Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Leren ‘Palestinees’ te spreken - Christenen voor Israël
 • PA-voorzitter Mahmoud Abbas op archiefbeeld. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Leren ‘Palestinees’ te spreken

  1 juli 2020

  Al 27 jaar blijven de namen van de terroristen die in onze gevangenissen zitten, veranderen, maar de poppenspelers die hen bedienen, blijven veilig uit handen van justitie en reizen met vip-kaarten op zak door Israël. Als Israëli’s en wereldleiders willen weten wat de PA van plan is, wie achter de terreur zitten en gestraft moeten worden, is het hoognodig tijd dat ze het ‘Palestinees’ meester worden.

  We horen van Israëlische regeringsambtenaren en uit de media dat de Palestijnse Autoriteit, in antwoord op Israëls plannen soevereinitieit toe te passen in delen van Judea en Samaria en de Jordaanvallei, zegt tegenstander te zijn van gewapende terreur. Maar Palestinian Media Watch heeft herhaaldelijk aangetoond dat de PA in haar boodschappen gericht aan het eigen volk openlijk terreurcampagnes promoot. Welke van deze twee elkaar tegensprekende PA-boodschappen vertegenwoordigt de werkelijke PA-strategie?

  Het antwoord is dat de PA slechts één boodschap heeft. Het probleem is dat Israëlische leiders, de media en de internationale gemeenschap de ‘Palestijnse taal’ niet meester zijn, het ‘Palestinees’.

  “Waar is het Arabische bloed?… Allah is met ons. Hij is sterker en groter dan de Sions-kinderen … Mijn rode bloed bewatert het groene gras …”

  Ten eerste zijn er dagelijks signalen dat de PA wil dat Israëls plannen worden beantwoord met terreur. De door de PA gecontroleerde televisiestations roepen weer op tot terreur sinds de Israëlische coalitie-overeenkomst, waarin de plannen voor annexatie liggen besloten, op 20 april een feit werd. De video’s en taal lijken op de terreurpromotie tijdens de Tweede Intifada,  van 2000 tot 2005; toen werden meer dan 1000 Israëli’s vermoord.

  Oproep tot zelfmoordaanslagen

  Er zijn oproepen gedaan tot zelfmoordaanslagen. “Bind een gordel met explosieven om, laat de eerste in Haifa ontploffen en de tweede in Atlit” – beide Israëlische steden. …“Bind de gordel om, o dochter van mijn land, en laat hem ontploffen ten overstaan van de vijanden. Hoe zoet is de smaak van martelaarschap. Niets is vergelijkbaar.” Dit werd in de twee weken volgend op de Israëlische regeringsovereenkomst vier keer uitgezonden op de PA-televisiestations.

  Ook andere boodschappen maken duidelijk dat terreur precies datgene is wat de PA wil:
  “…Dit geweldige volk vecht met dolken, messen en granaten…”
  “Waar is het Arabische bloed?… Allah is met ons. Hij is sterker en groter dan de Sions-kinderen … Mijn rode bloed bewatert het groene gras … Wij zijn de overwinnaars… Mijn borstkas is het magazijn van een machinegeweer.”
  “Bij Allah! Ik zal Jeruzalem met mijn kinderen bevrijden.”

  “O Arabieren, Al-Aqsa heeft een verzoek: steek het woedevuur aan. Dit is een noodzakelijke verplichting … De zionisten zijn arrogant geworden. De zonen van Sion zijn in mijn land en doen mijn eer vandaag geweld aan. O volk van Allah, geef gehoor! … O Al-Aqsa, ons bloed is jouw fakkel …”

  “Al-Aqsa heeft geroepen, en haar roep is kostbaar, omwille van haar is het leven onbeduidend …  God, verleen ons daar martelaarschap.” Deze woorden werden gevolgd door beelden van Wafa Idris, de eerste vrouwelijke zelfmoordterrorist, en van Ayyat Al-Akhras, de jongste vrouwelijke zelfmoordterrorist, een meisje van 17 jaar.

  Een terugkerende liedregel is met name van belang. “De onderdrukkers zijn te ver gegaan, daardoor is jihad noodzakelijk.” Deze woorden werden door de PA direct uitgezonden toen het z’n terreurcampagne in 2000 startte, en nu zendt de PA precies hetzelfde lied weer uit. In juni op z’n minst al zeven keer.

