Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Opnieuw overstromingen door hevige regen - Christenen voor Israël
 • Schoolkinderen die met een bus strandden in het dorp Sheich Danun, werden opgevangen met brood en drinken in het plaatselijke gemeenschapshuis.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Opnieuw overstromingen door hevige regen

  Joanne Nihom - 9 januari 2020

  Vandaag zijn alle scholen in het noorden dicht en er wordt geadviseerd om, wanneer je de deur niet echt uit hoeft, thuis te blijven. Het lijkt op een oorlogssituatie, maar dat is het niet. Door de ongelofelijke hoeveelheid regen van de afgelopen dagen – op sommige plekken bijna 100 mm in 24 uur – veranderden de wegen in het noorden in grote rivieren en liep de stad Naharia, zo’n tien minuten rijden van waar ik woon, geheel onder.

  Het weer kostte zelfs een moedige man zijn leven. Hij schoot een familie te hulp die met de auto vast was komen te zitten in het water. In de stad werd het leger ingezet om te helpen. Tractoren vervoerden mensen van de ene kant van het dorp naar de andere. De beelden op de televisie – ik kon het dorp niet uit waar ik woon, omdat de wegen waren afgezet – waren heftig.

  “De voorspellingen zijn dat de regen nog tot en met morgenochtend voortduurt. Ik blijf tot dan lekker binnen.”

  Een schoolbus met zo’n honderd middelbare scholieren was op weg om de kinderen naar huis te brengen. Bij het Arabische dorp Sheich Danun kwam de bus vast te zitten, doordat de weg was afgesloten. Het dorp opende de deuren van het gemeenschapshuis en ving de groep op, totdat ze, uren later, alsnog naar huis konden.

  Naast de regen viel er, nog noordelijker, richting de Golanhoogvlakte, sneeuw. Het zorgde voor veel overlast.
  Terwijl ik dit schrijf, hoor ik de regen weer kletteren op het dak. Ook wij hadden gisteren last van het weer. De huiskamer liep gedeeltelijk vol met overtollig water van de patio. Hier en daar in het huis hadden we lekkages. Bij gebrek aan zandzakken, heb ik nu overal handdoeken neergelegd. De voorspellingen zijn dat de regen nog tot en met morgenochtend voortduurt. Ik blijf tot dan lekker binnen.

  Bekijk hieronder de filmpjes

  Over de auteur