Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Christian Media Summit: Is Israël veilig? - Christenen voor Israël
 • Premier Benjamin Netanyahu. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Veel vragen over Israëls veiligheid tijdens Christian Media Summit

  Yochanan Visser - 5 november 2019

  Op zondag 3 november vond de opening plaats van de jaarlijkse Christian Media Summit in Jeruzalem in aanwezigheid van premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sarah. Ongeveer 200 journalisten van voornamelijk Amerikaanse nieuwssites en andere christelijke media woonden de opening van de vierdaagse conferentie bij die gesponsord wordt door GPO, het officiёle Israёlische persbureau. Ook Christenen voor Israël was vertegenwoordigd.

  Tijdens de vier dagen van de conferentie voor christelijke media zal worden gewerkt aan het informeren van circa 150 christelijke evangelische leiders die GPO heeft geselecteerd om christenen op te leiden om ambassadeurs voor Israёl te worden.

  De Israëlische president Reuven Rivlin ontving bij zijn ambtswoning de christelijke pers, die uit vele landen wereldwijd naar Israël waren gekomen. Hij sprak zijn grote waardering uit voor het werk en de boodschap die de christelijke media uitdraagt. Juist deze media zetten zich in voor de feiten en waarheid, in een tijd waarin er veel nepnieuws circuleert. Hij bedankte de christenen voor hun vriendschap en sprak de hoop uit dat zij steeds israel blijven bezoeken.

  De opening van de conferentie in het Israёl Museum werd ook gebruikt om een nieuw media centrum te lanceren dat onder de naam Zion Museum Media Centrum zal gaan opereren. Premier Netanyahu bevestigde een zogenaamde mezoeza op de deurpost van de entree van het mediacentrum voordat hij een rede hield over Israёls ingewikkelde veiligheidssituatie.

  “Het feit dat we gezamenlijke interesses hebben wil niet zeggen dat we ook de zelfde normen en waarden hebben.”

  De Israёlische demissionaire premier begon met het bedanken van de Amerikaanse regering voor het verplaatsen van de ambassade naar Jeruzalem en de erkenning van Israёlische soevereiniteit over de Golanhoogvlakte. Netanyahu benadrukte dat de Golanhoogvlakte een lange Joodse geschiedenis heeft die werd aangetoond door het opgraven van de ruïnes van niet minder dan 30 synagoges die in sommige gevallen gedeeltelijk zijn herbouwd.

  Veranderde relaties met Arabische wereld

  Daarna belichtte Netanyahu de stand van zaken in de relaties tussen Arabische landen en Israёl die volgens hem totaal zijn veranderd onder de invloed van de Iraanse activiteiten in het Midden-Oosten en de ontwikkelingen in het Iraanse atoomwapenprogramma, maar ook door de opkomst van “de militante islam”. “Er is een duidelijke verandering waarneembaar die tot uitdrukking komt in de ontwikkeling van economische en technologische relaties en ook in andere zaken,” zei de premier.

  “De Arabische landen zijn geen Westerse Europese democratiёen” zei Netanyahu die verder duidelijk maakte dat de gemeenschappelijke dreiging van Iran en soenitische islamististische bewegingen zoals ISIS en Al Qaeda verantwoordelijk is voor de samenwerking tussen Israёl en de Arabische landen.

  “Het feit dat we gezamenlijke interesses hebben wil niet zeggen dat we ook de zelfde normen en waarden hebben,” vervolgde Netanyahu voordat hij duidelijke maakte dat het Westen en Israёl wel dezelfde normen en waarden delen die gebaseerd zijn op het Joods-christelijke erfgoed.

  “Wij hebben geen betere vrienden in de wereld dan onze christelijke vrienden,” vervolgde de premier voordat hij duidelijk maakte dat Israёl het enige land is in het Midden-Oosten waar christenen volledige religieuze vrijheid genieten.

  Veiligheidssituatie

  De aanwezige journalisten kregen daarna de gelegenheid om vragen te stellen en gebruikten die om meer duidelijkheid te krijgen over Israёls veiligheidssituatie die het afgelopen weekend opnieuw werd getest door Islamitische Jihad in Gaza. De door Iran gesteunde terreurorganisatie vuurde zonder aanleiding plotseling een tiental raketten af op de zuid-Israёlische stad Sderot, waar burgers opnieuw de schuilkelders moesten opzoeken.

