Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Hoe is het om vlakbij de Gazastrook te wonen? - Christenen voor Israël
 • Mirjam Reijnen uit Nahal Oz
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Hoe is het om vlakbij de Gazastrook te wonen?

  4 november 2019

  Op 4 mei 2019 kregen Mirjam Reijnen en haar gezin de schrik van hun leven. Voor de zoveelste keer moesten ze rennen voor hun leven, vanwege het raketalarm. En toen gebeurde het ondenkbare…
  Bekijk onderaan dit artikel het interview met Mirjam Reijnen.

  Duizenden raketten
  In 2018 emigreerde het gezin Reijnen vanuit Rotterdam naar Israël. Ze kozen ervoor om te gaan wonen op een mooie kibboets in Zuid-Israël. Maar de locatie van de kibboets is op z’n minst bijzonder te noemen: Nahal Oz ligt op nog geen kilometer afstand van de Gazastrook. De afgelopen jaren wordt het gebied geteisterd door vele duizenden raketten en mortiergranaten die vanuit Gaza door Hamas-terroristen worden afgeschoten op Israël. Met maar één doel: burgerslachtoffers maken.

  Constante dreiging
  Mirjam: “Op de één of andere manier went het. Je denkt: het zal mij wel niet overkomen”. Tot die ochtend van 4 mei, toen een mortiergranaat insloeg in het huis van Mirjam, en zo hun woonkamer doorzeefde. Het gezin zat toen in de schuilkelder en overleefde de aanval. Maar de impact is groot. Hoe is het voor een Rotterdams gezin om een nieuw leven op te bouwen in Israël? Waarom besluiten ze om juist op deze kibboets te gaan wonen? Hoe pakken ze hun leven weer op na de verwoestende inslag? En hoe is het om te leven onder de constante dreiging van terreur? Bekijk het in dit boeiende en openhartige video-interview.

  Thema