Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Update vanuit Oekraïne: Meals on Wheels nog steeds hard nodig - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Noodactie

  Update vanuit Oekraïne: Meals on Wheels nog steeds hard nodig

  Koen Carlier - 17 april 2020

  Aan het begin van de coronacrisis deden we een noodoproep aan u, voor voedselhulp aan arme Joodse ouderen in Oekraïne. Dankzij de steun van heel veel vrienden van het Joodse volk hebben we in de afgelopen weken tienduizenden maaltijden kunnen bezorgen met onze noodactie Meals on Wheels!

  Namens de Joodse ouderen: bedankt! Hieronder kunt u kennismaken met enkele van de duizenden mensen die we mogen helpen. Voor de meesten geldt dat ze normaal gesproken in de gaarkeuken eten en hulp krijgen van iemand voor het huishouden. Op dit moment kunnen ze niet in de gaarkeuken eten (want die is gesloten) en hulp in de huishouding komt vanwege de quarantaine nu ook niet langs.

  Op deze plekken in Oekraïne delen we de maaltijden op wielen uit. U ziet: het is verspreid over het hele land! Linksonder ziet u hoe groot Nederland is t.o.v. Oekraïne.

  De Oekraïense overheid heeft bovendien besloten dat iedereen boven de zestig jaar moet thuisblijven en geen bezoek mag ontvangen. Als niemand boodschappen voor ze kan doen, mogen ze alleen naar een dichtstbijzijnde winkel, maar alleen als die zich binnen een straal van twee kilometer van hun woning bevindt (wat in veel gevallen niet zo is). De voedselprijzen zijn de afgelopen weken enorm gestegen, maar gelukkig kunnen wij bij de groothandel voor gunstige prijzen inkopen. Juist dat maakt voedselhulp van levensbelang.

  In de komende weken zullen de gaarkeukens nog gesloten moeten blijven. De noodactie Meals on Wheels (‘maaltijden op wielen’) is dus nog steeds hard nodig. Eén maaltijd kost €5,- om te bereiden en aan huis te bezorgen. Helpt u (weer) mee?


  Opperrabbijn Jacobs bracht Koen enige tijd terug in contact met Rabbijn Israël uit Chernigov (100 km ten noorden van Kiev op 30 km van Tsjernobyl). Ook deze Joodse gemeenschap deelt nu honderden maaltijden uit aan Joodse ouderen en arme gezinnen, met hulp van u. Bekijk het in de video!

  Ontmoet hieronder een aantal dankbare en lieve mensen die u hebt geholpen!

  Maya Alekseyevna, geboren in 1930 in Vinnytsja. Tijdens de Tweede Wereldoorlog evacueerde ze naar Kazachstan. Ze woont nu alleen.

  Bronislava Jacovlevna, geboren in 1939 in Vinnytsja. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtten zij en haar familie naar Oezbekistan. Ze woont nu alleen.

  Gyzeev Wova, 80 jaar, heeft psychische problemen. Hij woont alleen.

  Anna Ivanovna, 78 jaar. Ze woont alleen sinds haar man 15 jaar geleden overleed. Haar zoon woont in Israël. In Oekraïne heeft ze geen familie meer.

  Rachel Aronivna, 80 jaar. Ze woont alleen.

  Aaron Jacovlevitsch, geboren in 1942 in het getto in Zhmerinka. Aaron staat er alleen voor sinds zijn vrouw vorig jaar overleed.

  In het eerste gedeelte van deze video leg ik uit hoe de actie Meals on Wheels in de praktijk in zijn werk gaat:

  Thema

  oekraine

  Over de auteur