Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israël viert zijn Onafhankelijkheid - terugkeer gaat door - Christenen voor Israël
 • Op de luchthaven van Kiev worden de reizigers goed 'ingepakt' om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. - Foto's: CvI
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Israël viert zijn Onafhankelijkheid – terugkeer gaat door

  Koen Carlier - 28 april 2020

  Afgelopen vrijdag kon u al lezen dat gisteren, op maandag 27 april, negen Joodse emigranten op een vlucht van Kiev naar Tel Aviv mee konden en dat de christelijke alija alliantie, waarvan wij onderdeel uitmaken, was gevraagd om te helpen met vervoer. Er waren geen hindernissen en alle negen olim vanuit Oekraïne werden veilig en op tijd naar de luchthaven in Kiev gebracht.

  Onder hen was een zwangere vrouw uit Sumy, ten noorden van Kiev en zelfs een familie uit Marioepol, zo maar eventjes 900 km rijden van Kiev. Een andere immigrant, Dima, kwam uit Odessa, op zeven uren rijden van Kiev. Dit alles moest in één dag gebeuren, en dat betekende dat we veertien uur onderweg waren en daarna nog bijna drie uur mochten wachten op de luchthaven tot alle negen olim voorbij de paspoortcontrole waren.

  De luchthaven was bijna totaal verlaten. De negen reizigers konden het bijna niet geloven toen ze eenmaal hun gratis vliegticket overhandigd kregen! Een wonder! Het was zo op hun gezichten af te lezen!

  Sinds begin dit jaar hebben wij honderden emigranten geholpen met gratis vervoer naar een van de luchthavens tot daar op 19 maart abrupt een einde aan kwam. De vlucht van gisteren was een lichtpuntje en dat geeft alvast hoop voor de duizenden die ook zo spoedig mogelijk voorgoed naar Israël willen gaan.

  Medewerkers van het Joods Agentschap nemen van alle reizigers de temperatuur op.

  Het lijkt een zeer drukke zomer te worden. Ook bij het uitdelen van honderden ‘quarantaine voedselpakketten’ in afgelegen plaatsen, waar we ons nu vooral mee bezighouden, vertellen de Joden die we ontmoeten ons, voordat we er zelf over beginnen: “dit is voor ons nu echt een teken om te gaan, en niet altijd maar uit te stellen. Nu zijn we vastberaden om als het eenmaal kan, echt te gaan.”

  Het is dan ook niet verwonderlijk dat de bijna veertig kantoren die het Joods Agentschap verspreid heeft over Oekraïne (zestien keer de oppervlakte van Nederland) al een tijd lang overstelpt worden met telefoontjes en aanvragen. Ondanks al het slechte nieuws dat de wereld heeft overspoeld de afgelopen maanden in verband met het coronavirus, is het wel goed nieuws dat Joden op weg blijven gaan naar Israël en dat Israël zijn deuren zelfs onder moeilijke omstandigheden open zet om emigranten uit alle delen van de wereld te verwelkomen.

  Tassen met 70 kilo bagage, alles wat de emigranten mogen meenemen naar Israël.

  Het coronavirus bracht de wereld bijna tot een stilstand, maar de terugkeer van Joden die naar huis willen gaan zal, hoewel mondjesmaat, blijven doorgaan!

  Vanavond en morgen is het feest in Israël, het zeer oude en jonge land mag 72 kaarsjes uitblazen en viert dat het sinds mei 1948 meer dan drie miljoen Joden uit de diaspora heeft verwelkomd. En wij als christenen voor Israël zegenen Israel en roepen luid uit: Mazzel tov Israël! Wat heeft de Almachtige grote dingen voor jullie gedaan en Hij doet ze nog steeds en zal nog grotere dingen doen!

  “Toen de HEERE de gevangenen van Sion terug deed keren, waren wij als mensen die droomden. Toen werd onze mond vervuld met lachen en onze tong met gejuich.”Psalm 126:1-2)

  Ps.: we krijgen net een WhatsAppbericht van het Joods Agentschap in Oekraïne. De volgende vlucht met emigranten/olim is voorzien op maandag 11 mei!

  Twee van de negen olim worden kort geïnterviewd door onze medewerkster Nataliya, die in het Engels vertaalt,

  Koen (in het Engels) in gesprek met een Joodse inwoonster van Shargorod, waar vandaag voedsel werd rondgebracht.

  Over de auteur