Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Ophitsing tot geweld op vooravond Holocaustherdenking - Christenen voor Israël
 • terreurballonnen
  Palestijnse terroristen prepareren een brandbom die ze aan heliumballonnen richting Israël willen oplaten. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Ophitsing tot geweld op vooravond Holocaustherdenking

  Yochanan Visser - 21 januari 2020

  Aan de vooravond van de herdenking van de 75ste verjaardag van de bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz waar meer dan 1,4 miljoen Joden werden vermoord is er opnieuw sprake van een toename van geweld door Palestijnse Arabieren in Israёl. Hamas zit achter deze nieuwe golf van geweld die de naam Grote Fajr kreeg, maar ook de Palestijnse Autoriteit draagt haar steentje bij.

  Het begon vorige week toen plotseling vier raketten vanuit Gaza op het zuiden van Israёl werden afgevuurd. De Israёlische luchtmacht reageerde daarop met luchtaanvallen op Hamasdoelen in Gaza. Ongeveer tegelijkertijd begonnen er nieuwe aanvallen met ballonnen met brandbare- en explosieve materialen op het zuiden van Israёl. De stad Sderot werd aangevallen met een cluster van heliumballonen die een bom naar Israёl voerden die vervolgens door de Israёlische politie onschadelijk werd gemaakt.

  “‘Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel’ luidt een bekend Nederlands gezegde. Dat geldt in zeer beperkte mate voor de leugens die de Palestijnse Arabieren over Israёl de wereld in helpen.”

  Geweldsopleving

  Deze aanslag werd voorafgegaan door een Hamasverklaring waarin werd gezegd dat men “alle dammen zou doorbreken” in de nimmer aflatende strijd tegen Israёl. Later werden er opnieuw met brandbare- en explosieven geladen ballonnen richting Israёl gestuurd. Eén daarvan landde in de buurt van de havenstad Ashdod waar bomexperts het explosief onschadelijk maakten. Een derde ballon werd gevonden in de buurt van de stad Beth Shemesh nabij Jeruzalem. Deze werd waarschijnlijk vanuit door de PA beheerd gebied in Judea of Samaria opgelaten.

  Tegelijkertijd was er sprake in een opleving van steekaanslagen in Jeruzalem, Judea en Samaria. Een Palestijnse vrouw probeerde in de Oude Stad van Jeruzalem leden van het Grenspolitiekorps neer te steken en op zaterdag was het opnieuw raak toen een religieuze Israёlische man door een Palestijnse Arabier in Hebron werd neergestoken. De man werd met verwondingen in de rug afgevoerd naar een ziekenhuis in Jeruzalem.

  Tempelberg

  Hamas noemt deze  nieuwe golf van geweld de ‘Grote Fajr’, omdat men wil dat duizenden Palestijnse Arabieren dagelijks naar de Al-Aqsamoskee op de Tempelberg in Jeruzalem en naar de Grot van de Aartsvaders (Ma’arat HaMachpela) in Hebron zullen gaan voor de verplichte Fajr-gebeden in de vroege ochtend. De terreurorganisatie claimt dat het nieuwe “verzet” nodig is omdat Israёl met gebruik van grof geweld voorkomt dat Palestijnse moslims gaan bidden in beide plaatsen en omdat duizenden Israёlische ‘kolonisten’ (Israёli’s dus) deze islamitische heilige plaatsen “bestormen” (bezoeken).

  Ophitsende rethoriek en leugens worden verder zowel door Hamas als de PA gebruikt om de  massa’s op de been te brengen en een nieuwe geweldsgof ontketenen om zo Israёl te intimideren. WAFA, het officiёle PA-persbureau, beweerde bijvoorbeeld dat bijna 30.000 “Joodse fanaten” de Tempelberg hadden “bestormd” in 2019. Deze leugen kwam nadat de Israёlische organisatie Yareah bekend maakte dat 30,416 Joden een bezoek aan de Tempelberg hadden gebracht in 2019 en sinds kort daar ook Joodse gebeden reciteren.