  De verklaringen van de minister van Buitenlandse Zaken van de PA zijn een volgende aanwijzing van gewenste terreur. Onlangs al twee keer herhaalde Al-Malki de smadelijke aantijging dat Israël van plan is “de Al-Aqsa moskee te vernietigen en op haar plaats de zogenaamde Tempel te bouwen.”

  Deze leugen is bewezen de meest krachtige lasterlijke bewering te zijn die de PA gebruikt heeft om op te zwepen tot dodelijke Palestijnse terreurgolven. Er bestaat geen reden voor een PA-leider om twee keer deze leugen juist nu uit te spreken – tenzij de PA belang heeft bij het oproepen van angst en godsdienstige woede die individuele Palestijnen aanzetten tot terreur.

  ‘Vreedzame volksopstand’

  Hoe kunnen we nu de tegenstrijdigheid verklaren tussen de terreurpromotie waarmee de PA z’n volk voedt, en de vasthoudendheid van sommige Israëlische leiders en media dat de PA geen terreur wil? Het antwoord daarop is dat veel Israëli’s ongelukkigerwijs niet genoeg het ‘Palestinees’ begrijpen. De hooggeplaatste Fatahleider Jibril Rajoub kondigde vorige week precies aan wat de PA van plan was: “Vandaag roepen we op tot een ‘vreedzame volksopstand’… Dit is het unanieme besluit van het Centrale Fatahcomité.”

  “Het is ironisch dat nu de PA oproept tot een vreedzame volksopstand het feitelijk z’n eigen volk meedeelt dat zij Israëli’s moeten vermoorden.”

  Rajoub zei dat er een ‘vreedzame volksopstand’ aankomt. Dit klinkt geweldig. Voor degenen die het ‘Palestinees’ niet machtig zijn, klinkt het als Martin Luther King of Mahatma Gandhi die opriepen tot geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid. Echter in hun ‘Palestinees’ riep Rajoub nu juist uitdrukkelijk op tot terreur.

  In november 2015 hadden terroristen tijdens de messenintifada van de PA reeds veertien Israëli’s vermoord, 167 verwond in 65 steekincidenten en 8 schietpartijen. Toen ging Mahmoud Abbas op de PA-televisie de moorddadige terreurgolf definiëren als een “vreedzame volksopstand” die onder richtlijnen van de PA uitgevoerd wordt”. “Wij zeiden tegen iedereen dat we een vreedzame volksopstand wilden, en dat is het wat dit is. Dat is wat dit is.” [Officiële PA tv, 16 nov. 2015]

  Het is niet te geloven dat in het ‘Palestinees’ het vermoorden van veertien en verwonden van 167 Israëli’s een ‘vreedzame’ interactie met Israël betekent. Gedurende de hele aanhoudende terreurgolf waarbij de Palestijnen veertig mensen vermoordden, noemde de PA herhaaldelijk deze terreurdaden ‘vreedzaam en volks’. Door de PA kon nooit toegegeven worden dat zelfs maar een enkele moord een terreurdaad zou zijn. Het is ironisch dat nu de PA oproept tot een vreedzame volksopstand het feitelijk z’n eigen volk meedeelt dat zij Israëli’s moeten vermoorden.

  Wie pleegt de terreur?

  Het is van essentieel belang te begrijpen dat in het ‘Palestinees’ het verschil tussen een gewapende intifada en een vreedzame volksopstand niet primair ligt in de bron van de terreur – dat is altijd het PA leiderschap – maar meer in degenen die de terreurdaden plegen. Tijdens de gewapende intifada van 2000 tot 2005 vielen de Palestijnse veiligheidsdiensten systematisch Israëli’s aan en vermoordden hen.

  Tawfiq Tirawi, die destijds hoofd van de PA Geheime Dienst was, gaf toe: “De veiligheidstroepen van de PA waren degenen die leiding gaven aan de Tweede Intifada… Er zitten meer dan 300 tot 400 Palestijnse overheidsmensen uit alle veiligheidstroepen in de gevangenis. En er zijn meer dan 200 martelaren.” [Facebook pag. 6 mei 2014, Tawfiq Tirawi]

  In een vreedzame volksopstand geven de PA leiders geen instructies aan de veiligheidsdiensten of aan specifieke terroristen om Israëli’s te vermoorden. Zij kondigen in het algemeen duidelijke instructies aan voor alle Palestijnen: Israëli’s te doden.

