Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Grote plannen voor Zuid-Israël - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Grote plannen voor Zuid-Israël

  Joanne Nihom - 3 februari 2020

  Het zuiden van Israël is een geliefd vakantieoord. Eilat, hoewel niet echt een typisch Israëlische stad, is aantrekkelijk voor veel toeristen. Lekker zonnen aan het zwembad, dobberen in de Rode Zee, flaneren op de promenades of zwemmen met de dolfijnen.

  Iets noordelijker is het ook dobberen, maar op een andere manier, in het vooral gezonde zoute water van de Dode Zee. Iets wat je toch minstens één keer in je leven gedaan moet hebben.

  Ook de Aravawoestijn is een prachtig gebied om in te vertoeven met fantastische verblijfsmogelijkheden en uitgestrekte gebieden om te fietsen, te wandelen en, als het niet te heet is, te joggen.

  Toch blijft het zuiden als afgelegen gebied, een zorgenkindje. Het ministerie van Toerisme zet zich al jaren in om deze regio te promoten. De ontwikkeling van de Dode Zeeregio maakt deel uit van deze strategie die de nadruk legt op toerisme, wat de economische toekomst moet gaan worden voor de bevolking van de Negev en de Aravawoestijn. Meer toerisme is meer werkgelegenheid en dat zal het zuiden weer aantrekkelijker maken voor nieuwe gezinnen.

  De opening van een nieuw vliegveld afgelopen jaar vlakbij Eilat was een eerste grote stap voorwaarts. Het zorgt voor een enorme toename van toeristen, ook omdat de chartermaatschappijen zeer aantrekkelijke prijzen hebben. Een retourvlucht vanuit Europa kan al vanaf 100 euro.

  De verschillende ministeries hebben onlangs aangekondigd dat er gestart wordt met het bouwen van vier nieuwe hotels rondom het gebied van de Dode Zee. De hotels hebben samen een capaciteit van zo’n duizend kamers. Ook komt er een nieuw groot winkelcentrum en een conferentiecentrum van 40.000 vierkante meter.

  Minister van Toerisme, Yariv Levin, zei hierover: “We zijn blij met deze expansie, het is een grote stap voorwaarts om het zuiden van Israël uit de periferie te krijgen.”

  Prachtige plannen en het zal het zuiden van Israël nog meer op de internationale kaart zetten. Maar het heeft ook een nadeel. De rust van die heerlijke woestijn zal langzaam verdwijnen, dus grijp u kans en boek snel nog een reis naar dit heerlijk stukje Israël.

  Over de auteur