Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Soedanese leider bad om ‘teken’ voor ontmoeting Netanyahu - Christenen voor Israël
 • Abdel Fattah Abdelrahman Burhan. - Foto: Screenshot
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Soedanese leider bad om ‘teken’ voor ontmoeting Netanyahu

  10 februari 2020

  “Het hart van de koning is in de hand van de HEERE als waterbeken, Hij neigt het tot alles wat hem behaagt.” Spreuken 21:1

  Terwijl hij vorige week in Oeganda was, ontmoette de Israëlische premier Netanyahu Luitenant Generaal Abdel Fattah Abdelrahman Burhan, de huidige Voorzitter van de Soevereine Raad van Soedan. Deze positie vertegenwoordigt het collectieve overgangsstaatshoofd. Afgelopen maandag 3 februari 2020 vond de ontmoeting plaats in de residentie van de Oegandese president Yoweri Museveni te Entebbe.

  “Een paar dagen voordat ik Netanyahu ontmoette, bad ik tot Allah, en vroeg zijn advies,” zei Burhan. Hij gaf zijn gebed woordelijk weer: “Allah, als het iets goeds is voor Soedan, bereid dan de weg ernaar toe. Als het niet goed is, geef me dan een teken.” God gaf me het gevoel dat ik kon gaan en hem ontmoeten. Op het nieuws in Soedan werden zijn woorden letterlijk aangehaald.
  Israël en Soedan hebben geen officiële wederzijdse betrekkingen. Soedan is een lid van de Arabische Liga en verklaarde de oorlog met Israël toen in 1948 de Onafhankelijkheidsoorlog uitbrak.

  “We bespraken niet de normalisatie van onze betrekkingen, maar we wilden liever een goodwillrelatie opbouwen met de hele wereld,” zei Abdel Fattah al-Burhan tijdens een persconferentie met Arabische tv-stations. “Wat tijdens de ontmoeting gebeurde was louter een eenstemmigheid tussen de twee partijen om alle wederzijdse vijandige acties en standpunten te ontmantelen. De ontmoeting handelde niet over details met betrekking tot de vormgeving van betrekkingen of wat specifiek vereist is om wederzijdse betrekkingen aan te gaan. Dat is het werk van de Soevereine Raad in z’n geheel.”

  De ontmoeting vond plaats direct nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, Burhan via de telefoon uitnodigde voor een bezoek aan de VS. Een vooraanstaande Soedanese militaire beambte zei dat de ontmoeting van die maandag voorbereid was door de Verenigde Arabische Emiraten, ook een hechte bondgenoot van Amerika.

  Burhan vertelde een ander verhaal voor de westerse media. “[Normalisatie van betrekkingen met Israël] zal goed zijn voor Soedan,” meldde The Jerusalem Post in een verslag. “Met Gods hulp. Al deze acties zijn in het belang van Soedan. We zien anderen [die relaties met Israël onderhouden]; en zelfs de financiële belanghebbenden zijn er blij mee.”

  Over de auteur