Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israëlisch koken in coronatijd - Christenen voor Israël
  • Israëlnieuws via Whatsapp

  • Video

    Israëlisch koken in coronatijd

    8 juli 2020

    Vorig jaar zond Family7 de populaire kookserie Feesten&Falafels uit met de Israëlische kok Karolina. In deze tijd van corona en quarantaine deelt ze met jou een aantal tips om drie heerlijke Israëlische gerechten in een handomdraai klaar te maken, met gewone ingrediënten! De recepten vind je verderop in dit artikel.

    Kijk hierboven de tutorial video.

    Voor de lekkerste Israëlische ingrediënten kun je bovendien terecht in de Israëlwinkel.

    1. Geroosterde aubergine met knoflookdressing

    Boodschappenlijstje

    • 1 grote aubergine
    • 1 eetlepel olijfolie (voor op de aubergine voor het roosteren)
    • 75 ml olijfolie voor de dressing
    • Zout en peper naar smaak
    • 2 teentjes knoflook (of naar smaak)
    • 15 g gesnipperde peterselie
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • 2-3 eetlepels tahini (of ‘tahin’ of ‘sesampasta’, te verkrijgen in de meeste supermarkten)
    • Water om de tahini aan te lengen
    • 2 eetlepels citroensap

    Recept

    • Giet olijfolie over de aubergine, en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden. Rooster de aubergine 45 tot 50 minuten.
    • Ondertussen maak je de dressing. Snij de knoflook en peterselie fijn. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    • Maak de tahini-saus. Mix de pure tahini met voldoende water tot een dikke maar vloeibare saus. Voeg citroensap toe en zout en peper naar smaak.
    • Haal de aubergine uit de oven, leg deze op een bord en snijd deze over de lengte open. Giet de dressing over de stomende aubergine (je kunt eventueel de zachte pulp wegsnijden om het makkelijker op te kunnen dienen). Versier met tahini en dien op.

    2. Zoete kugel

    Boodschappenlijstje

    • 1 zak eiernoedels
    • 3 appels (geschild en grof geraspt)
    • 5 eieren
    • 135 g suiker
    • Halve eetlepel zout
    • 115 g gesmolten boter (dit hoeft niet)
    • 80 g rozijnen die je 10 minuten in water laat wellen

    Recept

    • Kook de noedels volgens de instructie op de verpakking.
    • Spoel de noedels af met koud water.
    • Meng met boter, geraspte appel, suiker, eieren, zout en rozijnen.
    • Giet het mengsel in een ovenvaste schotel.
    • Bak de kugel 45 minuten op 190 graden.

    3. Quinoasalade met artisjok

    Boodschappenlijstje

    • 400 g (gekookte) quinoa
    • 1 tomaat
    • 1 komkommer
    • 1 bosje peterselie
    • Zout en peper naar smaak
    • 1 blik artisjokharten (ca. 250g)
    • 1 teentje knoflook
    • 1 sjalot
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Citroensap naar smaak

    Recept

    • Snijd de tomaat, komkommer en artisjok in stukjes.
    • Snijd de peterselie fijn, voeg ook fijngesnipperde sjalot toe.
    • Mix de groenten met de gekookte quinoa.
    • Voor de dressing: snipper de knoflook fijn, en meng met olie en citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe.
    • Giet de dressing over de salade. Roer goed en serveer meteen.

    4. Wijntip:

    Combineer je heerlijke Israëlische maaltijd met deze koninklijke rode Joseph-wijn! Deze topwijn wordt verbouwd in de heuvels van Judea.

    • Kleur: helder, diep granaatrood.
    • Geur: rode besvruchten, zachte tonen van zwarte peper, bramen, zwarte bes, kreupelhout.
    • Smaak: zachte rijpe tannine, specerijen met duidelijke tonen van zwarte peper en besvruchten.
    • Een heerlijke lange afdronk.

    Thema