Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Palestijnen weigeren hulp Verenigde Arabische Emiraten - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Palestijnen weigeren hulp Verenigde Arabische Emiraten

  13 juni 2020

  De Palestijnse Autoriteit weigerde woensdag een vliegtuiglading medische hulpgoederen om het coronavirus te bestrijden uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) omdat de vlucht met Israël en niet met hen gecoördineerd was.

  De Etihad Airways vlucht landde afgelopen dinsdag in Israël. Het was de tweede aanlevering van humanitaire vracht per lucht door de VAE die de Palestijnen in een maand tijd hebben afgewezen.

  “We weigeren het te aanvaarden omdat het direct tussen Israël en de VAE geregeld was,” vertelde de Palestijnse minister van Burgerzaken, Hussein al-Sheikh aan het Franse persbureau AFP. “Wij werden niet betrokken bij de coördinatie.”

  Jordanië en Egypte zijn de enige Arabische landen die officiële relaties met Israël onderhouden, maar Arabische Golfstaten zoals de VAE zijn onlangs richting Israël opgeschoven vanwege gedeelde bezorgdheid over Iran.

  Vluchten

  De eerste Etihad vlucht van 19 mei jl. – met hulpgoederen voor de Palestijnen – vloog uit Abu Dhabi naar Tel Aviv zonder herkenbaar te zijn als toestel van de Arabische maatschappij. De tweede vlucht die op 10 juni landde, was het eerste dat met logo in Israël landde. Dit werd aan AFP meegedeeld door iemand met kennis van zaken.

  Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het geholpen had de vlucht te coördineren, en dat de hulp via de VN naar de Gazastrook en de Westoever overgebracht zou worden.

  “Trots op de rol die Israëls ministerie van Buitenlandse Zaken mocht spelen in het faciliteren van de aankomst van het Etihad vrachtvliegtuig,” tweette Yuval Rotem, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken op donderdag. “We hopen dat toekomstige Etihadvluchten die hier landen, toeristen uit de VAE zullen brengen.”

  Weigering

  Vanwege de Palestijnse weigering was het niet duidelijk wat er met de hulpgoederen zou gebeuren. De eerste lading – 14 ton medische hulpgoederen speciaal bestemd voor de Palestijnen om de coronapandemie te bedwingen – was vorige maand ook vertraagd op vliegveld Ben Goerion. VN-beambten deden toen hun best een manier te vinden om het alsnog te distribueren nadat de PA aankondigde het niet te accepteren.

  De PA bleef erbij dat de VAE de zaak niet met hen geregeld had, en dat het daardoor de hulp niet zou kunnen aanvaarden. De aankomst per vliegtuig via Tel Aviv werd gezien als een stap in de richting van normalisatie van betrekkingen tussen Israël en de Golfstaten.

  Een VN-beambte maakte echter aan The Times of Israel duidelijk dat er nu een veel grotere noodzaak voor de hulpgoederen in de Gazastrook bestond dan in de gebieden onder de Palestijnse Autoriteit. Hamas zwaait de scepter in Gaza.

  Soevereiniteit

  De vluchten van de VAE vinden plaats nu Israël zich voorbereidt om door te zetten met de toepassing van soevereiniteit in de nederzettingen in Judea en Samaria en de Jordaanvallei. Een vredesplan door de Amerikaanse president Donald Trump in januari aangekondigd, gaf het groene licht voor dergelijke acties.

  Analysten zeggen dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gelooft dat de Arabische staten die betrekkingen met Israël normaliseren, op de Palestijnen druk zullen uitoefenen een vredesovereenkomst te sluiten.

  Over de auteur