedenis in de ogen kijken en even aanraken. Dat gevoel heb ik als we bij het bed van Bella Bren staan. Een van de laatste overlevenden van de Holocaust in Oekraïne. De oude Joodse vrouw van 86 ligt met een muts op haar hoofd en met opgetrokken benen onder een oude deken. Ze is zo doof dat, nadat we een lied voor haar hebben gezongen en onze tolk haar hard in haar oor pratend vraagt of ze het mooi vond, ze antwoordt dat ze er niets van gehoord heeft. Maar dan gaat zij opeens een lied zingen, met een heldere, bijna meisjesachtige stem. Over geliefden die afscheid nemen omdat de oorlog dichterbij komt. Ontroerend.

    Net als veel andere Joodse bejaarden in Oekraïne is bijna haar hele familie uitgemoord en heeft ze het zelf ternauwernood overleefd. Haar kleindochter is vertrokken en in Israël thuisgekomen. De beladen geschiedenis van Joden in Oekraïne achter zich latend.

    Een nog indrukwekkender gezicht van de tragische geschiedenis van Oekraïense Joden is de mooie Dora Samoilovna. Ze zit met haar 95 jaar in mooie kleren in haar keurige huisje en ook zij krijgt, net als Bella, een voedselpakket van Christenen voor Israël. Ze ziet bijna niets meer, maar is des te helderder in haar denken en spreken. Dora heeft de oorlog overleefd in een Joods getto in Transnistrië, het deel van Oekraïne dat door Roemenië werd bezet. Ze wijst omhoog als ze erover spreekt, God heeft haar gered. In de communistische jaren die na de Tweede Wereldoorlog zouden volgen kon ze het nooit over God hebben en werd het Joodse leven op een andere manier aan banden gelegd. En ons lied over God die onze schuilplaats is hoort zij luid en duidelijk.

    Doneer online en help de Joodse bevolking van Oekraïne de winter door.
    Eén voedselpakket kost € 10,-.

     

    Thema