Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Logo 70 jaar relaties Nederland-Israël - Christenen voor Israël
 • logocompetitie
  Vincent van Willigen (rechts) ontvangt een ticket naar Israël uit handen van de Israëlische ambassadeur Naor Gilon (links) voor het ontwerpen van een logo rond 70 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Israël. - Foto: Israëlische Ambassade
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Logo 70 jaar relaties Nederland-Israël

  21 januari 2020

  Vorige week werd in de stand van Israël op de Vakantiebeurs in Utrecht een logocompetitie afgesloten met het uitreiken van de prijs aan ontwerper Vincent van Willigen uit Dordrecht. Zijn vrouw en jongste dochter waren getuige van de uitreiking van een enorme ELAL-instapkaart met zijn naam erop door ambassadeur Naor Gilon en Liad van der Werf van ELAL. De Israëlische vliegmaatschappij sponsort de tickets.

  Van Willigen won een dubbele citytrip naar Tel Aviv en Jeruzalem als beloning voor het ontwerpen van het logo dat de Ambassade van Israël in 2020 zal gebruiken in al haar publicaties. Zijn ontwerp ontving de meeste lof: het logo werd als fris, origineel en dynamisch omschreven.

  Voor de Ambassade van Israël is 2020 een bijzonder jaar, omdat het dit jaar 70 jaar is sinds Israël diplomatieke betrekkingen met Nederland onderhoudt. Om dat jubileum een feestelijk tintje te geven, werd besloten een logo te laten ontwerpen dat deze bijzondere relatie in beeld brengt. Om het beste logo te krijgen, werd een wedstrijd uitgeschreven, die uiteindelijk is gewonnen door Vincent van Willigen.

  Het logo draagt als titel ‘Ayin/dansers’ en verwijst naar de centraal in het logo staande Hebreeuwse letter ayin. In het Hebreeuws hebben alle letters een getalswaarde, zodat het mogelijk is in letters te tellen. Dit is te vergelijken met de Romeinse ‘cijfers’ op een klok, waarbij het eigenlijk om Latijnse letters gaat. De waarde van de ayin is 70, wat verwijst naar de zeventigjarige vriendschapsband tussen Nederland en Israël.

  Van Willigen heeft de letter zo bewerkt, dat hij is gaan lijken op twee dansers met de armen om elkaars schouders, een verwijzing naar relatie en vriendschap. Een feestelijk lint dwarrelt tussen de dansers door, terwijl links en rechts de vlaggen van beide landen zijn afgebeeld. De ronde vorm van het beeldmerk verwijst naar de globe waar Nederland links ligt en (een poot van) de ‘ayin’ in het centrum, verwijzend naar de centrale positie die Jeruzalem inneemt in de wereld. Het geheel straalt positiviteit en feestelijkheid uit.