Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Het regent pijpenstelen! - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Het regent pijpenstelen!

  Julia - 23 december 2019

  In geen tijden heb ik het zo hard zien regenen in Israël. Het water komt met bakken uit de hemel en overal zie je mensen zoeken naar een schuilplaats. Het doet mij echt denken aan Nederland. Zodra het even wat minder regent, trek ik een sprintje richting het dichtstbijzijnde bushokje. Snel naar huis! Nou snel, het busverkeer is ontregeld en het verkeer staat helemaal vast. Het rioleringssysteem heeft moeite om de hevige regenval te verwerken en het water stroomt door de straten. Wat een regenbui niet al voor gevolgen kan hebben!

  Onvoorbereid

  Veel later kom ik koud en natgeregend mijn appartementje op de bovenste verdieping binnen. Mijn mond valt open van verbazing en schrik. De hele woonkamer staat blank… Hoe heeft dat nu kunnen gebeuren? Door één flinke regenbui? Ik inspecteer de muren en het plafond en constateer tot mijn opluchting dat er geen lekkage is. Maar waar komt al dat water dan vandaan? Ik kijk naar de schuiframen en zie opeens dat het niet al te best is gesteld met de naad- en kierdichting. Het water heeft zo naar binnen kunnen lopen. Ik kijk naar de schuiframen van de buren en zie dat iedereen de luiken die ervoor zitten, heeft gesloten. Zij waren voorbereid! Snel sluit ik de luiken en begin met enige tegenzin de plassen op te dweilen. Dit zal mij niet nog een keer gebeuren!

  Ik kijk naar de schuiframen en zie opeens dat het niet al te best is gesteld met de naad- en kierdichting. Het water heeft zo naar binnen kunnen lopen.

  Zonnige instelling

  Als een geboren en getogen Hollander blijf ik mij verbazen over bepaalde zaken hier in Israël. Zoals nu ook weer over de staat van de huizen, zeker in de wat oudere gebouwen. Lekkages na regenbuien komen regelmatig voor en in de winter is het vaak niet te harden zo koud in huis vanwege de slechte isolatie. Gelukkig worden er de laatste jaren steeds meer gebouwen gerenoveerd of volledig opnieuw opgebouwd maar Israël blijft een land dat meer is ingesteld op mooi weer. En daar kijkt menigeen dan ook alweer naar uit.

  Gelukkig worden er de laatste jaren steeds meer gebouwen gerenoveerd of volledig opnieuw opgebouwd maar Israël blijft een land dat meer is ingesteld op mooi weer.

  Thema

  Over de auteur