Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Hoe is het nu bij het Jaffa Instituut? - Christenen voor Israël
 • - Foto: Jaffa Instituut
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • kom in actie

  Hoe is het nu bij het Jaffa Instituut?

  27 maart 2020

  Beste vrienden,

  Dank jullie wel voor al jullie steun! Te midden van alles wat momenteel in de wereld plaatsvindt, is het erg welkom om wat goed nieuws te ontvangen. Zoals altijd waardeer ik de trouwe hulp van Christenen voor Israël enorm, vooral tijdens deze moeilijke tijd. Graag deel ik met jullie hoe we jullie steun benutten in onze vitale programma’s.

  Beth Shemesh

  Vorig jaar hadden we in Beth Shemesh een van onze meest succesvolle jaren tot dusver. Meer dan negentig procent van de jongeren in ons studieprogramma haalden hun examens. Daarmee gaan vele deuren voor deze jongeren open. We zijn ook enorm trots op hun niet-academische prestaties. Nu al twee jaar op een rij heeft onze filmklas een nationale prijs gewonnen. Hieronder kun je de film bekijken die deze groep het afgelopen jaar maakte met Engelse ondertiteling.

  Dit jaar hebben we lesprogramma in Bet Shemesh uitgebreid om meer beroepsgerichte lessen tot timmerman aan te bieden en ook extra opties voor Joods godsdienstonderwijs. Met dit laatste willen we het ook voor moeilijk lerende jongeren mogelijk maken om Joods onderwijs te volgen. We startten ook een nieuw partnerschap met het Israëlische leger om onze jongeren in hun examenjaar voor te bereiden op hun diensttijd.

  Zoals jullie weten, komen de scholieren die in Beth Shemesh les krijgen uit gezinnen die het moeilijk hebben. Onze leerkrachten en maatschappelijk medewerkers verwachten dan ook dat deze leerlingen extra ondersteuning nodig zullen hebben als ze terugkeren naar de campus als het coronavirus – zo G’d het wil – voorbij is. Ik wordt getroost met de gedachte dat de jongens straks terug verwelkomd zullen worden met nieuw ingerichte kamers die hen het gevoel zal geven dat ze veilig zijn en gewaardeerd.

  Warme maaltijden

  Om de honger te bestrijden bereiden we maaltijden voor de jongens in Beth Shemesh en ook aan alle jeugd die we helpen in de omgeving van Jaffa. In totaal voeden we 530 kinderen, verdeeld over negentien locaties in vijf steden.

  Ouderen

  Ons ouderen gezelschapsprogramma biedt deelnemers voeding alsmede sociale, emotionele en andere steun. Onze staf heeft om de dag contact met alle driehonderd deelnemers om er zeker van te zijn dat ze genoeg voeding en medicijnen hebben en om een ‘virtueel’ netwerk van ondersteuning te bieden aan deze eenzame ouderen en Holocaustoverlevenden. Net vóór het coronavirus Israël trof, waren we gelukkig in de gelegenheid om iedereen bij elkaar te verzamelen voor een Poerim comedyshow.

  Nogmaals dank voor jullie steun!

  David Portowicz, directeur Jaffa Instituut

  Steun het Jaffa Instituut om ook in deze tijd van coronamaatregelen hulp te blijven bieden aan de jongeren, ouderen en armen in Beth Shemesh en Jaffa.