Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Coronacrisis in Israël verergert - Christenen voor Israël
 • Israëli's trokken er met het lekkere weer en de verlichting van de coronamaatrdegelen massaal op uit, maar sloegen veel voorzorgsmaatregelen in de wind. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Coronacrisis in Israël verergert

  Yochanan Visser - 2 juni 2020

  Israёl ziet zich geconfronteerd met een stijging in het aantal coronagevallen nadat de Israёlische regering begon met het opheffen van beperkende maatregelen en het openen van het onderwijssysteem en het weer opstarten van de economie.

  Vanaf 25 mei begon het aantal nieuw gediagnostiseerde coronapatiёnten weer op te lopen met 17 nieuwe gevallen, op 25 mei en 23, 36 en 79  in de drie dagen erna. Op zondag zakte het aantal nieuw geïnfecteerden naar 53, maar de regering in Jeruzalem denkt dat er opnieuw striktere maatregelen nodig zijn om de epidemie in toom te houden.

  De meeste nieuwe gevallen werden geregistreerd in Jeruzalem waar het Rehaviagymnasium de kroon spande met 120 coronapatiёnten, onder de leerlingen en het onderwijzend personeel. De school werd daarop gesloten en de rest van de leerlingen en onderwijzers moesten vervolgens twee weken in quarantaine.

  Verergering

  De verergering van de coronacrisis kwam nadat Premier Benjamin Netanyahu Israёlis voorafgaand aan het Sjawoe’otfeest had opgeroepen om terug te keren “naar de normaliteit en een kop koffie of een glas bier te drinken en om plezier te maken”. De meeste Israёlis lieten zich dat geen twee keer zeggen en togen en masse naar stranden, discotheken en andere attracties gedurende de vrije feestdagen en de daarop volgende Sjabbat.

  De meesten van hen negeerden echter de nog steeds van kracht zijnde beperkende maatregelen, zoals het dragen van een gelaatsmasker en het houden van twee meter afstand buiten huis. Op zondagavond verscheen Netanyahu opnieuw op de Israёlische televisie samen met twee nieuwe Likoedministers, Yuli Edelstein van Volksgezondheid en Yisrael Katz die nu Minister van Economische Zaken is geworden nadat hij in het vorige kabinet Minister van Buitenlandse Zaken was.

  Goede resultaten

  Edelstein, de voormalige voorzitter van de Knesset, wilde graag het Ministerie van Volksgezondheid runnen, omdat het gezondheidssysteem in Israёl plotseling in het centrum van de aandacht is komen te staan vanwege de coronacrisis. Het gezondheidssysteem in Israёl is één van de kleinsten in de Organistatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), maar heeft dankzij de enorme toewijding van het personeel zeer goede resultaten in de strijd tegen het coronavirus geboekt.

  In Israёl zijn momenteel 284 coronapatiёnten bezweken aan het virus. Dat komt neer op 31 doden per miljoen inwoners, één van de laagste aantallen ter wereld. In Het Verenigde Koninkrijk, bijvoorbeeld, is het dodental 427 per miljoen inwoners en in de Verenigde Staten zelfs 560 per miljoen inwoners.

  Het Joodse Agentschap wil nu samen met het Weizman Instituut en het Clalit ziekenfonds het Israёlische systeem in het gevecht tegen COVID-19 gaan onderwijzen aan Joodse en niet-Joodse organisaties in de wereld. Amos Herman van het Joodse Agentschap zegt dat het project open is voor allen die geїnteresseerd zijn ongeacht religie, nationaliteit of andere overwegingen en identiteiten.

  Méér coronatesten

  Eén van de eeerste maatregelen die Minister Edelstein deze week nam was het verhogen van het aantal coronatesten dat nooit in de buurt kwam van wat Premier Netanyahu aan het begin van de overheidscampagne tegen het virus beloofde.

  Alle leerlingen en het gehele personeel van het Rehaviagymnasium in Jeruzalem werden bijvoorbeeld in no-time getest op het virus. Edelstein wil dat er per dag 15,000 mensen worden getest op het virus en dat er op één dag complete families worden onderzocht ongeacht of zij symptomen van het virus hebben.

  Toegang voor buitenlanders

  Het Ministerie van Binnenlandse Zaken maakte op zondag nieuwe richtlijnen bekend voor de entree tot Israёl voor niet-Israёli’s. Er zijn nog altijd zeer weinig vluchten naar Israёl en de verwachting is dat dit niet snel zal veranderen, gezien de laatste ontwikkelingen.

  Buitenlanders die geen dringende reden hebben om in Israёl te verblijven, zoals toeristen zullen uit het land worden geweerd. Slechts in bijzondere omstandigheden zal van deze maatregel worden afgeweken zoals bijvoorbeeld in het geval van het bijwonen van huwelijken en begrafenissen. In deze gevallen zullen slechts leden van de naaste familie worden toegelaten en pas na een consult met de Israёlische ambassade in het thuisland.

  Buitenlandse studenten die al in Israёl studeerden voor de uitbraak van de Corona pandemie kunnen ook terugkeren naar de Joodse staat inclusief degenen die aan een yeshiva (Thoraschool) studeerden.

  Coronaprotocol

  Premier Netanyahu zei tijdens zijn toespraak tot het Israёlische volk op zondagavond dat hij geen intentie heeft om de economie weer te sluiten en smeekte de Israёlis om terug te keren naar het coronaprotocol. Hij kondigde ook aan dat een legertje inspecteurs de beperkende en beschermende maatregelen zoals het verplicht dragen van een gelaatsmasker zou gaan afdwingen via hoge boetes. De laatste tijd werden deze inspecteurs achter de hand gehouden en het resultaat was dat vele Israёli’s zonder masker de straat op gingen.

  De premier maakte duidelijk dat het coronavirus geen comeback heeft gemaakt, zoals sommigen beweren, maar in feite nooit uit Israёl is verdreven. Netanyahu riep zijn mede-ministers, maar ook het Israëlische publiek op om een voorbeeld te zijn voor anderen waar het gaat om de drie kernmaatregelen: dragen van een gelaatsmasker, afstand houden van twee meter van andere Israёli’s die geen lid van de kernfamilie zijn en het hanteren van strikte persoonlijke hygiёne.

  Thema

  coronavirus

  Over de auteur