Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Tikva - hoop voor gebroken, jonge levens - Christenen voor Israël
 • - Foto: Tikva
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • kom in actie

  Tikva – hoop voor gebroken, jonge levens

  27 december 2019

  HaTikva, zo heet het Israëlische volkslied. ‘De Hoop’ betekent dat. Omdat de staat Israël een hoopvol thuisland is voor Joden wereldwijd. Maar voor velen is die hoop nog zo ver weg … haast onbereikbaar. En toch is er hoop. God ziet om naar Zijn volk. In het Oekraïense Odessa geeft Tikva hier handen en voeten aan. Graag ondersteunen we dit bijzondere project en vragen we uw bijdrage om dit mogelijk te kunnen maken.

  Tikva (‘Hoop’) zou je kunnen typeren als een ‘Joods weeshuis’. Maar het is veel meer dan dat. Tikva vangt Joodse kinderen op uit allerlei situaties. Of ze nu wees zijn of niet. Sommige kinderen komen uit een situatie van misbruik. Sommigen zijn als zwerfkind van de straat gehaald. In alle gevallen is er sprake van een situatie waar de ouders er niet meer zijn, of niet meer in staat zijn om goed voor hun eigen kind te zorgen. Voor veel van deze kinderen ligt armoede aan de oorzaak van hun situatie.

  Tikva vangt niet alleen op, maar zoekt ook actief naar deze kinderen. Vanuit heel Oekraïne vangt de organisatie Joodse kinderen op die anders gedoemd zijn een uitzichtloos bestaan te blijven leiden. In 2019 kwamen zo 100 nieuwe kinderen binnen bij Tikva. Vaak hebben deze kinderen lichamelijke en psychologische klachten die aandacht behoeven.


  Video over Tikva (Engelstalig)

  Tikva biedt dan ook een warme omgeving, waar de kinderen worden opgevangen, dagelijks goed te eten krijgen en goede kleding, maar ook lichamelijke en psychologische zorg. Daarbij biedt Tikva onderwijs, zowel regulier als Joods onderwijs, zodat de kinderen behalve de normale kennis die nodig is om in de maatschappij succesvol te kunnen zijn, ook hun wortels leren kennen en weten Wie de Rots van Israël is. Bovendien trekken veel kinderen nadat ze jarenlang zijn opgevangen en begeleid in Tikva uiteindelijk naar Israël, om een alija-studieprogramma te volgen.

  Tikva heeft verschillende afdelingen, een peuter- en kleuterafdeling, waar de allerkleinste kinderen worden opgevangen, een jongens- en een meisjeshuis en een huis voor tieners en studenten. Op die manier kunnen de kinderen die door Tikva worden opgevangen ook opgroeien van angstige, wantrouwige en verstoten kinderen tot levendige, zelfbewuste volwassenen die hun persoonlijke potentieel kunnen waarmaken.

  Julia

  juliaJulia is vier en een half jaar oud en werd onlangs door medewerkers van Tikva gevonden en opgevangen. Julia was te vroeg geboren en liep bij haar geboorte een zuurstoftekort op. Haar vader verliet het gezin, toen hij besefte dat hij geen ‘normale’ dochter zou krijgen. Julia bleef alleen achter met haar moeder in armzalige omstandigheden.

  Het zuurstoftekort had er bij Julia voor gezorgd dat ze moeite had met eten. Ze moest vaak overgeven en werd niet zindelijk. Ook haar spraakontwikkeling liep ernstig achter. Toen ze afgelopen jaar werd gevonden, kon ze slechts een paar woordjes praten.
  Bij Tikva heeft Julia een gezonde leefomgeving gevonden waar ze intensieve therapie kreeg. Langzamerhand begint ze contact te maken met de andere kinderen. Ze lacht veel, vooral als ze een complimentje krijgt. Zo kruipt ze uit haar schulp. Tikva zal er alles aan doen om Julia te laten opgroeien en het beste uit haar te halen.

  Steun dit prachtige project in Odessa. Met uw gift kan Tikva de ruim driehonderd Joodse kinderen die bij Tikva verblijven, voeden, kleden, verzorgen en onderwijzen. Zo maakt uw gift een enorm verschil in deze jonge levens.