Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israël blijft nieuwe immigranten verwelkomen - Christenen voor Israël
 • De Alija gaat door!
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • kom in actie

  Israël blijft nieuwe immigranten verwelkomen

  12 maart 2020

  Wereldwijd domineert het coronavirus het nieuws, zo ook in Israël. De Israëlische overheid heeft ingrijpende maatregelen ingesteld. Alle mensen die het land in reizen, moeten verplicht twee weken in thuisquarantaine. Maar… de alija is zo belangrijk dat deze gewoon blijft doorgaan!

  Sinds 1948 heeft Israël altijd Joden verwelkomd in het land. De actuele maatregelen vormen daarop geen uitzondering. In 2019 was de alija (de terugkeer van het Joodse volk naar Israël) het hoogste in het afgelopen decennium. In 2020 wordt het aantal waarschijnlijk nog meer.

  Hoe werkt dit dan praktisch?
  Alle olim (mensen die emigreren) die in Israël aankomen, moeten eerst verplicht in thuisquarantaine, zoals elke persoon die het land binnenkomt. Maar ze worden wel allemaal verwelkomd, ze krijgen hun verblijfsdocumenten en ze mogen doorreizen naar hun nieuwe thuis.

  De medewerkers van het Joods Agentschap zullen de nieuwe immigranten voorzien van eten en alles wat ze nodig hebben tijdens hun thuisquarantaine. Deze toegewijde medewerkers moeten daarom wegblijven van hun eigen families, om zo de olim te kunnen helpen in hun eerste stappen in het nieuwe thuisland.

  Hoe gaat het in Oekraïne?

  De negen busjes die we inmiddels gebruiken om in Oekraïne Joden te helpen met de diverse ritten die nodig zijn voor de voorbereidingen om naar Israël terug te keren. Ook het rondbrengen van de voedselpakketten gebeurt met deze busjes.

  Koen Carlier, onze coördinator in Oekraïne: “We kregen de afgelopen dagen al wat verontruste telefoontjes van de Joodse families, omdat ze zich afvroegen of we nog doorgaan met ons vervoer naar de het consulaat en de verschillende luchthavens, in verband met het coronavirus dat hier heerst. Sinds gisteravond is Oekraïne in quarantaine gegaan. 180 grensovergangen met naburige landen zijn gesloten. We hebben ze gerust kunnen stellen zoals ook het Joods Agentschap heeft gedaan afgelopen dagen : in moeilijke tijden gaat de alija gewoon door! Rabbijn Mendel uit Mariupol (Oost-Oekraïne) vertelde me dat een Joodse familie in zijn synagoge kwam, die dringend alija wilde maken. Hij vroeg: kunnen jullie hen helpen? Natuurlijk, daarvoor zijn we hier!”

  Asia, Sergey en Anton uit Mariupol willen zo snel mogelijk naar Israel!

  Het team van Christenen voor Israël in Oekraïne is goed ingewerkt om te werken/rijden onder moeilijke omstangdigheden! Dus komende tijd wordt het extra druk met allerlei ritten. Alle chauffeurs zijn op de hoogte en staan standby!

  logo breng de joden thuisHelp het Joodse volk om alija te maken! Het kost 135 euro om één persoon te helpen bij de terugkeer naar Israël.

  Thema