Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Als regen en zonneschijn? - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Als regen en zonneschijn?

  Joanne Nihom - 6 januari 2020

  Terwijl een gedeelte van de wereld rouwt over de liquidatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani, is een ander gedeelte er juist blij mee en vraagt iedereen zich af ‘wat nu’?
  Als je de meningen en uitspraken van de zogenaamde ‘deskundigen’ in de wereld gelooft, dan gaan we afschuwelijke tijden tegemoet.

  Ik betrap me erop dat ik me er door laat beïnvloeden. Het zorgt voor een niet te beschrijven angst, terwijl niemand weet wat de toekomst gaat brengen.

  Afgelopen weekend bracht ik door omstandigheden nogal wat tijd door in het ziekenhuis in Naharia, een stad in het noorden. Daar is zo’n tachtig procent van de artsen, verplegers en patiënten van Arabische afkomst. Mijn tijd bestond vooral uit saflanoeth, wat ‘geduld hebben’ betekent in het Ivriet. Daardoor was er tijd voor gesprekjes met medewachtenden.

  Wel met handen en voeten, omdat ik geen Arabisch spreek, misschien wordt het tijd om dat eens te gaan leren. Warme en vriendelijke ontmoetingen, met vooral veel Arabische zegeningen, die werden vertaald door iemand die zowel Ivriet als Arabisch sprak. Er waren zelfs twee warme, lieve handen van een oude vrouw die mijn hoofd vastpakte en van alles mompelde.

  Mijn medische resultaten waren goed, maar wat me echt beter deed voelen, was, wederom, de realisatie dat het in de wereld een puinhoop mag zijn, maar dat we in Israël op een prettige voet samenleven. Met respect, begrip en ruimte.

  Terug naar Soleimani … uiteraard houdt het ook de gemoederen in Israël bezig, maar wat het land echt bezig hield de afgelopen dagen was het weer. Een enorme hoeveelheid regen zorgde voor overlast in het hele land. Zaterdag viel er in Tel Aviv, in nog geen twee uur, 71 mm neerslag. Het weer eiste ook een verdrietige tol.

  Een jong echtpaar verdronk toen de kelder van het gebouw waarin zij woonden, overstroomde terwijl zij zich op dat moment in de lift bevonden.
  Gisteren verdronk een 71-jarige man in Binyamina, in het noorden van Israël, omdat zijn auto meegesleurd werd door een krachtige overstroming. Een andere man wordt nog vermist.

  Naharia leek gisteren één grote rivier. Een vriend die met de trein uit Tel Aviv kwam, kon het perron niet af. Zo hevig stroomde het water door de stad. Andere vrienden kwamen vast te zitten in hun auto. De filmpjes die u hieronder ziet, zijn door hen genomen.

  Vandaag is de hemel blauw en een warm zonnetje schijnt. Behalve wat gaten in de weg en plassen in de landerijen, is het alsof er niets is gebeurd. Laten we, dat is het minste wat we kunnen doen, hopen, bidden en vertrouwen dat dát ook geldt voor het ‘Soleimani-verhaal’.

  Over de auteur