Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Veelbelovend Israëlisch-Amerikaans onderzoek vindt mogelijke remedie coronavirus - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Veelbelovend Israëlisch-Amerikaans onderzoek vindt mogelijke remedie coronavirus

  Yochanan Visser - 16 juli 2020

  Kan een eenvoudig medicijn, dat al tientallen jaren op de markt is, worden gebruikt om het coronavirus te behandelen? Een onderzoeksteam onder leiding van professor Yaakov Nahmias van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem (HU), zegt dat een initieel onderzoek veelbelovend lijkt; hun bevindingen verschenen in Sneak Peak van Cell Press van deze week.

  De afgelopen drie maanden hebben Nahmias en Dr. Benjamin ten Oever van de Icahn School of Medicine in New York op het terrein van Mount Sinai Ziekenhuis in New York zich gericht op de manieren waarop het SARS-CoV-2 virus (ook bekend als het coronavirus dat de huidige pandemie veroorzaakt) longen van een patiënt verandert  om zichzelf te reproduceren. Hun belangrijkste vondst was dat dit virus de routinematige verbranding van koolhydraten voorkomt.

  Als gevolg hiervan hopen zich grote hoeveelheden vet op in de longcellen, een situatie die het virus nodig heeft om zich voort te planten. Dit nieuwe inzicht over het coronavirus kan helpen verklaren waarom patiënten met een hoge bloedsuikerspiegel en een hoog cholesterolgehalte vaak een bijzonder hoog risico lopen.

  “Door te begrijpen hoe het coronavirus ons metabolisme regelt, kunnen we de controle over het virus terugwinnen.”

  Virussen zijn parasieten die niet in staat zijn om zichzelf te vermenigvuldigen, dus nemen ze de controle over onze cellen over om die taak te vervullen. “Door te begrijpen hoe het coronavirus ons metabolisme regelt, kunnen we de controle over het virus terugwinnen en het de middelen ontnemen die het nodig heeft om te overleven,” legde Nahmias uit.

  Reproductievermogen verstoren

  Met deze informatie in de hand begonnen Nahmias en tenOever met het screenen van door de FDA goedgekeurde medicijnen die het reproductievermogen van het virus verstoren. In laboratoriumstudies toonde het cholesterolverlagende medicijn Fenofibraat (Tricor) zeer veelbelovende resultaten. Door de longcellen meer vet te laten verbranden, breekt fenofibraat de grip van het virus op deze cellen en verhindert het de reproductievermogen van het coronavirus. In feite was het virus binnen slechts vijf dagen na behandeling bijna volledig verdwenen.

  “Met de tweede golf infecties in landen over de hele wereld, konden deze bevindingen niet op een beter moment komen”, vertelde Nahmias, en wereldwijde samenwerking kan de remedie zijn die iedereen zoekt. “De samenwerking  toont de kracht aan van een multidisciplinaire benadering om het coronavirus te bestuderen goed aan. Onze bevindingen kunnen echt een belangrijk verschil kunnen maken bij het verminderen van de wereldwijde druk die het virus veroorzaakt,” voegde ten Oever eraan toe.

  Hoewel er momenteel veel internationale inspanningen worden geleverd om een coronavirusvaccin te ontwikkelen, suggereren studies dat vaccins patiënten mogelijk slechts een paar maanden beschermen. Daarom kan het blokkeren van het functioneren van het virus, in plaats van het in de eerste plaats te neutraliseren, de sleutel zijn om de rollen om te draaien “Als onze bevindingen worden bevestigd door klinische onderzoeken, kan deze behandeling de ernst van het coronavirus mogelijk verlagen tot niets meer dan een gewone verkoudheid,” concludeerde Nahmias.

  Coronacrisis in Israël

  Ondertussen is de coronacrisis  in Israёl uit de hand gelopen. Het aantal geїnfecteerden loopt per dag op met meer dan 1,800 Israёlische coronapatienten over de laatste 24 uur. De regering in Jeruzalem overweegt nu om alle beperkingen die eerder van kracht waren weer opnieuw in te voeren, inclusief een volledige afsluiting van dorpen en steden.

  De reden dat dit nog niet is gebeurd, heeft te maken met politieke verdeeldheid die blijft voortduren ondanks de vorming van een nationale noodregering waar de rechtse partij Likoed en de centrum-linkse partij Kachol Lavan de dominante krachten zijn. Kachol Lavan’s achterban is echter voornamelijk links en oefent voortdurend druk uit op partijleider en Minister van Defensie Benny Gantz om vooral naar de inderdaad enorme economische en sociale problemen in Israёl te kijken en om geen nieuwe beperkingen in te voeren.

  Minister Yuli Edelstein van Volksgezondheid heeft echter aangegeven dat wanneer de huidige trend voortduurt en het aantal nieuwe geїnfecteerden de 2,000 per dag overschrijdt dat hij dan zal aanbevelen om een nieuwe algehele sluiting van vele sectoren in de Israёlische maatschappij af te kondigen. Hij zei tijdens een toespraak op televisie voor de Israёlische natie dat hij volledige verantwoordelijkheid neemt voor de behandeling van de Coronacrisis en de te verwachten nieuwe beperkingen die waarschijnlijk op vrijdag zullen worden afgekondigd, voor de ingang van Sjabbat.

  Er zijn momenteel 70,000  Israёlis die in quarantaine verblijven wegens contact met mensen die het virus opliepen. De meerderheid van deze mensen kwam in contact met een drager in het openbaar vervoer.

  Israёl staat nu op de lijst van ‘rode landen’ nadat het eerder het veiligste land ter wereld was tijdens het begin van de Coronacrisis. Een aantal Europese landen heeft haar grenzen om deze reden voor Israёlis gesloten.

  Thema

  coronavirus

  Over de auteur