Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Palestijnen misbruiken coronacrisis tegen Israël - Christenen voor Israël
 • PA-onderhandelaar Saeb Erekat. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Palestijnen misbruiken coronacrisis tegen Israël

  Yochanan Visser - 14 april 2020

  De coronacrisis heeft ook de gebieden bestuurd door de Palestijnse Autoriteit en Hamas bereikt. Over het weekend  had de PA twee doden te betreuren en 271 gevallen van besmetting door het coronavirus. In Gaza zijn  tot nu toe slechts twaalf gevallen van coronabesmetting volgens het Ministerie van Volksgezondheid dat in handen is van Hamas.

  Hamas, heeft echter reden om te zwijgen over de werkelijke omvang van de coronaepidemie omdat het jarenlang grote sommen geld bestemd voor humanitaire hulp, inclusief medische apparatuur, verduisterde en gebruikte voor het opbouwen van een leger dat voornamelijk bewapend is met raketten.

  “Erekat beweerde verder dat de PA moest zien om te gaan met twee epidemieёn. De eerste is de coronacrisis en de tweede is de ‘koloniale bezettingsepidemie.”

  Zowel de PA als Hamas gebruiken de coronacrisis om de Palestijnse bevolking verder op te hitsen tegen Israёl, ondanks het feit dat men op grote schaal Israёlische hulp heeft ontvangen, inclusief beademingsapparatuur. In zowel de PA-gebieden in Judea en Samaria als in Gaza zijn dezelfde restricties ingevoerd als in Israёl, inclusief een ban op gebeden in moskeёen en een verbod op reizen buiten deze gebieden.

  Ophitsing

  Fatah, de factie die de PA domineert, en Palestijnse politici begonnen vorige week op grote schaal met het ophitsen van de Palestijnse massa’s tegen Israёl. Israёlische soldaten zouden pogingen ondernemen om Palestijnse Arabieren te besmetten en Israёlis zouden verantwoordelijk zijn voor het feit dat driekwart van het aantal coronabesmettingen in de PA uit Israёl was ‘geїmporteerd’. Men doelde hierbij op Palestijnse arbeiders die tot voor kort in Israёl werkten en die nu teruggekeerd zijn naar hun huizen in Palestijnse steden en dorpen.

  PA-premier Mohammed Shtayyeh leidt de ophitsingscampagne en voert volgens de IDF, het Israёlische leger, “een racistische ophitsingscampagne tegen de IDF en Israёl”. Shtayyeh wil dat Israёl alle 50.000 Palestijnse Arabieren die in Israёl werkten, test op het coronavirus voordat zij terugkeren naar de door de PA bestuurde gebieden, maar de Joodse staat heeft al te weinig testkits voor zijn eigen burgers.

  Shtayyeh heeft Israёl verder om financiёle hulp gevraagd, ondanks de ophitsingscampagne, en wil dat Israёl iedere maand een bedrag van een half miljard shekel overmaakt naar de PA. Tot nu toe overweegt de regering in Jeruzalem om eenmalig een bedrag van een half miljard shekel (iets meer dan 125 miljoen euro) te lenen aan de PA in de wetenschap dat die lening nooit zal worden terugbetaald. De Israёlische regering wil echter dat de PA eerst de maandelijkse uitkeringen stopzet aan Palestijnse terroristen die in Israёlische gevangenissen zitten en aan de families van zogenaamde ‘martelaren’, Palestijnse terroristen die werden gedood tijdens of na terreuraanslagen.

  EU-politiek

  De Europese Unie ondermijnt echter de Israёlische politiek tegen de ‘betaling-voor-moord-politiek’ van de PA en schonk vorige week 71 miljoen Euro aan de PA voor het bestrijden van het coronavirus. De nieuwe financiёle injectie in de PA, dat door zowel Palestijnse Arabieren als Israёli’s wordt gezien als uiterst corrupt, werd aangekondigd na een gesprek tussen Shtayyeh en Sven Kühn von Burgsdorff de E- afgezant naar de PA-gebieden. Een bedrag van 7 miljoen euro zal naar zogenaamde NGO’s gaan die opereren in de gebieden onder PA-bestuur en de meeste van deze NGO’s houden zich bezig met anti-Israёlische activiteiten.

  Shtayyeh beweert dat de PA 3,5 miljard euro zal gaan verliezen door de coronacrisis, een bedrag dat waarschijnlijk veel lager is omdat de Palestijnser premier de persoonlijke verliezen van Palestijnse ondernemers en burgers meenam in zijn berekeningen.

  Fabels

  Palestinian Media Watch heeft nu de reeks anti-Israёlische fabels die de PA en Fatah produceerden over de coronacrisis in de PA op een rij gezet en bewees de absurditeit van die fabels. Palestijnse media en vertegenwoordigers beweren bijvoorbeeld dat IDF-soldaten spugend door de straten van Hebron marcheerden om zo Arabieren te besmetten terwijl Palestijnse burgers de straten daarna desinfecteerden.

  De officiёle PA krant Al-Hayat Al-Jadida beweerde verder dat Israёlische ‘kolonisten’ waren gezien bij Palestijnse geldautomaten en bedrijven die zij besmetten met het coronavirus. Ibrahim Melhem, een PA-woordvoerder, beweerde dat “kolonisten” en “bezettingssoldaten” een officiёle politiek voeren die tot doel heeft de corona-epidemie overal in de de PA-gebieden te brengen.

  PLO Secretaris-Generaal en PA-hoofdonderhandelaar Saeb Erekat maakte het traditiegetrouw nog bonter en zei het volgende: “Wanneer de kolonistenbendes gek worden, (waarvan) het laatste voorbeeld is … het spuwen op Palestijnse auto’s en eigendommen om de ziekte van corona op hen over te dragen (het is) de geest van haat die wortel schiet, de verspreiding van de opruiing tot racisme en het wilde verlangen om op welke manier dan ook van het Palestijnse volk af te komen.”

  Erekat beweerde verder dat de PA moest zien om te gaan met twee epidemieёn. De eerste is de coronacrisis en de tweede is de “koloniale bezettingsepidemie”. Osama al-Qawasmi, een woordvoerder voor Fatah, zei verder dat de PA over documentatie beschikt van de Israёlische besmettingspolitiek. Die documentatie bewijst de omvang van het racisme dat zich rap verspreidt over Israёl zei al-Qawasmi.

  De Israёlische regering heeft nu genoeg van de nieuwe ophitsingsgolf in de PA en dreigt vormen van samenwerking met de PA op te zeggen en om de bewegingsvrijheid van PA en Fatah officials in te perken.

  Over de auteur