  Lasterlijke beweringen, leugens, haatvideo’s en haattoespraken worden alle door PA-leiders gebruikt om Palestijnen woedend te maken. Als reactie kunnen tientallen, honderden of soms duizenden Palestijnen ‘lone wolf’-terroristen worden die erop uit zijn Al-Asqa, de islam en Palestijnse eer te verdedigen. Vervolgens loopt de PA samen op met de terreur door de individuele moordenaars als ‘helden’ te eren, te prijzen en te belonen.

  De Amerikaan Taylor Force werd vermoord tijdens Abbas’ vreedzame volksopstand. Zijn moordenaar werd op PA-televisie geëerd als “de heldhaftige martelaar die in Jaffa naar de hemel opsteeg … Als een martelaar werd hij in zijn eigen land omhelsd.”

  Jibril Rajoub, die nu weer dreigt met een ‘vreedzame volkopstand’, sponsorde een voetbaltoernooi dat vernoemd was naar terrorist Muhannad Halabi, omdat zijn ‘vreedzame volks’moord op twee Israëli’s (3 oktober 2015) de trigger was van de langdurige terreurgolf.

  Terreurwoordenboek

  De PA – en de PLO hebben de wereld meegenomen in het finetunen van meerdere vormen van terreur die burgers tot doel hebben. Vliegtuigkapingen, zelfmoordbomaanslagen, steekpartijen met messen, schietpartijen vanuit voorbijrijdende auto’s, opzettelijke aanrijdingen en meer. Ze hebben een compleet woordenboek gecreëerd met termen die hun terroristengedrag te verbloemen.

  “Vervolgens zal de PA – zoals ze ook in het verleden heeft gedaan – Israël de schuld ervan geven dat de tot slachtoffers gemaakte Palestijnen ‘spontaan’ tot geweldsuitbarstingen overgingen.”

  Onder de PA zijn Arabische termen voor terreur ingevoerd: amaliyah (‘operatie’), muqawama (‘verzet’), en fidaa (‘zelfopoffering’). En natuurlijk silmiya sha’abiya (‘vreedzame volks’moord met dolken en messen). Het leiderschap van de PA is het tot nu toe unaniem eens over deze aanpak.

  Dit ‘Palestinees’ – dat je terugvindt in opruiende retoriek, video’s die terreur promoten, verbloemend taalgebruik, slachtofferclaims en meer – heeft voor de PA-leiders bewezen succesvol taalgebruik te zijn. Het bewerkstelligt dat hun terreurgolf internationale aandacht oplevert en zorgt voor groeiende interne populariteit voor de leiders, terwijl zij tegelijkertijd onschuld kunnen claimen ten overstaan van de internationale gemeenschap.

  Vervolgens zal de PA – zoals ze ook in het verleden heeft gedaan – Israël de schuld ervan geven dat de tot slachtoffers gemaakte Palestijnen ‘spontaan’ tot geweldsuitbarstingen overgingen. Het gevolg is dat veel wereldleiders plichtsgetrouw hiermee instemmen om Israël de schuld te geven van Palestijnse terreur.

  Het ‘Palestinees’ heeft veel onschuldig klinkende eufemismen om het Palestijnse terreurarsenaal te verbergen en PA-strategieën te maskeren. De Palestijnse terreurgolven zullen blijven aanhouden – tenzij Israëls leiders begrijpen wie achter de Palestijnse terreur zitten: degenen die aan de top van de terreurpyramide staan. Zíj moeten gearresteerd, vervolgd en gevangen gezet worden, niet alleen degenen die messen en geweren gebruiken.

  Al 27 jaar blijven de namen van de terroristen die in onze gevangenissen zitten, veranderen, maar de poppenspelers die hen bedienen, blijven veilig uit handen van justitie en reizen met vip-kaarten op zak door Israël. Als Israëli’s en wereldleiders willen weten wat de PA van plan is, wie achter de terreur zitten en gestraft moeten worden, is het hoognodig tijd dat ze het ‘Palestinees’ meester worden.

  Over de auteur