Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Meivakantie - Christenen voor Israël

Meivakantie

VOL

Inmiddels zijn alle plaatsen op deze reis geboekt. Het is niet langer mogelijk deze reis te boeken.

De meivakantie vormt voor steeds meer mensen een prima gelegenheid om als gezin op vakantie te gaan. Daarom ook deze reis naar Israël. Een prachtige gelegenheid om in een bijzondere periode het beloofde land te bezoeken.

We bezoeken Israël tijdens de dagen waarop de Joodse staat zijn onafhankelijkheid viert. Daar staan we onder meer bij stil tijdens een bezoek aan de kibboets waar Israëls eerste premier, David Ben Gurion woonde. We zien hoe vandaag de dag nog steeds nieuwe immigranten aankomen, integreren en deel worden van de jonge Joodse staat.

Maar natuurlijk is er genoeg te beleven voor de jongere deelnemers. Zo gaan we op een stoere jeepsafari door de Negevwoestijn, bezoeken we de Bijbelse dierentuin in Jeruzalem, drijven we in de Dode Zee en is er op genoeg plaatsen gelegenheid om een duik te nemen!

Een jeepsafari door de Negevwoestijn. – Foto: Flash90

 • Reisinformatie ⌄

  Vluchten

  27 april: LY338 Amsterdam – Tel Aviv 11:25 – 17.00
  5 mei: LY339 Tel Aviv – Amsterdam 16:40 – 20:45

  Hotels

  27 – 29 april – Yerucham (Woestijn)
  29 april – 2 mei – Jeruzalem
  2 – 5 mei – Meer van Tiberias

  Prijs

  € 1.695,- p.p. op basis van halfpension en tweepersoonskamer.
  Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 480,-

 • Reisleider ⌄

  Ds. Oscar Lohuis

Reisprogramma

 • Maandag 27 april ⌄

  We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Van daar rijden we zuidwaarts naar de Negev woestijn, waar we overnachten in hotel Irus Hamidba in Yerucham.
 • Dinsdag 28 april ⌄

  De ochtend staat in het teken van een bezoek aan kibboets Sde Boker, waar David Ben-Gurion, de eerste premier van de staat Israël gewoond en gewerkt heeft. ’s Middags maken we een prachtige jeepsafari, waarbij de woestijn op een bijzondere manier gaat leven. ’s Avonds hebben we in kibboets Mashabei Sade een ontmoeting met olim, mensen die uit een ander land naar Israël geëmigreerd zijn. Zij wonen de eerste zes maanden na hun aankomst in een kibboets om op die manier wat gemakkelijker te integreren. Ze krijgen taal- en cultuurlessen en draaien volop mee in de hechte gemeenschap die de kibboets vaak is. Ook nu overnachten we in hotel Irus Hamidba in Yerucham.
 • Woensdag 29 april ⌄

  Het is Jom Ha-atsmaoet, de dag waarop Israël viert dat in 1948 de onafhankelijke staat Israël werd uitgeroepen. We verlaten de woestijn en brengen een bezoek aan het Gush Etzion Heritage Center en Efrat. Beide plaatsen speelden een cruciale rol tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948. Daarna zien we het imposante Herodion, een fort dat gebouwd werd in opdracht van Herodes de Grote. We zijn op tijd in Jeruzalem, zodat er wat vrije tijd is om heerlijk te ontspannen of zelf de stad te verkennen. ’s Avonds volgt de Night Spectacular, een mooie soundshow in de openlucht over de geschiedenis van Jeruzalem die geprojecteerd wordt op de muren van de Citadel (de oude stadsmuur). We overnachten in Jeruzalem.
 • Donderdag 30 april ⌄

  Onze eerste stop is op de top van de Olijfberg, van waar we een prachtig uitzicht over Jeruzalem hebben. We lopen via de smalle, wat steile weg naar beneden en bezoeken Gethsemane. We gaan lopend de Oude Stad van Jeruzalem binnen en zien een paar stadia van de Via Dolorosa. Bij het voormalige Austrian Hospice hebben we een heerlijke break in de tuin (consumptie voor eigen rekening). Op het dak hebben we opnieuw een mooi uitzicht over de stad. Via de Damascuspoort verlaten we de Oude Stad en lopen we verder naar de Graftuin. ’s Middags heeft u de keuze tussen een bezoek aan Yad Vashem, het monument en museum ter nagedachtenis aan de 6 miljoen Joden die tijdens de Holocaust vermoord zijn, of het Israël Museum. We overnachten in Jeruzalem.
 • Vrijdag 1 mei ⌄

  We maken een vroege wandeling op de muren van Jeruzalem en beginnen bij de Jaffapoort. We verkennen de Joodse Wijk van de Oude Stad en zien o.a. de Hurva Synagoge en het Cardo. ’s Middags brengen we een bezoek aan de Bijbelse dierentuin. Daarna gaan we naar de Klaagmuur om de Sabbat te begroeten. Diner, dagsluiting en overnachting in Jeruzalem.
 • Zaterdag 2 mei ⌄

  Onze dag beging met een bezoek aan Jericho, de oudste stad op aarde. Daarna rijden we door naar natuurpark Engedi, bekend uit de Bijbel, voor een mooie wandeling met de nodige watervallen. We maken een stop bij de Dode Zee en nemen lekker de tijd om in het water te drijven. Een bijzondere ervaring! Hierna rijden we naar Galilea in het noorden voor ons verblijf in kibboets Ein Harod, prachtig gelegen met een weids uitzicht over de omgeving. Daarnaast beschikt Ein Harod over een heerlijk groot zwembad met ligweiden.
 • Zondag 3 mei ⌄

  Een vrije dag waarbij de reisleider een dienst houdt. De lunch wordt dit keer ook in de kibboets genuttigd. Daarnaast is er volop gelegenheid om te ontspannen.
 • Maandag 4 mei ⌄

  We rijden naar het Meer van Galilea en maken een heerlijke boottocht. Daarna bezoeken we Safed (een van de heilige steden in Israël), Kapernaüm, de Berg van de Zaligsprekingen en Migdal (het vroegere Magdala). We sluiten af in natuurpark Gan HaShlosha, waar heerlijk gezwommen kan worden in de natuurlijke bronnen. Diner, dagsluiting en overnachting in kibboets Ein Harod.
 • Dinsdag 5 mei ⌄

  ’s Morgens bezoeken we Megiddo, een plek die vroeger zeer strategisch lag en ook in de toekomst weer een belangrijke rol zal spelen. Alvorens naar vliegveld Ben Gurion te rijden stoppen wij het bekende Aquaduct van Caesarea. Rond 16.00 uur hopen we dan terug te vliegen naar Nederland.

VOL

Inmiddels zijn alle plaatsen op deze reis geboekt. Het is niet langer mogelijk deze reis te boeken.