Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Militair meerjarenplan focust op dreiging Iran - Christenen voor Israël
 • De Israëlische minister van Defensie, Naftali Bennett. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Militair meerjarenplan focust op dreiging Iran

  Yochanan Visser - 18 februari 2020

  Vorige week vonden er twee belangrijke gebeurtenissen plaats met betrekking tot Israëls strijd tegen Iran. De eerste was de publicatie van het nieuwe meerjarenstrategieplan van het Israëlische leger genaamd ‘Momentum’ en de aankondiging dat de IDF nu een speciaal Iran-commando heeft dat zich zal richten op het detecteren en analyseren van bedreigingen van de Islamitische Republiek.

  Het plan werd ontworpen door Aviv Kochavi, de stafchef van de IDF, en goedgekeurd door minister van Defensie Naftali Bennet en wacht nu op goedkeuring door het Israëlische kabinet. Een deel van het plan is al uitgevoerd en het zal de capaciteiten van het Israëlische leger tegenvoer de Iraanse as aanzienlijk verbeteren op het gebied van slagkracht, intelligentie, cyberoorlogvoering en overwicht in de lucht.

  “Als Israël nu niet ‘hard op het gas trapt’ zal het geen situatie bereiken waarin het snel een oorlog met Iran kan winnen”

  “Na een grondig en diepgaand proces met de stafchef, IDF commandanten en het defensieapparaat, heb ik het Momentum Plan dat de IDF in staat stelt de vijand sneller, met grotere kracht, met grotere dodelijkheid te treffen en aldus de vijand te verslaan, goedgekeurd “,zei Bennett op donderdag. De kloof tussen het Israëlische leger en de Iraanse as wordt volgens de IDF snel kleiner, terwijl Kochavi zei dat “de dreigingen niet op ons wachten”.  Als Israël nu niet ‘hard op het gas trapt’ zal het geen situatie bereiken waarin het snel een oorlog met de as kan winnen zoals vereist is, aldus de stafchef van de IDF.

  Middelen

  Om de doelen van Momentum te bereiken, zal de IDF een tankbataljon opheffen en een nieuwe, zeer mobiele infanteriedivisie oprichten die eenheden zal hebben die diep in vijandelijk gebied kunnen opereren. Ook de bestaande Kfir Brigade zal worden omgezet in een mobiele aanvalsmacht en de IDF zal veel meer precisiewapens kopen, zoals aanvaldrones en geavanceerde raketsystemen.

  Het Israëlische leger zal ook de operationele capaciteiten van bestaande korpsen met betrekking tot asymmetrische oorlogvoering verbeteren en tevens de communicatie tussen deze verschillende korpsen verbeteren, waaronder de communicatie tussen commandanten van grondtroepen en piloten van Israëlische gevechtsvliegtuigen.

  Om deze betere uitgebreide communicatie te bereiken, zal het Israëlische leger “een computerprogramma gebruiken dat het leger de ‘Waze of War’ noemt, een toespeling op de naam van een populaire navigatie-app. Hiermee zullen commandanten gemakkelijk doelen op een kaart kunnen zien evenals de verschillende methoden die ze kunnen gebruiken om hen te treffen – artillerie, grondtroepen, straaljagers, drones, enz ”, aldus de Israëlische journalist Judah Ari Gross.

  Bennett zei dat het Israëlische leger dodelijker, sneller en sterker zal zijn en zoals we zullen zien, zal dat nodig zijn omdat Iran zijn gedrag niet heeft veranderd na de liquidatie van hun topcommandant, Qassem Soleimani, die door een Amerikaans onbemand vliegtuig werd geliquideerd op 3 januari van dit jaar.

  Luchtaanval

  Het tweede evenement met betrekking tot de groeiende Iraanse dreiging voor Israël vond afgelopen donderdagavond plaats. Die nacht lanceerden Israëlische straaljagers tussen 11 en 12 uur ‘s avonds kruisraketten in de richting van Iraanse militaire faciliteiten in de buurt van Damascus. Bij de aanval werden zeven Iraniërs en sjiitische strijders gedood terwijl nieuwe geavanceerde wapens werden vernietigd die kort daarvoor waren afgeleverd door een Iraanse Boeing 747.

  Bronnen in Syrië meldden Christenen voor Israël verder dat Ishmail Ghaani, de nieuwe commandant van de Qudsbrigade van de Islamitische Revolutionaire Garde, met hetzelfde vliegtuig in Damascus aankwam, maar blijkbaar behoorde hij niet tot de zeven slachtoffers die stierven als gevolg van de Israëlische aanvallen.

