Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Eer je vader en moeder - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Eer je vader en moeder

  6 mei 2020

  “Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft.” Exodus 20:12

  Voor velen van ons betekenen de coronamaatregelen dat we fysiek niet dichtbij de mensen kunnen komen die we moeten eren, in het bijzonder als ze oud geworden zijn: het zorgen voor onze ouders en grootouders. Daarom hebben veel ouders en grootouders in vele weken hun geliefden niet gezien. De eenzaamheid verzwakt hen, en hun familieleden voelen zich schuldig en verlangen naar hen.

  Deze tijd vereist veel delicate evenwichtsoefeningen die veel lijken op de uitdaging van de Fiddler on the Roof: hoe kun je mooie muziek maken zonder van het dak te vallen en je nek te breken… Deze taak is nu geen uitzondering. Hoe kunnen we het evenwicht bewaren tussen enerzijds ons te houden aan de gezondheidsbeperkingen en tegelijk anderzijds onze ouders en de ouderen te eren?

  Dit delicate evenwicht werd vorige week gedemonstreerd toen we hijskranen inzetten om echtgenoten, vrouwen, zoons en dochters en kleinkinderen de gelegenheid te geven de Amigour tehuizen waar hun geliefden verblijven, weer te bezoeken. Wekenlang hadden zij elkaar niet lijfelijk gezien.

  Ik weet niet hoe het u verging, bij het kijken van de video boven dit artikel, maar ik kon alleen maar huilen. Net zoals Tevje zo bijzonder treffend zich bezint op de Fiddler on the Roof, laten wij ook slagen in het vinden van dit delicate evenwicht door mooie levensmuziek te laten horen aan wie ons lief zijn.

  Thema

  coronavirus

  Over de auteur