Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
100 jaar Armeens aardewerk uit Jeruzalem - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  100 jaar Armeens aardewerk uit Jeruzalem

  Joanne Nihom - 14 februari 2020

  We kennen het allemaal, het prachtige Armeense aardewerk. Het is ook te koop in de Israëlwinkel in Nijkerk. Ik heb er verschillende soorten schalen van en kan er niet genoeg van krijgen. In Jeruzalem is nu een tentoonstelling over de ontwikkeling en geschiedenis van dit iconische Armeense keramiek.

  Bijzondere tegels en muurschilderingen in levendige kleuren, met bloemmotieven, religieuze symbolen en geometrische ontwerpen, sieren veel beroemde gebouwen in Jeruzalem en worden bijvoorbeeld gebruikt om straatnamen in het Hebreeuws, Arabisch en Engels aan te geven. Te midden van de vele conflicten in de Heilige Stad, is het Armeense keramiek iets wat door iedereen wordt gewaardeerd.

  Van generatie op generatie werd het ambacht zo’n honderd jaar geleden naar de stad gebracht. Hier ontstond een unieke stijl – de zogenaamde Jeruzalemse Armeense school. Vanwege het 100-jarig jubileum van de eerste Armeense aardewerkworkshop van de stad, organiseert het Israel Museum een tentoonstelling gewijd aan deze school in het Rockefeller Museum, dat gedecoreerd is met Armeense keramische tegels.

  De tentoonstelling vertelt het verhaal van de stijl en de oorsprong van de rijke traditie van Armeense ambachtslieden in het Ottomaanse rijk, de opkomst en bloei tijdens het Britse mandaat, tot de hedendaagse keramisten die nog steeds actief zijn in de stad. Deze tentoonstelling is een bezoek meer dan de moeite waard.

  A glimpse of Paradise – 100 years of Jerusalem Armenian Ceramics
  Rockefeller Archaeological Museum
  Sultan Suleiman Street 27, Jeruzalem

  De expositie is te zien tot eind september 2020.

  Het Israel Museum werd in 1965 gesticht als Israëls nationale museum. Het ligt op een heuvel in de wijk Givat Ram, vlak bij de Knesset, het Israëlische Hooggerechtshof en de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Teddy Kollek, destijds de burgemeester van Jeruzalem, was de drijvende kracht achter het ontstaan van dit museum.

  Het Rockefeller Museum, voorheen het Palestine Archaeological Museum, is een archeologisch museum in Oost-Jeruzalem.

  Over de auteur