  Dezelfde Syrische bronnen beweerden dat ten minste tien kruisraketten werden gelanceerd door de Israëlische gevechtsvliegtuigen vanaf de Golanhoogvlakte. Het laatste zou waar kunnen zijn, omdat ondergetekende kort voor de nieuwe Israëlische aanval Israëlische gevechtsvliegtuigen zag die over het Meer van Galilea vlogen in de richting van de Golanhoogvlakte.

  Het zou kunnen dat de Israëlische luchtmacht de raketten vanaf de Golanhoogvlakte wilde lanceren vanwege de aanwezigheid van twee Russische straaljagers in de lucht boven zuid Syrië op het moment dat de Israëlische luchtmacht de nieuwe levering van geavanceerde Iraanse wapens aan de Qudsbrigade wilde voorkomen.

  Gevraagd naar wat er precies gebeurde tijdens een interview met het lokale radiostation van Haifa, ontweek premier Benyamin Netanyahu de vraag en beweerde dat “de Belgische luchtmacht” misschien actief was geworden in de Syrische oorlog. “Ik weet niet wat er deze nacht gebeurde . Misschien was het de Belgische luchtmacht”, grapte Netanyahu.

  Iraanse ‘octopus’

  De IAF actie tegen de nieuwe wapenlevering aan de Quds Brigade kwam nadat Bennett afgelopen dinsdag de groeiende Iraanse dreiging adresseerde en Iran waarschuwde dat het “niets te zoeken had in Syrië”. “Generaties lang hebben we constant gevochten tegen de wapens van de Iraanse octopus in Libanon, Syrië en Gaza, en we hebben ons niet voldoende geconcentreerd op de verzwakking van Iran zelf,” zei de Israëlische minister. Hij voegde eraan toe dat Israël het hoofd van de Octopus moet wurgen, met andere woorden: het regime in Teheran.

  “We zijn verwikkeld in een voortdurende  campagne om de Iraanse octopus te verzwakken. Op economisch vlak, politiek, inlichtingen, militair en andere gebieden”, legde hij uit. “Wanneer de armen van een octopus je proberen te wurgen, vecht dan niet terug met alleen je armen, maar wurg het hoofd. En zo is het ook met Iran”, zei Bennett.

  Hij en Kochavi denken dat Iran op een dag zal proberen te doen wat Mohsen Rezaei een voormalige IRG commandant vorige week op de Libanese tv zei: “Laat er geen twijfel over bestaan. We zouden Tel Aviv zeker met de grond gelijk maken. We zijn op zoek naar een voorwendsel”, vertelde Rezaei zijn interviewer.

  Dreigementen

  Een andere Iraanse commandant, brigadier-generaal Amir-Ali Hajizadeh, die de luchtmacht van de Iraanse Revolutionaire Garde leidt, dreigde Israël opnieuw met vernietiging en zei nu openlijk dat Iran een 3000 km brede verzetsas leidt vanuit Jemen aan de Rode Zee naar Libanon via Irak en Syrië. “De reikwijdte van de as van verzet strekt zich uit van de Rode Zee tot de Middellandse Zee en van de Ansar Allah (Houthi) beweging in Jemen tot  Hezbollah in Libanon, ”zei Hajizadeh.

  Blijkbaar zijn de Iraniërs tot de conclusie gekomen dat het niet langer zinvol is om hun steun voor Ansar Allah te ontkennen en hun voornemen om Israël met raketten vanuit Jemenitisch gebied te bestoken nadat de Amerikaanse marine vorige week een gigantisch wapentransport naar Ansar Allah in beslag nam op de Rode Zee. Daar onderschepte de raketkruiser USS Normandy een transport met onder meer 150 antitank geleide raketten en een groot aantal andere raketten en wapens, zei het Amerikaanse leger in een verklaring.

  Hezbollah in Libanon provoceerde Israël op zaterdag opnieuw  en onthulde een gigantisch standbeeld van de gedode Quds-commandant Qassem Soleimani die naar de Israëlische grens bij het dorp Maroun al-Ras wijst. Een video van de inhuldiging van het standbeeld toonde Hezbollahterroristen die “Allahu Akbar” riepen terwijl ze naast Hezbollah- en Libanese vlaggen stonden terwijl een vlag van de Palestijnse Autoriteit het standbeeld van Soleimani vergezelde.

  Thema

  idfiran

  Over de auteur