  Media

  De leugen werkte gezien het feit dat Israёl zich opnieuw geconfronteerd ziet met een opleving in het geweld, ook na de Fajr-gebeden op de Tempelberg, waar op vrijdag nieuwe gewelddadige rellen uitbraken. De duizenden Palestijnse moslims hieven na de gebeden spreekkoren aan zoals de bekende slogan “Khaybar Khaybar, Ya Yahud, Jaish Mohammed Sawfa Ya’ud”. Dat was een verwijzing naar de bloedige veldslag bij de oase van Khaybar in het jaar 628  in wat nu Saoedi-Arabiё is, toen het leger van Mohammed plotseling de daar aanwezige Joodse gemeenschap aanviel en vele Joden vermoordde.

  De gebeurtenissen op de Tempelberg werden live op het station Palestina TV uitgezonden om zo de gemoederen verder te verhitten. De door de PA gecontroleerde krant Al-Hayat Al-Jadida publiceerde zaterdag een opinieartikel waarin de lezers werd opgeroepen om Joden te vermoorden tijdens de de herdenking van de bevrijding van Auschwitz in Jeruzalem. Prominente Palestijnse Arabieren voorspellen al dat het geweld zich zal ontwikkelen in een Derde Intifada en dat die zal worden gelanceerd vanuit de moskeёen. Hamasfunctionaris Khaled Abu Arafeh zei verder in Jezuzalem dat het geweld een nieuwe fase in het conflict met Israёl zal inluiden.

  Leugens

  De absurditeit van de leugens die worden gebruikt om de Palestijnse massa’s op te hitsen bereikte een nieuw hoogtepunt tijdens de zware regenval die in Israёl maar ook in Gaza tot ernstige overstromingen heeft geleid. De pro-Hamas nieuwssite Middle East Monitor nam een lastersprookje dat door Hamas de wereld in werd geholpen over en beweerde dat Israёl “dammen van waterreservoirs had geopend om Gaza onder water te zetten.”

  Er zijn echter geen dammen in de waterreservoirs in zuid Israёl.

  “Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel” luidt een bekend Nederlands gezegde. Dat geldt in zeer beperkte mate voor de leugens die de Palestijnse Arabieren over Israёl de wereld in helpen. Zelfs goed ingevoerde politici en andere intelligente personen in vooral Europa nemen deze leugens voor waarheid aan en zetten ze om in een anti-Israёlhouding of -campagne.

  Mond voorbij gepraat

  Maar soms, heel soms, is er een Palestijnse functionaris die zijn mond voorbij praat en plotseling de waarheid zegt over wat er in het heden en verleden is gebeurd in het Palestijns Israёlische conflict. U zult zich wellicht herinneren dat bijna alle media beweerden dat de zogenaamde Tweede Intifada, die door Israёlis ook wel de ‘Oslo oorlog’ wordt genoemd, spontaan uitbrak in september 2000. Abu Elah al-Atira  een lid van de Fatah Revolutionaire Raad zei echter deze maand op PA-televisie dat Yasser Arafat, voormalig PLO-leider en de eerste PA-president, in augustus 2000 na terugkomst uit Camp David waar hij de vredesonderhandelingen met Israёl opblies, zijn staf een hint gaf dat het tijd was voor een nieuwe Intifada.

  Hetzelfde gold voor de golf van geweld die Jeruzalem overspoelde na de opening van de Westelijke Muurtunnels onder de Tempelberg in 1996. Ook toen gaven Arafat en zijn handlangers, een jaar na de ondertekening van het Oslo-2 akkoord, opdracht om geweld te ontketenen bekende al-Atira.

  Een vooraanstaand Hamas lid heeft verder bekend dat Arafat de terreurgroep wapens gaf voor het begin van de Tweede Intifada

  De eerste PA-leider kreeg ooit de Nobel vredesprijs voor de ondertekening van de Oslo-akkoorden …

  Over de auteur