Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Regime Iran laat burgers stikken in coronacrisis - Christenen voor Israël
 • President Rouhani van Iran. - Foto: Kremlin.ru
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Regime Iran laat burgers stikken in coronacrisis

  Yochanan Visser - 28 april 2020

  De Israёlische onderzoeksjournalist Tzvi Yechezkieli maakte de afgelopen week een reportage over de coronacrisis in Iran en kwam tot de conclusie dat het regime van Ayatollah Ali Khamenei liegt over de omvang van de crisis. Het werkelijke aantal doden en coronagevallen ligt volgens Yechezkieli dichter bij wat de oppositie meldt en kon tot vijf keer hoger zijn dan het islamistische regime wil toegeven, aldus de Israёlische Midden-Oostenexpert.

  Het regime meldt momenteel dat er 91.472 coronagevallen zijn in Iran en dat 5.806 Iraniёrs zijn gestorven na infectie met het virus. De oppositie, de Nationale Raad voor Verzet in Iran (NCRI), zegt echter dat er nu 35,800 doden zijn te betreuren die werden geїnfecteerd met het coronavirus, meer dan zes keer meer dan de officiële cijfers van het regime dus.

  In de reportage spreekt Yechezkieli met Iraniёrs die iemand of meerderen in de familie hebben verloren door het coronavirus en deze mensen waren op de hoogte over wat er in Israёl gebeurt waar momenteel iets meer dan 200 doden zijn gevallen door het virus en waar de regering de volledige quarantaine van de bevolking langzaam aan aan het opheffen is, omdat het aantal zieken en doden nu langzamer toeneemt dan voorheen. Deze Iraniёrs prezen de regering in Israёl voor de verantwoorde wijze waarop men met het coronavirus omgaat en één sprak de wens uit dat zij ooit in staat zou zijn om Israёl haar vaderland te kunnen maken in plaats van Iran.

  “De Iraanse President Hassan Rouhani wil tijdens Ramadan, de moslim vastenmaand, 122 religieuze faciliteiten heropenen in wat hij “virusvrije” gebieden noemde.”

  Boze burgers

  “Niemand ter wereld weet wat er echt gebeurt in Iran tijdens de coronacrisis, hoe het wordt bestreden in alle provincies van het land. De oudere, en welvarende kinderen, die terugkwamen van school in China, begonnen een massale infectie die zich als een wildvuur onder de Iraanse leiders verspreidde. Die gingen in eerste instantie niet op het virus in. Sindsdien hebben Iraniërs valse cijfers en vermeende controle over het virus gemeld, slechts een paar duizend doden en een laag infectiepercentage,” aldus Yechezkieli

  “Het islamitische regime maakt zich niet druk om het Iraanse volk, het doel is de vernietiging van de staat en het Iraanse volk’, vertelde één van de Iraniёrs aan Yechezkieli. “Als mijn familieleden in een ander land zouden wonen, zouden ze herstellen van corona en niet eraan sterven’, zei de vrouw.

  Een andere Iraniёr zei: “In de meeste ziekenhuizen ontbreekt het aan apparatuur om alle zieken te behandelen, niet alleen patiënten die lijden aan corona. Alleen particuliere ziekenhuizen hebben genoeg apparatuur en ze vragen angstaanjagende bedragen van mensen.In Iran beheerst het Ayatollahregime de ziel, eigendommen en waardigheid van het volk. Het is duidelijk dat het islamitische regime het aantal doden niet rapporteert omdat het bang is voor het Iraanse volk dat, als ze de waarheid kennen, ertegen in opstand zal komen. Mijn familieleden zijn gestorven aan corona omdat ze niet wisten dat ze ziek konden worden.”

  Een andere Iraanse burger voegde eraan toe: “Als ik Iran vergelijk met een land als Israël, is het helemaal niet vergelijkbaar, omdat Israël rekening houdt met zijn burgers en in ieder geval het land volledig heeft gesloten, maar wij hebben zo’n afsluiting nog altijd niet. Voor het eerst heeft de Iraanse Revolutionaire Garde geen oplossing voor deze dreiging – alleen een poging om te overleven en de bereidheid om duizenden Iraniërs te offeren, is het belangrijkste om de revolutie voort te zetten. Ik hoop dat dit regime met de opstand van het Iraanse volk zo snel mogelijk zal worden vernietigd”, concludeerde de Iraniёr.

  Oorzaken

  a
  De bevindingen van Yechezkieli worden gedeeld door Yossi Cohen het hoofd van de Mossad, de Israёlische buitenlandse geheime dienst. Cohen heeft de beschikking over een netwerk van spionnen in Iran en is direct betrokken bij de pogingen in Israёl om meer uitrusting en blauwdrukken van apparatuur die wordt gebruikt in de strijd tegen corona naar de islamitische staat te brengen.

  Cohen zei vorige week donderdag dat in alle landen die vallen onder de Iraanse invloedssfeer en in Iran zelf de omvang van de coronapandemie wordt verborgen. Het gaat hierbij om Irak, Syriё en Libanon, dat in een enorme bijna allesomvattende crisis verkeert. “Er is (wijdverspreide) infectie en ze liegen erover. De cijfers waarover de Iraniërs berichten zijn niet waar. Het aantal geïnfecteerden en doden dat ik ken, is veel hoger,” zei Cohen tijdens een briefing over de inspanningen van de Mossad.

  Niet alleen het feit dat de regering in Tehran vluchten naar China opvoerde in plaats van verminderde of stopzette of de weigering om de stad Qom met haar sjiitische heiligdommen onder quarantaine te plaatsen verklaart het hoge aantal doden en coronagevallen in Iran.

  Een andere factor zou de enorme luchtvervuiling in Iran kunnen zijn. Italiaanse onderzoekers hebben vastgesteld dat het virus zich verplaatst op moleculen van vervuilde lucht en in grote gebieden in Iran is sprake van enorme luchtvervuiling net zoals in Lombardije in Noord-Italiё.

  Een vierde oorzaak is de laconieke en vaak belachelijke wijze waarop leden van het regime of religieuze leiders omgaan met de ernst van de crisis. Er zijn al (soms dodelijke) adviezen afgegeven zoals het drinken van desinfecterende schoonmaakmiddelen en zelfs urine van kamelen.

  Een andere reden voor de escalerende coronacrisis in Iran is het feit dat het regime haar enorme rijkdom niet gebruikt om de bevolking te helpen. In plaats daarvan geeft Iran nog altijd grote sommen geld uit aan haar nucleaire programma en het in de ruimte brengen van spionagesatellieten. Het Islamistische regime blijft verder doorgaan met de troepenopbouw en de levering van wapens aan haar proxies in Syriё en dit leidde deze afgelopen week tot twee nieuwe Israёlische aanvallen op Iraanse doelen in Syriё.

  De laatste aanval vond plaats in de nacht van zondag op maandag toen Israёlische gevechtsvliegtuigen vanuit het luchtruim boven Libanon raketten afvuurden op doelen nabij Damascus. Bij de raketaanval kwamen drie Syrische soldaten en vier leden van door Iran gesteunde milities om het leven.

  De Iraanse President Hassan Rouhani zegt dat hij geen idee heeft over het beёindigen van de crisis en wil nu tijdens Ramadan, de moslim vastenmaand, 122 religieuze faciliteiten heropenen in wat hij “virusvrije” gebieden noemde. Het probleem met dit voornemen is echter dat er nauwelijks virusvrije gebieden zijn in Iran aldus de oppositie.

  Over de auteur