Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Hulde aan een kleine ondernemer - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Hulde aan een kleine ondernemer

  Joanne Nihom - 8 mei 2020

  Het zijn moeilijke tijden voor kleine ondernemers, overal in de wereld, en uiteraard ook in Israël. Afgelopen week was ik aan het wandelen toen ik een enorme smak maakte. Ik had, behalve wat schrammen hier en daar, gelukkig niets, maar mijn telefoon was er minder goed aan toe. De voorkant, het glas, was gebroken en ook de achterkant zag er zielig uit.

  Vanwege mijn werk is een telefoon vrij essentieel. Maar – een klein probleem – vanwege de coronacrisis zijn de meeste winkels dicht. Ik besloot toch naar het Arabische buurdorp te rijden om te kijken of er misschien nog iets open was. Helaas. Behalve een zaak die tegels en badkamers verkoopt. Daar stond een groot bord dat ze ook in telefoons handelden.

  Toen ik er binnenstapte, bleek de badkamerafdeling open, maar de telefoonwinkel niet. Een vriendelijke verkoper vertelde me dat hij dacht dat de telefoonman er over een uurtje zou zijn. Voor de zekerheid gaf hij me zijn telefoonnummer. Ik belde hem en legde mijn probleem uit. Het bleek dat telefoonwinkels vanwege de corona officieel gesloten moeten blijven. Hij wilde voor mij wel een uitzondering maken.

  “Dat kan geen kwaad, als mijn winkel weer open mag, kom dan langs en dan repareer ik het voor je.”

  Ja, dacht ik eigenlijk heel onaardig, natuurlijk! Handel is handel. Hij bleek mijn soort telefoon, geen goedkope, in voorraad te hebben. Het zou me zeker een paar honderd euro gaan kosten. Ik had geen keus. Een uur later ontmoetten we elkaar in zijn winkel. Ik liet hem mijn droevige telefoon zien. Hij keek ernaar, friemelde wat en trok toen een soort plastic bescherming eraf. Het bestaan daarvan was me onbekend. Maar het resultaat was ongelofelijk, er was niets meer aan de hand. De schade zat in de bescherming. Over de beschadigde achterkant zei hij: “Dat kan geen kwaad, als mijn winkel weer open mag, kom dan langs en dan repareer ik het voor je.”

  Ik wilde hem wel omhelzen, maar dat was geen goed plan vanwege de corona. Om hem toch wat omzet te geven, kocht ik een nieuwe beschermingsfolie en een nieuwe telefoonhoes. Tachtig sjekel zei hij, oftewel twintig euro.

  Wat een eerlijk mens. Als hij die bescherming er niet af had getrokken, had ik het nooit geweten. Hij had me zo een nieuwe telefoon kunnen verkopen.

  Daarom de tip van de week. Wanneer we weer mogen reizen en u bent in het noorden van Israël en u heeft een probleem met uw telefoon: u rijdt door Kfar Yasif, richting Naharia. Bij de laatste rotonde aan de linkerkant bevindt zich de beste en eerlijkste telefoonwinkel van Israël. Adressen bestaan niet in de Arabische dorpen; komt u er niet uit, dan belt u mij.

  Over de auteur