Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Hoe het coronavirus Israël beïnvloedt - Christenen voor Israël
 • Palestijnse veiligheidstroepen bij de toegang tot Bethlehem. De stad is getroffen door het coronavirus en grotendeels afgesloten. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Hoe het coronavirus Israël beïnvloedt

  Yochanan Visser - 9 maart 2020

  Er zijn op het moment van schrijven van dit artikel 39 Israëlis die gediagnostiseerd zijn met het Corona- of COVID-19 virus. De meesten van hen hebben lichte verschijnselen en slechts één patient verkeert in kritieke toestand. Ongeveer honderdduizend Israëli’s verkeren in een verplichte quarantaine nadat zij of naar bepaalde landen waren gereisd of in Israёl in contact waren gekomen met mensen die besmet waren met het Coronavirus.

  De grootste zorg gaat nu echter uit naar de Palestijnse Autoriteit en Gaza waar in een paar dagen tijd 19 mensen werden gediagnostiseerd met het virus. Ongeveer 350 Palestijnse Arabieren verkeren nu 14 dagen in quarantaine en dat aantal zal snel oplopen is de verwachting. Er zijn verder bijna 50 buitenlandse toeristen ‘opgesloten’ in hotels nabij of in Bethlehem op verdenking dat zij besmet zijn geraakt met Coronavirus.

  De PA heeft de geboortekerk in Bethlehem gesloten voor bezoekers en besproeit straten,huizen en auto’s met sproeiapparatuur die in de landbouw wordt gebruikt. Israёl overweegt verder om de checkpoints op de zogenaamde groene lijn, de wapenstilstandslijn van 1948, te sluiten voor Palestijnse Arabieren, inclusief de duizenden arbeiders die in Israёl werken.

  Het Israёlische Ministerie van Defensie overweegt echter om de afsluiting uit te breiden naar de entrees van de zogenaamde A – en B gebieden. Dit zijn de gebieden die gedeeltelijk of geheel worden bestuurd door de Palestijnse Autoriteit.

  Bethlehem werd vorige week al afgesloten van de buitenwereld vanwege een snel toenemend aantal van Corona besmettingen. Minister van Defensie Naftali Bennett heeft gevraagd om een nauwkkeurige inschatting van de gevolgen van zo’n afsluiting, vooral in economisch opzicht, om een nieuwe geweldsgolf tegen te gaan.

  Strenge maatregelen

  Israёl overweegt verder om iedereen die de Joodse staat binnenkomt onder een quarantaineperiode van twee weken te plaatsen, maar heeft de bevolking nog niet opgedragen om maskers en andere beschermende middelen te gebruiken. Het Ministerie van Volksgezondheid zal waarschijnlijk op dinsdag besluiten om de quarantaine van reizigers naar alle landen ter wereld in te voeren.

  De Coronacrisis heeft vooral de Israёlische luchtvaartmaatschappij El Al getroffen die een aantal lijnen tijdelijk heeft opgeheven en overweegt om duizend personeelsleden te ontslaan. De Israёlische regering is daarom bezig met het creёeren van een noodfonds dat bedrijven die failliet dreigen te gaan moet helpen de crisis te overleven.

  Premier Benjamin Netanyahu is één van de weinige leiders die de Coronacrisis een pandemie noemt, een wereldwijde epidemie, en is voortdurend in contact met andere wereldleiders om een oplossing voor de crisis te vinden.

  Israёl werd eerder door andere landen beschuldigd van het nemen van te strenge maatregelen tegen het COVID-19 virus maar dat had een duidelijke reden. Israёl moet niet alleen zijn bevolking beschermen maar ook zijn veiligheidsapparaat. IDF soldaten hebben al een verbod gekregen om naar het buitenland te reizen nadat meer dan 1200 soldaten onder quarantaine werden geplaatst.

  De regering in Jeruzalem heeft verder de grens met Egypte gesloten en zou hetzelfde kunnen doen met de grens met Jordaniё. Op deze wijze zou Israёl volledig geїsoleerd kunnen worden van de rest van het Midden-Oosten waar vooral in Iran sprake is van een explosie van COVID-19 gevallen.

  Corona in Iran

  Het Iraanse regime zegt dat het officiёle dodental nu 194 is en dat 6,566 Iraniёrs besmet zijn geraakt met het Coronavirus. Functionarissen van het regime spreken echter de officiёle verklaringen tegen en meldden bijvoorbeeld een dodental van 408 alleen voor de provincie Gilan. Nog eens 1860 mensen in Gilan zijn ziek geworden na besmetting met het COVID-19 virus.

  De Nationale Raad voor het Verzet in Iran (NCR) zegt dat meer dan 2,300  Iraniёrs nu zijn gestorven door het Coronavirus onder hen een behoorlijk aantal regeringsfunctionarissen en een persoonlijk adviseur van Ayatollah Ali Khamenei de opperste leider van de Islamitische Republiek.

  Een Iraniёr die in de heilige stad Qom rijen lijken filmde, in wat een medische faciliteit leek te zijn, werd door de autoriteiten gearresteerd en verdween vervolgens. Het regime beschuldigt nu Israёl en de Verenigde Staten van een “biologische aanval” op Iran en beweert dat de massale coronacrisis in Iran het gevolg is van een “Zionistische samenzwering”.

  Press TV in Iran, een door de Revolutionaire Garde gecontroleerd mediaorgaan, publiceert bijna dagelijks samenzweringstheoriёen over de betrokkenheid van Israёl en de VS bij de introductie van het COVID-19 virus in Iran. De zender baseert zijn samenzweringstheoriёen op antisemitisch ‘fake-news’ dat door extreemrechtse en -linkse Amerikaanse websites wordt gedistribueerd.

  Het regime in Teheran heeft nu de gehate Basij-militie van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRG) ingezet om de epidemie onder controle te krijgen. Tienduizenden Basijleden gaan naar de huizen van alle Iraanse burgers om hen te testen op het COVID-19 virus.

  Poerim

  Het lijkt echter te laat en in Israёl wordt de huidige situatie vergeleken met het verhaal van Esther en Mordechai in het bijbelboek Esther. Het regime dat openlijk streeft naar de liquidatie van de Joodse staat wordt nu van binnenaf bedreigt door het dodelijke virus en zou zich opnieuw geconfronteerd kunnen zien met een volksopstand.

  Iraanse experts verklaarden eerder dat tegen het einde van maart veertig procent van de bevolking van negen miljoen in Teheran zou zijn besmet met het COVID-19 virus.

  Over de auteur