  “Als het aan Iran ligt, zal het Midden-Oosten instorten,” zei Netanyahu nadat hij had duidelijk gemaakt dat het stoppen van Irans nucleaire programma en imperialistische activiteiten essentieel zijn voor het voorkomen van een dergelijk scenario. “Als Israёl er niet zou zijn geweest hier in het hart van het Midden-Oosten, dan zou Iran al hebben gewonnen en in het bezit zijn van nucleaire wapens”, vervolgde de Israёlische premier.

  De samenwerking met de Verenigde Staten was een andere pilaar onder de zogenaamde “maximale druk”-politiek die zowel de Amerikanen als Israёl hanteren ten opzichte van de Islamitische Republiek, zei Netanyahu alvorens hij over interne Israёlische politieke zaken sprak.

  De opmerkingen van Netanyahu kwamen een paar uur na een nieuwe langdurige vergadering van het Israёlische Veiligheidskabinet die volgens ingewijden opnieuw over de toenemende Iraanse dreiging voor Israёl ging.

  De Premier zei voorafgaand aan de vergadering dat Israёl door een “zeer gevoelige en onzekere periode gaat op verschillende fronten in het noorden, oosten en zuiden van het land” en dat er overeenstemming bestaat dat Iran een zeer groot gevaar vormt voor de Joodse staat. Een Israёlische woordvoerder bevestigde later dat het Israёlische leger en de luchtmacht voortdurend actief zijn om dit gevaar te beteugelen. De raketten uit Gaza dit weekend werden vrijwel zeker op orders van Iran gelanceerd.

  Vrees voor afleidingsmanoeuvre Iran

  Er bestaat vrees in Israёl dat de Qudsbrigade van de Iraanse Revolutionaire Garde, de militie die verantwoordelijk is voor het exporteren van de Islamitische Revolutie, zou kunnen besluiten om Israёl aan te vallen om de aandacht af te leiden van de grote problemen die momenteel Irak en Libanon teisteren.

  In beide landen zijn al weken grootscheepse protesten aan de gang tegen het slechte regeringsbeleid en tegen de Iraanse invloed die zowel in Irak als Libanon ervoor heeft gezorgd dat er een marionettenregering werd gevormd die zijn orders krijgt uit Teheran.

  Premier Netanyahu onthulde onlangs dat Iran ballistische raketten aan de Ansar Allah (Houthi)militie in Jemen heeft geleverd die nu de badplaats en havenstad Eilat in het uiterste zuiden van Israёl bedreigen. Eenzelfde ontwikkeling vindt plaats in Irak waar Iran deze raketten probeert te leveren aan de al-Hashd al-Sha’abi paramilitaire organisatie die tegenwoordig integraal deel uit maakt van het Irakese leger.

  Iraanse inmenging

  Qassem Soleimani, de commandant van de Quds Brigade, probeert persoonlijk om de onrust in Libanon en Irak te beteugelen en zit achter het grove optreden tegen demonstranten in beide landen.

  Iran overweegt naar verluidt ook om de eigen Basij militie in Irak in te zetten om de opstand de kop in te drukken iets dat op grote tegenstand stuit van de hoogste Irakese sjiitische geestelijke Ayatollah Ali Sistani die tegen iedere buitenlandse inmenging in Irak is.

  De inschatting dat de Qudsbrigade ook dit keer succesvol zal zijn in haar inmenging in de interne aangelegenheden in landen die Iran ziet als satelietstaten zou wel eens fout kunnen zijn echter. In zowel Libanon als Irak is de bevolking Arabisch en deze heeft ogenschijnlijk het punt bereikt waarop vrees voor het regime wordt omgezet in woede. De onlusten in beide landen gaan onverminderd voort en in Irak slaagden de demonstranten er zelfs in om het Iraanse consulaat in Karbala, de heilige sjiitische stad in brand te steken.

  Thema

  iranmedia

  Over de auteur