Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Help mee: Pesachpakketten voor kwetsbaren in Israël - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • kom in actie

  Help mee: Pesachpakketten voor kwetsbaren in Israël

  7 april 2020

  In het kort:

  • Het is bijna Pesach, maar de gebruikelijke grote vieringen kunnen dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis.
  • Veel ouderen en andere kwetsbaren in Israël komen door deze en andere maatregelen acuut in de problemen.
  • Door middel van Pesachpakketten kunnen we juist voor deze mensen troost bieden, maar ook noodzakelijke hulp. Eén pakket kost 75 euro, maar elk bedrag is welkom. Helpt u mee? Doneer hier.

  Elk jaar kunnen we in Israël allerlei organisaties ondersteunen met Sedermaaltijden en Pesachpakketten. Dat wordt altijd bijzonder gewaardeerd door de mensen. Een feestelijke maaltijd cadeau, of een voedselpakket zodat ze óók Pesach kunnen vieren. Je voelt je dan gezien.

  Geen grote vieringen

  Dit jaar gaan de gezamenlijke Sedermaaltijden niet door, vanwege de coronacrisis die ook in Israël zijn sporen nalaat. Mensen moeten thuisblijven. Juist voor de groep mensen die al extra kwetsbaar is, is dat een zware klap.

  Aantal hulpaanvragen groeit

  De crisis dreigt nog groter te worden, want het aantal hulpaanvragen groeit per dag. Net als in Nederland liggen in Israël grote delen van de economie plat. En geen werk betekent in Israël ook echt geen inkomen – en ook geen overheid die voor een sociaal vangnet zorgt. Met de dag komen meer mensen in de problemen.

  Pesachpakket geeft troost

  De Pesachpakketten zijn dit jaar harder nodig dan ooit. Helpt u mee om zoveel mogelijk pakketten te kunnen verspreiden? Een Pesachpakket maakt verschil in de levens van veel mensen in Israël, en de wetenschap dat je gezien wordt, is een grote troost voor velen. Zo’n pakket van 75 euro bevat de boodschappen voor tenminste heel de Pesachperiode van acht dagen.

  Help mee!

  Wij geven Pesachpakketten via de Israëlische organisaties Hineni, het Jaffa Instituut, Chasdei Naomi, Shaalei Tikva, Yad L’ami, Shavei Israel, Keren Hayesod en anderen. Bekijk hieronder enkele foto’s met meer informatie over de organisatie.

  Hineni

  Hineni is een gaarkeuken in hartje Jeruzalem. Normaal gesproken komen hier dagelijks heel veel arme inwoners van Jeruzalem, waaronder veel Holocaustoverlevenden, voor een voedzame maaltijd. Nu dat niet mogelijk is worden de maaltijden aan huis bezorgd door vrijwilligers. Voor Pesach ontvangt men een speciaal pakket.

  De maaltijden worden bereid in de gaarkeuken van Hineni.

  Vrijwilligers bezorgen de Pesachpakketten aan huis, waaronder de Nederlandse vrijwilligers Petra en Wim.

  Jaffa Instituut

  Het Jaffa Instituut zet zich in voor kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Onder meer door naschoolse opvang en een maaltijd. Nu dat niet mogelijk is, zijn de jaarlijkse Pesachpakketten extra belangrijk geworden.

  Vrijwilligers en medewerkers van het Jaffa Instituut pakken de jaarlijkse Pesachpakketten met onverminderd enthousiasme in.

  Chasdei Naomi

  De organisatie Chasdei Naomi zet zich het hele jaar in voor weeskinderen en weduwen. Juist voor deze mensen is een Pesachpakket een groot teken van warmte en vriendschap.

  De Pesachpakketten van Chasdei Naomi zijn altijd rijk gevuld met veel lekkers. Een waar feest voor de ontvanger.

  Vrijwilligers pakken de Pesachpakketten met liefde in (deze foto is van vorig jaar).

  Shavei Israel

  Shavei Israel zet zich in voor de terugkeer van de verloren stammen van Israel. Denk aan Joden uit landen als India, China en Peru. Deze nieuwe immigranten hebben het vaak niet makkelijk vanwege de cultuurverschillen waar ze in Israel mee te maken krijgen. Een Pesachpakket voelt dan ook als een warm bad.

  Vrijwilligers zijn bezig met de Pesachpakketten bij het gemeenschapshuis voor Joden uit India in Migdal HaEmek, in het noorden van Israel.

  Thema