Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Al-Jazeera: moslims willen niet dat Iran Jeruzalem ‘bevrijdt’ - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Al-Jazeera: moslims willen niet dat Iran Jeruzalem ‘bevrijdt’

  10 januari 2020

  Iran houdt ervan zijn ambities Jeruzalem te ‘bevrijden’ aan de man te brengen … Maar een moedige journalist besloot Irans nationale missie uit te testen.

  Faisal Al-Qasim, verslaggever van de Arabische televisiezender Al-Jazeera, was gastheer in een interview met de Iraanse diplomaat Tamir Musawi. Tijdens het heen en weer gaande gesprek onderwierp Al-Qasim Musawi aan een kruisverhoor en dwong zijn gast zich uit te spreken over een hypothetische vraag: Wat is het Iraanse regime van plan te doen met Jeruzalem als het eenmaal ‘bevrijd’ zou zijn?

  “Het Arabische volk zegt tegen jullie: Jullie willen Jeruzalem bevrijden? Wij willen niet dat jullie het bevrijden.”

  Maar de vraag bleek een soort strikvraag toen de gastheer onthulde dat na de rampen die Teheran over steden als Bagdad, Damascus en Beiroet had gebracht, degenen die door Al-Jazeera’s ondervraagd waren, liever zouden zien dat Iran met z’n handen van Jeruzalem afbleef.

  Al-Qasim: “U wilt Jeruzalem bevrijden?”
  Musawi: “Direct!”
  Al-Qasim: “U wilt dus Jeruzalem bevrijden?”
  Musawi: “Ja.”
  Al-Qasim: “Wat wilt u doen met Jeruzalem? Wilt u Jeruzalem toevoegen aan de lijst? Naar welke lijst ik verwijs? Nadat Jeruzalem ‘bevrijd’ is, zal Jeruzalem dan tot een Bagdad worden, de meest verdeelde stad ter wereld? Dit zijn niet mijn woorden: Bagdad wordt nu de smerigste stad ter wereld genoemd. Zal het op Beiroet lijken – een stad die veranderd is in de grootste vuilstortplaats van het Midden-Oosten? Willen jullie het veranderen in Damascus? Een stad waar mensen sterven aan ondervoeding? Willen jullie het veranderen in Jemen dat door de Houthi’s geleid wordt? Het Arabische volk zegt tegen jullie: Jullie willen Jeruzalem bevrijden? Wij willen niet dat jullie het bevrijden. Gisteren deed ik een onderzoek: Niemand wil dat jullie Jeruzalem of Palestina bevrijden!”

  Bekijk hier de Arabischtalige video van het interview. Het betreffende stuk begint bij 20:55.

  Thema

  iraniran

  Over de auteur