Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Deur hervatting alija op een kiertje - Christenen voor Israël
 • Een Joodse moeder en haar dochter bij vertrek naar Israël op een van de laatste vluchten naar Israël, voordat deze door de coronacrisis stil kwamen te liggen. - Foto's: CvI
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Deur hervatting alija op een kiertje

  Koen Carlier - 24 april 2020

  Het Joods Agentschap in Jeruzalem lichtte ons gisteravond laat in dat er een vlucht wordt voorbereid in samenwerking met de Israëlische regering om toch nog een groep Israëlische burgers te evacueren uit Oekraïne en daar kunnen op de valreep ook 9 olim (emigranten) mee.

  Dit kwam als een aangename verrassing voor ons. Het Joods Agentschap vroeg ons ook of de christelijke alija-alliantie (een samenwerking met de organisaties Ebenezer, Ezra en wijzelf), waar wij het voorzitterschap van dragen kon helpen bij het vervoer. Natuurlijk hebben we toegezegd. Alles wordt nu volgens de nieuwe regels voorbereid om straks deze negen olim op een praktische manier te helpen. Het zal alvast niet druk zijn in de luchthaven van Kiev.

  Zoals u waarschijnlijk ook hebt gelezen gaat Wit-Rusland op een lakse manier om met het coronavirus en lijkt het alsof er niets aan de hand is. Daarvan maakt het Joods Agentschap nu dankbaar gebruik van om ook binnenkort een groep van 40 olim, emigranten over te vliegen. Bij aankomst gaan deze mensen direct twee weken verplicht in quarantaine in een van de speciaal daarvoor opgerichte opvangcentra in Israël.

  Achter de schermen gaan we door met het onderzoeken en voorbereiden van verschillende opties in samenwerking met het Joods agentschap en de christelijke alija-alliantie om de tot nu toe al meer dan 3.000 Joden die willen vertrekken uit Oekraine, maar momenteel ‘in quarantaine’ zitten, op
  een veilige manier te laten vertrekken.

  We zijn net terug van een intensieve paar dagen werkbezoek uit Odessa en omgeving. Gelukkig hebben wij speciale, officiële documenten om overal in Oekraïne te mogen rijden!

  We houden u op de hoogte

  Over de auteur