Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Zelfreinigende gezichtsmaskers - Christenen voor Israël
 • Links een gewoon, vies mondmasker, rechts eenzelfde masker dat via de usb-oplader is gereinigd.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Zelfreinigende gezichtsmaskers

  12 juni 2020

  Een Israëlische wetenschapper heeft technologie bedacht die gezichtsmaskers zelfreinigend moet maken door energie te gebruiken via een telefoonoplader. Yair Ein-Eli heeft een Amerikaans patent aangevraagd voor zijn innovatie die de hygiëne verhoogt en mondkapjes-schaarste vermindert.

  Pas geleden liet een onderzoek door The Washington Post zien dat ongeveer 66% van de  Amerikaanse gezondheidswerkers inschatten dat hun werkplekken te maken hebben met tekorten aan maskers die het meest geschikt zijn voor bescherming tegen het coronavirus.

  “Ons idee zou mondkapjes/gezichtsmaskers kunnen veranderen van wegwerpartikelen in gebruiksvoorwerpen die door mensen zelf gereinigd kunnen worden. Dit betekent dat het niet nodig is zo vaak een andere op te zetten, en ziekenhuizen zouden niet zulke grote hoeveelheden nodig hebben,” zei Ein-Eli, faculteitsvoorzitter van Materials Science and Engineering aan het Israel Instituut voor Technologie. Hij schat in dat zijn reinigingsmechanisme voor ongeveer 75 eurocent per masker toegevoegd kan worden.

  “We hebben een opwarmingselement van koolstofvezels ingebracht, en deze verbonden met een usb-input zoals die gebruikt wordt om een mobiele telefoon op te laden,” vertelde Ein-Eli aan The Times of Israel. “Het element kan het masker tot 65 à 70 graden Celsius opwarmen en het verhit alles wat in de laagjes van het masker geabsorbeerd is.”

  Hij zei dat een opwarmingscyclus van 15 tot 30 minuten genoeg zou zijn om een masker te reinigen. “Als je in je auto zit en je doet het masker af, kun je het eenvoudig verbinden met de sigarettenaanstekeroplader, en vervolgens zet je het weer op als een nieuw masker.”

  Ein-Eli hoopt toestemming te kunnen geven aan bedrijven om de technologie in eigen ontwerpen te introduceren. De technologie is oorspronkelijk bedoeld voor gezichtsmaskers vanaf kwaliteit N95 en hoger, gedragen door gezondheidswerkers. “In het begin focusten we op de medische staf die maskers nodig hebben en moeten weten dat de zelfreiniging goed werkt en dat de maskers functioneel zijn,” zei hij, terwijl hij eraan toevoegde dat hij vervolgens overweegt het masker op de markt te brengen voor het algemene publiek.

  Ein-Eli raakte toevallig geïnteresseerd in maskers, dat was in maart. “Ik kreeg een pakket via ups, en ik vroeg aan de chauffeur waarom hij een gezichtsmasker droeg,” herinnerde hij zich. “Toen vroeg ik hem hoe lang hij deze al op had, en hij zei: vier dagen. Ik kon zien dat het heel vaak gebruikt was – het was echt vuil, en dat is duidelijk een probleem.”

  Ein-Eli is een expert op het gebied van batterij-technologie. In het begin wilde Ein-Eli een batterij toevoegen aan het masker om zichzelf te reinigen. ”Ik ontwikkel materialen voor batterijen, en bedacht dat ik misschien een batterij in het masker kan inbrengen die hitte kan opwekken om het masker te reinigen,” zei hij. “Maar ik realiseerde me dat het geheel erg zwaar zou worden en bepalingen zouden dit niet toestaan.”

  Toen kwam hij op het idee van een oplader. Terwijl het eenvoudig geweest zou zijn om de techniek voor een gewone oplader te ontwikkelen en een wattage te kiezen, wilde hij het masker gebruikersvriendelijk maken. Dat betekende dat het te combineren moest zijn met elke telefoonoplader.

  Ein-Eli zei: “Het was heel moeilijk de juiste koolstofvezel te vinden die de nodige temperatuur zou kunnen bereiken met deze energieoutput van een usb-oplader van 10 watt. In ons laboratorium hebben we 40 koolstofvezels, en ik bracht vier dagen door in het lab om uit te zoeken welke van de 40 voldeed. Er was er niet een bij.”

  Maar toen identificeerde hij het juiste materiaal, en nu hoopt hij dat het patent op zijn toepassing geaccepteerd wordt. Hij zei: ”Ik verwacht dat dit niet alleen ziekenhuizen zal helpen om beschermende middelen in voorraad te krijgen, maar ook een bijdrage zal leveren aan het milieu: veel maskers hoeven niet meer worden weggegooid.”

  Thema

  coronavirus

  Over de auteur