Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Rabbijn uit New York: 'Vlucht naar Israël' - Christenen voor Israël
 • - Foto: screenshot
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Rabbijn uit New York: ‘Vlucht naar Israël’

  6 mei 2020

  “… er is hoop voor uw nakomelingen, spreekt de HEERE, uw kinderen zullen terugkomen naar hun gebied.” (Jeremia 31:17)

  Op de charedische nieuwssite Bechadrei haCharediem was vorige week het volgende te lezen: Rabbijn Chaim Yaakov Frankel – ook bekend als de Rimenover Rebbe – vaardigde vorige week een ondubbelzinnig bevel uit gericht aan Joden in de verstrooiing om hun huizen te verlaten en naar Israël te immigreren voordat in de Verenigde Staten een burgeroorlog uitbreekt.

  Rabbi Frankel is een nakomeling van Menachem Mendel van Rimanov, die behoorde bij de eerste voorstanders van de chassidische beweging in Polen. De afgelopen jaren is hij actief bezig geweest op sociale media, vooral met zijn lezingen op YouTube. Gewoonlijk hebben deze lezingen de komst van de Messias (Mosjiach) als onderwerp.

  Maar toen hij een bezoek bracht aan Zuid-Amerika en ook naar Franse Joden wilde die naar Florida verhuisd waren, was rabbi Frankel ongewoon duidelijk over de urgente noodzaak naar Israël terug te keren en nu op alija te gaan. “Vertrek nu het mogelijk is. De omstandigheden zullen verslechteren en het zal moeilijk worden van het ene naar het andere land te verhuizen,” zei de rabbi.

  “Na de Tweede Wereldoorlog vroegen de overlevenden waarom de Joodse geleerden en rebbes vóórdat de oorlog uitbrak de Europese Joden niet opgedragen hadden te vertrekken, toen er nog steeds tijd was om te immigreren naar Israël of de VS,” vertelde rabbi Frankel aan het gehoor dat zijn lezing bijwoonde. “Om de waarheid te zeggen: de rabbi’s zeiden (en sommigen smeekten zelfs) de Joden de verschroeide aarde te ontvluchten; maar met het bevel kwam ook het feit dat de Joden niet luisterden.”

  “Vandaag,” ging Frankel door, “luister goed naar mij, lieve Joden, wie maar ook het zich kan veroorloven naar het Heilige Land op te trekken, moet dit zo spoedig mogelijk doen, en dit betreft eveneens Joden uit grote delen van Zuid-Amerika en uit bijna heel Europa. De VS zal een gevaarlijke plek worden en wegzakken in het moeras van oorlog, en het is nog te vroeg om te zeggen welke Amerikaanse staat zal overleven, maar vele delen zullen vernietigd worden en vergiftigd, en er zal een burgeroorlog uitbreken in de VS. En staten zullen zich afscheiden van hun federale regering. Amerika zal niet langer meer een vluchthaven zijn, maar er zal hier een Joods overblijfsel zijn. Het land van Israël zal de veiligste plek zijn om de oorlog te overleven, hoewel zelfs daar ook verschrikkelijke dingen zullen plaatsvinden.”

  Wat betreft de Chabadafgezanten die wereldwijd als onofficiële geestelijke ambassadeurs dienstig zijn aan Joden, zei de rabbi uit Brooklyn dat ze in de Amerikaanse ballingschap kunnen blijven, zolang ze echt werk te doen hebben. Maar hij voegde eraan toe dat ze Joden moesten aanmoedigen naar Israël te gaan en te vluchten. Waar hun activiteiten ophouden, is de missie voorbij en dan moeten zij de stad verlaten waar ze gewerkt hebben.

  “Als ik het zelf kon doen, zou ik opstaan en naar Israël immigreren en op z’n bodem bidden. Maar wat kan ik doen? Ik heb geen toestemming om dat te doen – in de Hemel houden ze me nu nog vast om hier in de VS te blijven,” zei de vooraanstaande rabbi spijtig.

  Over de auteur