Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Frisse lucht voor Elena - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Frisse lucht voor Elena

  29 november 2019

  De Almachtige heeft onze handen nodig! De Bijbel schrijft over ons, de volkeren, dat we betrokken zullen zijn bij de terugkeer van Israël: “Ze nemen je zonen op hun arm en dragen je dochters op hun schouders” (Jesaja 49:22). Vandaag maken we deel uit van deze profetie over de terugkeer van het Joodse volk.

  Nog niet zo lang geleden ontmoetten we Elena. We hadden haar zoon Andrei een jaar geleden geholpen om met zijn gezin alija te maken (naar Israël te immigreren). Ze wonen en werken nu in Eilat. Andrei stond erop dat zijn moeder ook naar Israël zou komen en vroeg ons haar te helpen, maar Elena wilde niet. Vanwege een verkeerde diagnose en een fout van een arts is de voet van Elena geamputeerd. Pas geleden kreeg ze daar bovenop een hersenbloeding, waardoor ze aan één oog blind is geworden. Elena is pas 65 jaar oud, maar heeft een moeilijke periode achter de rug.

  “lieve moeder we wachten hier op je!”

  Elena’s moeder woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog in Leningrad en overleefde de bezetting en hongersnood. Duizenden mensen stierven door honger in het belegerde Leningrad (St. Petersburg). De overgrootmoeder van Elena was één van de mensen die stierf vanwege de hongersnood en werd begraven op de Peskarevsky-begraafplaats. Iedereen die in die tijd overleed werd naar deze begraafplaats gebracht. Elena’s vader was hoofdingenieur, onderzoeker en geoloog aan een groot instituut in de voormalige Soviet-Unie, waarvoor hij veel reisde. Hij hield zijn Joodse afkomst altijd verborgen, maar had in het geheim wel ontmoetingen met andere Joden in de stad.

  Dit jaar stemde Elena er toch mee in om ook te emigreren! Ze was ten einde raad met de hele situatie waarin ze verzeild was geraakt en haar zoon bleef maar aandringen: ‘lieve moeder we wachten hier op je’! Uiteindelijk stemde Elena toe. Ze wist wie ze moest bellen. We zijn haar direct gaan helpen met dit hele proces.

  Allereerst had ze een paspoort nodig. Om deze aan te vragen, moesten we haar met een rolstoel naar het gemeentehuis brengen om een internationaal paspoort aan te vragen.Dit was niet zo gemakkelijk. Elena is erg zwaar. Eenmaal buiten herhaalde Elena verschillende keren: “vrienden, kijk, ik ben op straat, frisse lucht!” Ze was zo blij als een kind en ik had tranen in mijn ogen. Helaas is ons land niet vriendelijk voor gehandicapten. Gehandicapte mensen redden het hier alleen met de hulp van anderen. Er was bijvoorbeeld geen lift in het verouderde flatgebouw. Elena woonde op de vierde verdieping.

  Elena met haar zojuist ontvangen internationale paspoort. | Foto’s: CvI

  Na het aanvragen van een paspoort hebben we nog een paar andere documenten aangevraagd die ze nodig had voor het verkrijgen van een visum. Omdat Elena zelf niet mobiel is, zijn wij naar verschillende ministeries gegaan om alle benodigde documenten te verzamelen. Op 28 november ontving Elena een visum en eind december zal Elena naar Israël vertrekken. God is trouw en één voor één keren Zijn kinderen terug naar Eretz Israël.

  In de Bijbel lezen we de woorden van de profeet Jeremia: “Zij komen terug in tranen, ze heffen smeekbeden aan en Ik zal hen leiden.” (Jeremia 31: 9). Mensen zoals Elena hebben veel troost en bemoediging nodig. We zijn onze Schepper dankbaar voor een ander dierbaar persoon, die Hij door onze handen heen heeft geholpen.

  STEUN ONS WERK IN OEKRAÏNE.

  Over de auteur