Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Veranderende tijden - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Veranderende tijden

  Joanne Nihom - 18 mei 2020

  Het lijkt in Israël alsof de coronacrisis voorbij is, alsof de meeste mensen het alweer vergeten zijn. Wat er alleen nog aan doet denken, zijn de verplichte mondkapjes. Het niet-dragen kan een hoge boete opleveren, dus men kijkt wel beter uit. Maar verder heeft men lak aan alle voorzorgsmaatregelen.

  De afgelopen dagen was ik door omstandigheden veel in het centrum van het land en het viel het me op dat men geen afstand houdt en functioneert als ‘toen’, toen ons leven nog gewoon was. De supermarkten zijn stampvol, de files zijn terug en ook in de winkelcentra is het overvol.

  De stranden zijn vanwege het virus nog niet open en ook zijn er nog niet overal strandwachters. Het weerhield de vele strandbezoekers er niet van om toch richting zee te trekken. Hutje mutje zaten ze boven op elkaar. Wel een beetje te begrijpen, want de afgelopen dagen was er een hittegolf, waarbij het overdag in het noorden en het centrum zo’n 40 graden werd. In het zuiden werd het bijna 50 graden. Geen record, want in juni 1942 werd in Kibboets Tirat Zvi in de Jordaan Vallei 54 graden gemeten.

  Het virus heeft ook een aantal mooie dingen gebracht. Er zijn veel zoom- bijeenkomsten en als je vrienden over de hele wereld hebt, is dat een mooi middel om elkaar te ontmoeten. Zo had ik afgelopen week alweer de tweede zoom-reünie van mijn middelbare school in twee weken tijd. De deelnemers wonen verspreid over de hele wereld, ook in Israël.

  We hebben met enige regelmaat reünies in Israël en Nederland en nooit heeft iemand er aan gedacht om een samenkomst te organiseren via internet. Het is dé manier om iedereen bij elkaar te hebben. Dit keer sprak Maurice de Hond, een oud-leerling van onze school, die vertelde over zijn ontdekkingen met betrekking tot het coronavirus. Verrassende ontdekkingen die ik u niet wil onthouden. In onderstaand filmpje geeft hij zijn visie weer. Help het te verspreiden, het is van groot belang.

  Over de auteur