Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Stille stad - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Stille stad

  Joanne Nihom - 30 maart 2020

  “Toen Jeruzalem bijna tot stilstand kwam en voordat verdere beperkingen werden opgelegd, was het duidelijk dat dit voorlopig mijn laatste kans was om deze historische gebeurtenis te documenteren. Onze drieduizend jaar oude stad – altijd bruisend en vol mensen – is veranderd in een bijna griezelige maar ook weer vredige energie. Ik kijk uit naar de dag dat we weer door de straten van onze stad dansen en deze zullen vullen met vreugde en gelach.” – Yonit Schiller, fotograaf en gids

  Het leven in Israël is vrijwel stilgelegd. Sinds 25 maart jl. mogen we ons niet verder dan honderd meter van ons huis begeven. Behalve om boodschappen te doen of medicijnen te halen. Een aantal mensen met essentiële beroepen heeft een vergunning, zoals soldaten en politieagenten.

  Vanmiddag mag ik na veertien dagen mijn kamer uit, frisse lucht, de vrije wereld weer ruiken. Maar alles is anders. Toen ik begon aan mijn gedwongen zelfquarantaine was het leven nog niet zo in de war. Toen liep nog niet iedereen met maskers op, plastic handschoenen aan en op ruime afstand van elkaar. Het is zo snel gegaan.

  Het land is stilgelegd, is even lam. De stad van goud is uitgestorven. Verstild, devoot. Maar de stad is niet leeg. De straten en pleinen zijn gevuld met verhalen, tranen en een lach. Met eeuwenoude voetstappen en gebeden. Met religies en tradities, met de geuren uit de keukens van generaties moeders en grootmoeders. De stad van goud is even stil. Heel stil. Maar als je goed luistert …

  (Klik op een foto voor een uitvergroting)


  Foto’s: Yonit Schiller

  Over de auteur