Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Duitsland doet Hezbollah in de ban - Christenen voor Israël
 • Een Hezbollah vlag in Libanon dicht bij de grens met Israël. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Duitsland doet Hezbollah in de ban

  Yochanan Visser - 1 mei 2020

  Duitsland volgde op donderdag Nederland en het Verenigd Koninkrijk, en deed eindelijk de Libanese terreur organisatie Hezbollah in de ban en verbood alle activiteiten gerelateerd aan de organisatie en haar doel om Israël te vernietigen.

  “De activiteiten van Hezbollah zijn een schending van de internationale wetgeving en de organisatie is tegen het concept van internationale verstandhoudingen,” verklaarde het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. “Hezbollah roept openlijk op tot de gewelddadige eliminatie van de staat Israël en trekt Israëls recht op bestaan in twijfel,” vervolgde het ministerie in de verklaring.

  “Het is een ongelooflijk diplomatiek succes dat hopelijk vele officials in Brussel zal motiveren om het voorbeeld te volgen met een ban door de hele Europese Unie.”

  Acties

  Onmiddellijk daarna voerde de Duitse politie overvallen uit op vier moskeëen die banden hebben met Hezbollah en kondigde meer van deze acties aan. De Duitse wet verbied nu het vertonen van Hezbollahsymbolen tijdens demonstraties, vergaderingen en in de media. Duitsland zal verder ook alle bezittingen van Hezbollah in beslag nemen.

  Waarnemers in Israël vragen zich nu af of de jaarlijkse Al-Qudsdagmars in Berlijn ook zal worden verboden. Deze mars ontaarde steevast in een venijnig anti-Israël haatfestijn en werd altijd georganiseerd door leden van Hezbollah.

  De ban op Hezbollah is belangrijk voor Israël omdat Duitsland kon worden beschouwd als Hezbolahs hoofdkwartier in Europa met meer dan duizend actieve leden en dertig aan de organisatie gelieerde moskeeën en culturele instellingen. De Al-Mustafa gemeente in de stad Bremen is verder volgens de Duitse inlichtingendienst het Europese centrum voor witteboordencriminaliteit door Hezbollah en witwast daar zwart geld terwijl de fondsen dan direct overmaakt worden naar Hezbollah in Beiroet.

  Een Hezbollahmoskee in Munster raakte in december in opspraak vanwege een schokkende video die men publiceerde waarin werd verklaard dat men trouw bleef aan “de partij van Ayatollah Roehallah” (Khomeini, de leider van de Iraanse revolutie en de eerste leider van de Islamitische Republiek) en “trots” was op “terrorisme”.

  Diplomatiek succes

  De ban was vooral het werk van de Amerikaanse ambassade in Duitsland, maar ook van Israëlische diplomaten en de in Duitsland gestationeerde Jerusalem Post en Fox Newsjournalist Benny Weinthal die onophoudelijk de zaak levend hield in de media en vele wantoestanden in Duitsland betreffende Hezbollah openbaarde.

  De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell vertelde Weinthal dat “de wereld een beetje veiliger was geworden” door de Duitse ban op Hezbollah en dat “de gehele ambassadestaf met de Duitse regering en de Bundestag de laatste twee jaar had gewerkt om de ban te verwezenlijken. Het is een ongelooflijk diplomatiek succes dat hopelijk vele officials in Brussel zal motiveren om het voorbeeld (van Duitsland, Nederland en Engeland) te volgen met een ban door de hele Europese Unie,” vervolgde Grenell.

  Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat men zeer blij was met de Duitse actie en Minister Yisrael Katz dankte zijn Duitse collega Heiko Maas met wie hij de zaak regelmatig besprak. “Hezbollah is een terroristische organisatie en moet als zodanig behandeld worden,” zei Katz in referentie tot andere Europese landen en de EU die onderscheid blijven maken tussen de politieke tak en de militaire afdeling van Hezbollah.

  ‘Belangrijke stap’

  Katz zei verder dat de Duitse beslissing “een belangrijke en waardevolle stap in de wereldwijde strijd tegen terrorisme” was en bekritiseerde het onderscheid maken tussen de verschillende afdelingen van Hezbollah door EU landen. Israël probeert al meer dan twintig jaar om Hezbollah op de EU-lijst van terreurgroepen te krijgen, ook omdat Hezbollah Europa gebruikt voor het werven van fondsen en als springplank voor terreur tegen Israëlische doelen.

  De door Iran opgerichte en gesteunde terreurgroep is in de laatste tien jaar uitgegroeid tot een heus leger dat over een arsenaal van bijna 150,000 raketten beschikt waarmee het Israël bedreigt. Hezbollah heeft tegenwoordig ook een troepenmacht in Syrië die onder meer verantwoordelijk is voor de opbouw van een sjiitische troepenmacht op de Syrische Golanhoogvlakte, die Israël moet gaan terroriseren en in de toekomst gebruikt zal worden voor een meervoudige frontoorlog tegen Israël.

  Het Israëlische leger en Hezbollah zijn de laatste tijd verwikkeld in een psychologische oorlog tegen elkaar en testen regelmatig de paraatheid van de andere kant, maar zijn voorzichtig om geen acties te ondernemen die tot oorlog zouden kunnen leiden.

  Invloed coronacrisis

  De coronacrisis in Libanon heeft de organisatie echter duidelijk afgeleid van haar hoofddoel en Hezbollah is onder druk komen te staan nadat duidelijk werd dat vele coronabesmettingen te wijten waren aan Hezbollah-officials die uit Iran terugkwamen.

  Libanese burgers houden Iran en Hezbollah verder verantwoordelijk voor de politieke chaos en de ongekende economische crisis in Libanon die deze week verder escaleerde toen woedende betogers banken aanvielen en in brand staken terwijl men stenen gooide naar de aanwezige veiligheidsdiensten die voor het eerst het vuur openden op de demonstranten.

  Israël’s noordelijke buur is in feite bankroet en kan haar torenhoge schulden niet meer terugbetalen terwijl de crisis nu ook leidt tot hongersnood onder bepaalde segmenten van de Libanese bevolking. Hezbollah wordt verantwoordelijk gehouden voor deze chaos en crisis, omdat het in feite Libanon heeft overgenomen in opdracht van Iran en de vorming van een regering die bestaat uit technocraten zonder banden met het establishment, zoals de bevolking wil, tegenhoudt.

  Voor Israël zijn de ontwikkelingen in Libanon gunstig omdat ze Hezbollah dwingen om zich met andere zaken bezig te houden dan terreur tegen de Joodse staat, maar de verwachting is dat de organisatie haar raison d’etre nooit zal veranderen.

  Over de auteur