Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Mazzeltov Israël! - Christenen voor Israël
 • De groep Olim die op 10 mei naar Israël kon vertrekken. | Foto: Svetlana Soroka/Joods Agentschap
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Mazzeltov Israël!

  Koen Carlier - 14 mei 2020

  vandaag precies 72 jaar geleden op 14 mei 1948 riep de kersverse premier David Ben Gurion
  de moderne staat Israël uit nadat het Joodse Volk bijna tweeduizend jaar in de diaspora had geleefd, bijna altijd onder moeilijke omstandigheden.

  Vlak voordat David Ben Gurion die nieuwe positie aannam was hij de voorzitter van het Joods Agentschap dat toen ook functioneerde als een onofficiele regering van de toekomstige staat in wording. David Ben Gurion werd geboren en groeide op in Polen. Hij was ook iemand die thuis was in de profetieën en daarom besloot hij om niet in Jeruzalem te wonen, maar in de woestijn om die tot bloei te zien komen zoals de profeten van Israël duizenden jaren geleden hadden opgeschreven.

  72 jaar later blijft de visie en het werk van het Joods Agentschap, dat werd opgericht in 1929, onveranderd: helpen met het thuisbrengen en integreren van Joden wereldwijd, maar vooral vanuit conflictgebieden zoals Oekraïne. Een paar dagen geleden heeft Israel gedurende de quarantaine een vliegtuig de toelating gegeven om naar Kiev te vliegen nadat Oekraïne ‘groen licht’ had gegeven en wij olim van overal uit Oekraïne mochten brengen naar de luchthaven. Een bijzondere, indrukwekkende emotionele gebeurtenis.

  “Daaromzie, er komen dagen, spreekt de HEERE, dat men niet meer zal zeggen: Zo waar de HEERE leeft, Die de Israëlieten geleid heeft uit het land Egypte, maar: Zo waar de HEERE leeft, Die het nageslacht van het huis van Israël geleid heeft en Die het gebracht heeft uit het land in het noorden en uit al de landen waarheen Ik hen verdreven had; zij zullen wonen in hun eigen land.” Jeremia 23:7-8)

  Binnenkort zal Israël nog een vliegtuig sturen om een groep van olim terug te halen naar huis! En nog eens meer dan drieduizend Joden uit Oekraïne hebben aan te geven van plan te zijn om, wanneer mogelijk, ook naar Israël te gaan.

  Over de auteur