Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Geef Arabische kinderen in Israël een zomer om naar uit te kijken! - Christenen voor Israël
 • Archiefbeeld van een vakantiebijbelclub bij ds. Khoury in Bethlehem.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • kom in actie

  Geef Arabische kinderen in Israël een zomer om naar uit te kijken!

  3 juli 2020

  Met de zomervakantie voor de deur staan ook veel ouders in Israël weer voor een uitdaging: hoe zorg je dat je kinderen zich in deze tijd vermaken? Die vraag is deze zomer extra relevant, nu veel kinderen al maandenlang noodgedwongen thuis hebben gezeten vanwege de coronamaatregelen.

  Op vakantie gaan is voor veel gezinnen in Israël financieel ondenkbaar. Dat geldt ook voor Arabisch-Israëlische gezinnen. Ouders slagen er niet altijd in om hun kinderen langere tijd bezig te houden, waardoor kinderen op straat gaan hangen – met soms alle gevolgen van dien.

  En als de zomervakantie voorbij is, dan begint het nieuwe schooljaar en daarmee ook een nieuwe uitdaging voor de ouders. Hoe zorg je dat je kind goed voorbereid weer naar school gaat?

  Gelukkig wordt deze ouders een helpende hand geboden. Bijvoorbeeld door de Arabische voorgangers ds. Naim Khoury uit Bethlehem en ds. Saleem Shalash uit Nazareth. Helpt u hen, zodat zij Arabische kinderen in Israël deze zomer kunnen bereiken met Gods liefde?

  Als Christenen voor Israël zijn we al jarenlang bevriend met deze twee voorgangers. Allebei hebben ze het niet alleen op hun hart om hun Arabische volksgenoten te bereiken met het Evangelie, maar ook om ze liefde voor Israël en het Joodse volk bij te brengen. Gebaseerd op Gods beloften voor Israël. Wij kunnen hun verzoek om hulp van harte bij u aanbevelen.

  Met hartelijke groet,

  Frank van Oordt
  Directeur Christenen voor Israël
   
   

  Lieve vrienden,

  Mijn naam is ds. Saleem Shalash en ik ben voorganger van de gemeente ‘Huis van Koning Jezus’ in Nazareth. Met onze groeiende gemeente mogen we Gods liefde uitdragen. Ik nodig u uit om ons te helpen om Israëlische kinderen uit arme gezinnen te helpen om zich voor te bereiden op het nieuwe schooljaar! Vanaf half juli starten we met ons ‘Back-to-school-programma’. Dit houdt in dat we deze kinderen voorzien van onder meer rugtassen, schoolspullen en schriften. Zo helpen we ze uit te kijken naar het nieuwe schooljaar, iets waar ze normaal tegen opzien!

  • voor €25,- maakt u het mogelijk om een kind te voorzien van een tegoedbon voor schriften en schoolspullen (zoals pennen, etui en een agenda)
  • voor €45,- maakt u het mogelijk om een kind te voorzien van een nieuwe schooltas met inhoud

  Normaal gesproken organiseren we elke zomer ook kinderkampen in de buurt. Dat is dit jaar echter niet mogelijk vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. We hebben gekeken naar wat er wél mogelijk is en gelukkig hebben we er wat op gevonden: een familiedag voor gemeenteleden en hun familie! Het wordt een dag vol gebed, Bijbelstudie en leerzame activiteiten. De totale kosten bedragen €2700,-. We hopen dat u een bijdrage wilt leveren om deze dag mede mogelijk te maken!

  Alvast bedankt!

  Shalom uit Nazareth,
  ds. Shalash

  Beste vrienden in Nederland,

  Zoals u misschien weet organiseren ik en mijn vrouw Elvira al jarenlang zomeractiviteiten voor kinderen in Bethlehem en omgeving. Ons doel is om deze kinderen kennis te laten maken met het Evangelie, en op die manier ook hun ouders. Daarnaast vinden we het belangrijk om Arabische kinderen liefde bij te brengen voor Israël, Gods verbondsvolk! Deze zomervakantie staat er weer een vakantiebijbelschool gepland. Dit keer met een aangepast programma vanwege de coronamaatregelen. We hebben het programma opgesplitst in drie delen:

  • voor kinderen in de basisschoolleeftijd hebben we het programma verspreid over drie weken, zodat we zoveel mogelijk kinderen kunnen ontvangen. Het zal een enorme zegen zijn voor de kinderen dat ze na lange tijd thuis te hebben gezeten eindelijk weer activiteiten kunnen ondernemen. Op een laagdrempelige manier laten we ze kennismaken met de Bijbel, zowel het Oude als Nieuwe Testament!
  • voor jongeren in de middelbareschoolleeftijd organiseren we twee dagen die in het teken staan van aanbidding, leiderschap, spelletjes, Bijbelstudie en lekker eten. We geloven dat dit de jonge generatie zal inspireren en ze te doen beseffen dat het geen optie is om bij de pakken neer te zitten.
  • voor de leden van onze gemeente plannen we een gemeenteweekend met muziek, eten en het delen van getuigenissen. Na de quarantaine van drie maanden en de moeilijke tijden die mensen nu beleven is het goed om elkaar te ontmoeten en te beseffen dat we er niet alleen voor staan.

  We hopen dat we weer op uw steun mogen rekenen!

  Shalom vanuit Bethlehem,
  ds. Naim Khoury

  Thema